ABD'de neden bu kadar evsiz var?

Tembellik ve rahatlıktan bence. Şuan Türkiye'de yokluğu görmüş genç birisine TR'de avukat mı olmak istersin yoksa Londra'da çöp toplamak mı desen, sanmıyorum ki TR'yi seçsin.
Bence "yokluğu" siz görmemişsiniz. Londra'da çevre görevlisi olarak çalışanlar asgari ücret bile almıyor, siz bunu Türkiye'de avukat olmak ile karşılaştırıyorsunuz.

Bu ülke ne günler geçirdi ama kimse ülkesini bırakıp gitmedi. Gidene bir şey demem, herkesin kendi tercihi. Ama Türkiye kaçıp gidilecek bir ülke asla değil.
 
Ben hala anlamıyorum biz bu insanlara neden bakıyoruz?
Gönderilmedikleri her gün ülkeye zarar olarak dönüyor. O kadar hızlı ürüyorlar ki 10 seneye kalmadan sahip oldukları nüfus gücüyle ekstra haklar talep etmeye çıkarlarsa kimse şaşırmasın.

Bizim ''vicdanlı polisimiz'' sıkamaz da, yakıp yıkarlar her yeri. Aklı çalışan azınlık halka üzülüyorum sadece.
 
Bence "yokluğu" siz görmemişsiniz. Londra'da çevre görevlisi olarak çalışanlar asgari ücret bile almıyor, siz bunu Türkiye'de avukat olmak ile karşılaştırıyorsunuz.

Bu ülke ne günler geçirdi ama kimse ülkesini bırakıp gitmedi. Gidene bir şey demem, herkesin kendi tercihi. Ama Türkiye kaçıp gidilecek bir ülke asla değil.
18 yaş altı işçiler bile 672 Euro yani 6000 TL maaş alıyor. 18 üstü ise minimum 8200 TL.
😂 😂 😂 😂 😂 Gülmeye devam et e6600 işlemcinin parasını sakıza veriyor o adamlar.😂
 
Amerika'da fakirler de var, zaten dünyada halkının tamamı iyi yaşayan bir devlet yok. Amerika'da evsiz, sokakta yaşamak tamamen yaşam tarzı, yoksa iyi kazandıran sizi rahat geçindirecek iş çok, ayrıca evsizler genelde psikolojisi çökenler, eski askerler (bu askerler gazi maaşı alıyor, gazi maaşı da hatrı sayılır bir maaş), uyuşturucu bağımlıları ve çalışmak istemeyip/çalışamayan kişilerden oluşuyor, ben de zamanında bir evsize yardım etmiştim, rahat geçineceği bir iş bulmuştum fakat kendisi tekrar homeless olmayı tercih etti, ben Amerika'da para kazanmak isteyip kazanamayan çok kişi tanımıyorum, Detroit gibi yerler harici. Bu arada Türkiye'de de sağlık ücretli, sigortan olmazsa hastane kabul etmiyor, sigortan olursa da zaten maaşından kesiliyor, evet Amerika'da daha pahalı sağlık fakat Türkiye'de de ücretsiz demek pek doğru değil sanırım. Eğitim kısmına gelirsek evet eğitim çok pahalı, fakat Amerika'da da sıkı çalışan birisi veya bir sporcu o okullara ücretsiz, tam burs ile girebiliyor, aynı bizim ÖSS'ye çalışıp çok iyi okullar tutturmamız gibi, ona benzer yani. Amerika savunucusu değilim fakat tek tük eksiklerini ortaya çıkarıp taşlamak pek doğru değil zira etin kilosu hala 5 dolar orada, teknolojik aletleri saymazsak adamlar istediği şeyi yiyebiliyor o zaman. Ayrıca okullarının ücretli olması hâlâ dünyanın en iyi okullarına sahip olduğunu, ve isteyenin, çalışanın bu okullara tam burslu girebildiğini de hesaba katmak gerekir. Bu arada Amerikan halkı vasıfsız, herkes beyaz yakalı olmak istiyor, o yüzden de istihdam sorunları oluyordur mutlaka, eğer mavi yakalı arkadaşlar varsa Amerika'da bir mühendisten fazla kazanır, fakat hiçbir iş yapamayacak kadar vasıfsız biri iseniz sadece garsonluk ile çok zor geçinirsiniz, iki işte birden çalışmanız lazım o zaman, fakat benim arkadaşım buraya sporcu olarak geldi, sporculuktan ayrılmak zorunda kaldı sakatlanınca, çocuk çekim, video işlerinden iyi anlıyordu, uber yapa yapa çevresini genişletti, şu an kendi işini yapıyor, evini falan da aldı. Elinizden bir iş geliyorsa, veya beyaz yakalı iseniz güzel yaşarsınız.
 
Nüfus çok, fabrikalaşma fazla. Nitelik arayışı da aynı şekilde yüksek. Göçmen sayısı da fazla.

Ama gel bunu bizim buradakilere anlat. Adam doğru düzgün bir üniversite bile okumadan Amerika hayali kurup hayatının kurtulacağını sanıyor. Kusura bakma abi, göçmensen ve kendine belirli bir nitelik katıp geliştirmediysen orada olduğu gibi evsiz kalırsın, kiranı bile zor ödersin.
ABD'de sabit geliri olmayana ev vermiyorlar öyle bir şey de var.
 
