Abra A5 V16.7 nasıldır?

• Konuyu başlatan Jans
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 2.055
Bütçe
10.000 - 12.000
Güç tasarrufuna aldığınız zaman evet fanlar oyuna veya herhangi ağır bir program kullanmaya başladığınız zaman tam devirde dönmüyor ve dolayısıyla ısınma yapıyor. Ama bunu telafi edebiliyorsunuz. Laptopun klavyesinden FN + 1 tuş kombinasyonunu yaptığınız zaman fanlar otomatik moddan çıkıp maksimum devirde dönmeye başlıyor ve biraz daha soğutuyor laptopu. Ben soğutucuyla kullandığım için fazla ısınma olmuyor güç tasarrufunda. İşlemci genelde tüm oyunlarda 70 - 75 derece, ekran kartı ise Max 80 derece oluyor.

Hocam sana katılıyorum tam beni anlat mısın peki saadete geleceksek belki vasat bir laptop idare eder kaç sene götürürki termal temizlik ilaki 6 ayda bir şartmı senelik kurtarmıyor mu :))
Güç tasarrufuna aldığınız zaman evet fanlar oyuna veya herhangi ağır bir program kullanmaya başladığınız zaman tam devirde dönmüyor ve dolayısıyla ısınma yapıyor. Ama bunu telafi edebiliyorsunuz. Laptopun klavyesinden FN + 1 tuş kombinasyonunu yaptığınız zaman fanlar otomatik moddan çıkıp maksimum devirde dönmeye başlıyor ve biraz daha soğutuyor laptopu. Ben soğutucuyla kullandığım için fazla ısınma olmuyor güç tasarrufunda. İşlemci genelde tüm oyunlarda 70 - 75 derece, ekran kartı ise Max 80 derece oluyor.

Vallahi hocam oyunlarda en fazla 50-55 gördüm 70-80 görmedim sogurucu kullanıyorum burada.
Bahsi geçen laptopu kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Laptopun Control Center yazılımı aşırı sıkıntılı. Control Center yazılımında 4 adet güç modu var. Bunlar: Güç tasarrufu, sessiz mod, eğlence ve performans modu. Bilgisayardan tam verim alabilmek için doğal olarak performans moduna alınır fakat bu modelde (çoğu Monster modelinde) performansa aldığınız zaman bilgisayarın işlemci, ekran kartı kullanımı hiç stabil olmuyor ve fanlar yüksek devirde dönüyor. En önemlisi ise oyunlarda inanılmaz FPS düşmesi sorunu yaşıyorsunuz. Bu çok büyük bir problem ve açıkçası denemediğim yöntem kalmadı. Bir sürü Control Center indirip denedim hepsinde aynı, BIOS'u tekrar yükledim (eksik dosyalar olabiliyormuş bazen BIOS'ta o yüzden tekrar yüklememi istediler) ama olmadı hatta bir önceki BIOS'a döndüm ama hala devam ediyordu. En son çare olarak servise götürdüm (2 kere). İlk götürüşümde bir sorun görülmedi ve geri aldım, ikinci götürüşümde ise bir kağıda detaylı ve temiz bir şekilde problemin ne olduğunu belirtip üstüne de en çok FPS düşmesi yaşadığım oyunların video kaydını alıp masaüstüne koydum ki sorunu tam anlasınlar diye. Bu sefer ise teknisyen beni arayıp "sorun olmadığını" belirtti ama masaüstüne koyduğum videoları belli ki görmemiş. Beni arayan teknisyene masaüstündeki videoları izlemesini rica ettim ve tamam deyip kapattı. Bundan 1 gün sonra cihazımın M.2 SSD'sinde problem olduğunu söyleyip garanti kapsamında değiştirdiklerini söylediler. Cihaz elime tekrar geçtiğinde tekrar sorun yaşadığım oyunları indirip test ettim ama sorun hala devam ediyordu.

Monster almayın, aldırtmayın.

