ABD'nin F-35B'i ile KC-130J Uçağı Havada Çarpıştı

Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
25.472
Makaleler
24
Çözümler
105
Yer
İstanbul
F-35B havada KC-130J tanker uçağından yakıt ikmali alırken 2 uçak birbiriyle çarpıştı. KC-130 bir tarlaya acil iniş yaptı. F-35B pilotu ise çarpışma sonucu uçaktan atladı, F-35B düştü. Pilotun durumu iyi dendi.

Söylenene göre F-35B pilotu yaklaşırken kanada çarpmış ve kanadı parçalamış. Soruşturma da başlatmışlar.

Lanetimiz ABD'nin üstünde. Verin lan uçaklarımızı :D Bize yar olmazsa size de etmeyiz :D

SnaUi_1601445891_124.jpg
 
Son düzenleme:
Yani para cezası mı verilecek, görevden mi atılacak?
Görevden uzaklaştırma ve değerlendirme sürecine alınır. Bu süreçte savunması istenecek, mahkemeye çıkacak (bizdeki tür mahkeme değil) orada oluşacak kanaate göre sonrasına karar verilir. Çok bariz bir hatası olsa bile psikolojik yeterliliği olduğu düşünülürse muhtemelen görevine döner ancak bu defa F-35 ile mi uçar yoksa kargo uçaklarına mı verilir bilemeyiz. :D
 
F-35 sorunlu bir uçak. Çarpan kişi direkt belli olsa da hemen pilotaj hatası diyemeyiz. Teknik bir sorun da böyle olayların vuku bulmasını sağlayabiliyor. Soruşturma açılmasının sebebi de bu zaten, yoksa pilot hatası deyip geçmek kolay olanıdır.

Pilot hatalı olsa da haklı olsa da bir şey olmaz. Kendisini araştıran kuruldan başarılı geçerse görevine devam eder. Askeri pilotlara büyük yatırımlar yapıyorlar, kolay vazgeçilecek adamlar olmazlar genelde.
 

Geri
Yukarı