İşte bu, sözün bittiği yerdir. Konu kilit.Bence fazla konuyu irdelememek lazım. Eşekten SSD olsaydı Türkiye'de ne SSD'ler olurdu.![]()
İşte bu, sözün bittiği yerdir. Konu kilit.Bence fazla konuyu irdelememek lazım. Eşekten SSD olsaydı Türkiye'de ne SSD'ler olurdu.![]()
A320 Giriş, B450 Orta yani gayet 2600 ve 3600 işlemcileri ile kullanılabilir. X570 de üst model olarak geçer. X570 O.C için en verimli olan modeldir.@mstfaozder @fryzen yanlış anlaşılmasın, ben de tabi ki Fry'lı mıraylı sistemi tercih ederim. Anakart da elbette B450 olduğu sürece pek bir sorun olmayacaktır.
@mstfaozder niye bu kadar çıkıştın anlamadım. Anakart gayet de giriş seviyesi bir B450. Ryzen 2700 gibi üst seviye bir işlemci için ilk tercihim olmazdı demek istedim sadece.
Performans olarak Ryzen 3600 seviyesinde olması onu zayıf bir işlemci yapmaz. Psikolojik olarak performans az olunca işlemcinin zayıf olduğu izlenimi oluyor. Bir bakıma doğru da aslında. Olay şu ki arada teknoloji farkı var. Ryzen 3600 hem çekirdek sayısı olarak az olduğu için hem de mimari geliştiği için çok daha az güç, çok daha az akıma ihtiyaç duyuyor. 2700 ise hem fazlalık çekirdekler hem de 12nm (7nm 3600'e kıyasla) olduğu için daha fazla güce ihtiyaç duyuyor.
Kısaca demek istediğim performansı güncele göre az olsa da o hala Ryzen 7 sınıfına mensup. Zayıf anakartlar kullanmak pek de hoş durmuyor. Ama dediğim gibi ikisi arasında bence de Fry sistem çok daha iyi.
Dikkatli oku. "Giriş seviyesi bir B450" diyorum. Kartta VRM soğutması bile yok. Sırf muhalefet olmak için karşı çıkma. Evet 2600 ve 3600 ile gayet de kullanılabilir. Ben diyorum ki 2700 için ilk tercihim olmazdı.A320 Giriş, B450 Orta yani gayet 2600 ve 3600 işlemcileri ile kullanılabilir. X570 de üst model olarak geçer. X570 O.C için en verimli olan modeldir.
Çipseti anakart kalitesiyle eşit tutmayın. Hatta bana X470 TUF Plus mı yoksa B450M Pro4 mü alırdın deseniz Pro4'ü seçerdim.A320 Giriş, B450 Orta yani gayet 2600 ve 3600 işlemcileri ile kullanılabilir. X570 de üst model olarak geçer. X570 O.C için en verimli olan modeldir.
Abdullah arkadaşımızın seviyesi belli. Yılda 2-3 defa sağlam markalar kullanıp, sınırlı stok ile sistem toplar. Birincisi, forum sahibi veya başka bir yöneticinin laf dalaşına girmesi hata. İkincisi, topladıkları sistemleri görüyoruz. Güzel topladığı sistemler oluyor. Ama bu sistemleri dikkatli incelerseniz sadece belli başlı bileşenler marka. Sistemi topluyor, oyun testini yapıyor ve videoları yayınlıyor. Kullanıcı aldıktan sonra acaba hangi sorunlar ile karşı karşıya gelecek? En önemli bileşen olan PSU dandik markalar. SSD olayında bildiğimiz jd. Yani bu insanların seviyesine inmeyin, muhatap olmayın. Ben Recep Baltaş'ın veya üst düzey yöneticilerin bu olaylara girdiğini dahi görmedim. Abdullah arkadaşımız, toplamış tayfasını oraya buraya laf atıyor. Yani gereksiz muhabbetler döndürüyor. Sponsorluk için önermediği marka kalmadı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.