Not: Cihazın Control Center yazılımındaki performans modunun sıkıntılı olduğunu belirtmiştim. O sorunun çözümü ise performans modu yeni güç tasarrufu modunda kullanmak. Güç tasarrufunda kullanınca bilgisayar daha stabil ve daha sessiz çalışmaya başladı. En önemlisi ise tüm oyunlardaki FPS düşmesi kesildi. Ama bu sefer de ekran kartının MHz'i 1780 olması gerekirken 1380 MHz'de çalışmaya başladı. Yani 3 - 4 veya biraz daha fazlalık bir FPS düşüşü söz konusu.

Aslında teknisyen yanlış anlama boş yapmıs M.2 SSD ne alakası var contol Center yazılımı aşırı dandik ciddi problemleri var cözmümü halen yok boşa gitmiş cihazınız hocam M.2 SSD değişmese olur BIOS ayrı bir durum insyhde markası ne beklersin Grundig gibi.

Ben en son normal Microsoft Edge'de gezerken normal sıcaklıkların biraz üzerinde diye en fazlaya aldım fan ayarını sonra bilgisayar alakasız kapanmıştı. Ondan beri otomatikte bırakıyorum.

Ben en son normal Microsoft Edge'de gezerken normal sıcaklıkların biraz üzerinde diye en fazlaya aldım fan ayarını sonra bilgisayar alakasız kapanmıştı. Ondan beri otomatikte bırakıyorum.

Ben sessiz modda kullanıyorum hocam şu an 50-55 hatta 46 derece oyunlarda ciddiyim sogurcu var güc tasarrufu maksimum fanlar :)

Hocam sana katılıyorum tam beni anlat mısın peki saadete geleceksek belki vasat bir laptop idare eder kaç sene götürürki termal temizlik ilaki 6 ayda bir şartmı senelik kurtarmıyor mu :))

Vallahi hocam oyunlarda en fazla 50-55 gördüm 70-80 görmedim sogurucu kullanıyorum burada.
Laptobun abartacak kadar ısınma sorununu olmadığını da belirteyim. Performans modunda soğutucu olmadığı zaman ağır oyunlarda işlemci max 76- 78 derece, ekran kartı ise 80 i geçmiyordu.

İstersen 6 ayda bir de yapabilirsin, senelik de yapabilirsin. Bu biraz kullanıcıya da bağlı aslında, laptobu ne kadar temiz kullanırsan o kadar az temizlik gerektirir.

Hocam bu gidişle para biriktirip bende soğutucu alacak gibi duruyorum.

Sana link atayım kullandıgımı eğer istersen versatile diye idare eeder sogutuyor F/P
Laptopun abartacak kadar ısınma sorununu olmadığını da belirteyim. Performans modunda soğutucu olmadığı zaman ağır oyunlarda işlemci Max 76- 78 derece, ekran kartı ise 80'i geçmiyordu.

İstersen 6 ayda bir de yapabilirsin, senelik de yapabilirsin. Bu biraz kullanıcıya da bağlı aslında, laptopu ne kadar temiz kullanırsan o kadar az temizlik gerektirir.

Kesinlikle dogru hocam ne deseniz katılıyorum mantıklı söylediniz.

Aslında teknisyen yanlış anlama boş yapmıs M.2 SSD ne alakası var contol Center yazılımı aşırı dandik ciddi problemleri var cözmümü halen yok boşa gitmiş cihazınız hocam M.2 SSD değişmese olur BIOS ayrı bir durum insyhde markası ne beklersin Grundig gibi.
Hatta teknisyen gerçekten çok yanlış anlamış. Şöyle anlatayım, bu cihazı ilk aldığımda içinde WD Blue 500gb SN570 modeli mevcuttu ve sitede belirtilenle aynı model değildi. Bu bir tık daha üst modeldi ve 3500mb okuma / 2400mb yazma hızlarına sahipti. M2 SSD değişince bir tık düşük model olan ve Monster'ın resmi sitesinde de bahsi geçen WD Blue 500gb SN550 modeli takıldı. Bu modelin ise 2400mb okuma / 1700mb yazma hızları var. Siz düşünün :D
Soğutucuya fazla para vermek istemiyorsanız veya bütçeniz kısıtlıysa kendi kullandığım soğutucuyu tavsiye edebilirim, gayet yeterli. 15,6 inç bir laptop'unuz varsa alın. Deep Cool U PAL 140X140X15mm USB Port Notebook Stand ve Soğutucu