Çünkü ABD'de kapitalizmin kralı var çalışmayana ekmek yok burada bir baltaya sap olamadıysan orada da olamazsın, gelde bunu Amerika'da asgari ücret ile 3090 sistem toplanıyor diyenlere anlat.
 
Sistem en başından beri fakirden alıp zengine verme üzerine kurulduğu için dünyanın en zengin adamı da Amerika´da, en fakir adamı da Amerika´da.

Başka sorunlar da var. Aşırı silahlanma, suç oranlarının yüksek olması, zaman zaman ülkenin tansiyonunu yükselten ırkçılık olayları gibi ve hatta sert iklim koşulları bile sayılabilir. Yine de ABD halen dünyanın en güçlü ülkesi konumunda.
 
Amerika'da yaşamak bu kadar kolaysa her şey ucuzsa refah seviyesi varsa neden ABD de "araştırmada, 2019 Ocak resmi kayıtlarına göre, ABD genelinde 568 bin kişinin evsiz olarak hayatını sürdürdüğü, KOVID-19 nedeniyle bu sayıya, bu yıl 250 bin kişinin daha katılabileceği uyarısı yapıldı."bu kadar evsiz var?

Evet her şey ucuz ama Amerika'da yaşamak kolay diye bir şey yok. Amerika sosyal devlet anlayışı gütmüyor, sen çalıştığın sürece değerlisin. Bu evsizlerin bir kısmı Mortgage kredisi mağduru bir kısmı zihinsel özürlü ya da şizofreni vb hastalıkları mevcut, yani devlet için bir nevi kambur. Bunların büyük kısmına vakıflar bakıyor ama yine de dışarıda kalanlar olabiliyor.
Ben hala anlamıyorum biz bu insanlara neden bakıyoruz? Kime sorsam dinden örnek veriyor sanki Türkiye Müslüman bir devletmiş gibi.
Emevi Camii’de namaz kılacağız diye girdik elimizde patladı. Avrupadan yüz buluruz diye mülteci aldık ama oralı bile olmadılar :D sırtımıza bir kambur eklemiş olduk, politik malzeme olarak sürdürülüyor işte.
 
Bu algıların oluşmasının sebebi belli. Tamamen sosyal medya. New York’da California’da Los Angeles’da ki hayatı gösteriyorlar ama kenar mahalleleri göstermiyorlar. Ülkemizde zaten kafası dağınık 15 yaş grubu Amerika’da garsonluk yaparak altına Mustang alacağını, güzel bir müstakil ev alacağını, dünya turu yapacağını sanıyor. Kendilerine gerçeği anlatmaya çalıştığında da seni çomar olarak suçlarlar. Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın alt kesime rahat yaşam yok. Neymiş efendim çocuk daha 20 yaşında Range Rover Velar almış, jelatinlerini söküyormuş. Yahu salak adam. O çocuğun yaşadığı eyaletin ekonomisi 4 trilyon dolar. Sadece bir eyalet dünyanın en zengin 4. ülkesi kadar ekonomiye sahip. Bir zahmet orada yaşayan adam alsın.
Texas’da saatlik asgari ücret 7.25 $ hadi biz ona 8 $ diyelim. Haftada 40 saatten ayda 160 saat çalışıyorsunuz Amerika’da. Bu durumda aldığınız maaş 1280 $ olur. Bahşişler ve ek gelirler ile 1600 $ olarak varsayalım. Sosyal medyada ki kaynaksız her şeye inanan 15 yaş grubu biraz da internetten kendi araştırsın. Amerika’nın belkide en ucuz eyaleti olan Texas’da 1+1 kutu gibi bir evin kirası 1800-2000 $’dan başlıyor. Bu durumda asgari ücretli bir birey asla kendi evine çıkamaz. Mecbur kendine ev arkadaşı bulacak ve kirayı bölüşecek. Gel sen bunu toksik kafalara anlat. Onlara soracak olsan orada asgari ücret alan bir garson bir sene de orta/lüx bir araba alır. 1-2 senede güzel bir müstakil ev alır. Dünya turuna çıkar. Bir aylık maaşı ile hem İphone 12 alır hem Playstation 5. Birde yetmiyor gibi sistem toplar. Kimse inkâr edemez. Teknolojik aletler, arabalar orada daha ucuz ama burada olduğu gibi orada da onlara geliri belli bir seviyede ki insanlar erişebiliyor. Herkes iyi yanından bahsediyor ama size bir örnek vereyim. Bu örnek Amerika’dan değil bunu belirteyim. İsviçre’den. Kuzenim ailesi ile birlikte Bern’de yaşıyor. 2 sene önce kolunu kırmıştı ve sağlık güvencesi olmadığı için tedaviye 6000 CHF ödemişti. Ben ise Türkiye’de 5 kere kol kırdım. 1 ₺ dahi ödemedim. Her ülkenin kendine göre avantajları var. Batı’da sosyal devlet mantığı yok. Zaten kapitalizmi yaratanda bu devletler. Batı’da çalıştığın kadar insansın.
 

Geri
Yukarı