Son düzenleme:
Hatta teknisyen gerçekten çok yanlış anlamış. Şöyle anlatayım, bu cihazı ilk aldığımda içinde WD Blue 500GB SN570 modeli mevcuttu ve sitede belirtilenle aynı model değildi. Bu bir tık daha üst modeldi ve 3500 MB okuma / 2400 MB yazma hızlarına sahipti. M.2 SSD değişince bir tık düşük model olan ve Monster'ın resmi sitesinde de bahsi geçen WD Blue 500GB SN550 modeli takıldı. Bu modelin ise 2400 MB okuma / 1700 MB yazma hızları var. Siz düşünün :D

Bende Samsung garip marka mzlv diye ojuma yazma saglikda SSD bir problem yok hocam sana bir şey diyecektim BIOS sanallastirma teknolojisi onu gecen kapatayım dedim laptop siyah ekranda isiklar acik aydinlanma var ayari default yapip duzelttim kendine geldi neden boyle bir sacmalik var cozemedim ama yani taksit bitince iade etsem arada dusunuyrm uzun vaadede Şikayetvar tonlarca Şikayetvar varken kurtulup 3 tik asagi bir makine almak daha mı iyi 8-9 sene goturirmu yorum yapamyirm. Teknisyen sana bos yapmis patafiksleyip gonderseymis daha iyi paneli.

versatile Vrc-d8 2fan Ayarlanabilir Laptop Gaming Soğutucu Cooler Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL bu da iyidir F/P bunu kullanıyorum sogutuyor.

Hatta teknisyen gerçekten çok yanlış anlamış. Şöyle anlatayım, bu cihazı ilk aldığımda içinde WD Blue 500GB SN570 modeli mevcuttu ve sitede belirtilenle aynı model değildi. Bu bir tık daha üst modeldi ve 3500 MB okuma / 2400 MB yazma hızlarına sahipti. M.2 SSD değişince bir tık düşük model olan ve Monster'ın resmi sitesinde de bahsi geçen WD Blue 500GB SN550 modeli takıldı. Bu modelin ise 2400 MB okuma / 1700 MB yazma hızları var. Siz düşünün :D

Soğutucuya fazla para vermek istemiyorsanız veya bütçeniz kısıtlıysa kendi kullandığım soğutucuyu tavsiye edebilirim, gayet yeterli. 15,6 inç bir Laptop'unuz varsa alın. Deep Cool U PAL 140X140X15mm USB Port Notebook Stand ve Soğutucu

Teknisyenlerin cogu problemli ben ikinci gelen cihazin paneli rezaletti kullanilmis adam ölü piksel testi yapiyor backlightin Dead isik sizmasi ahanda bunu anlatiyor. Cildirdim zoraki degistrdim neyse bunda var eh iste yanlarda 😀 yani ust teknisyen resat bey var sağ olsun cok ilgilendi yine de Allah razi olsun musteri memnuniyetini sahliyorlar arada aklima geliyor 8 sene goturse iyi selam olsun ona alttaki bazi teknisyenlerin bazilari kötü onlarda bana denk geldi bazilari super ustteki teknidyen kidemlinolanlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bende Samsung garip marka mzlv diye ojuma yazma saglikda SSD bir problem yok hocam sana bir şey diyecektim BIOS sanallastirma teknolojisi onu gecen kapatayım dedim laptop siyah ekranda isiklar acik aydinlanma var ayari default yapip duzelttim kendine geldi neden boyle bir sacmalik var cozemedim ama yani taksit bitince iade etsem arada dusunuyrm uzun vaadede Şikayetvar tonlarca Şikayetvar varken kurtulup 3 tik asagi bir makine almak daha mı iyi 8-9 sene goturirmu yorum yapamyirm. Teknisyen sana bos yapmis patafiksleyip gonderseymis daha iyi paneli.
8 - 9 sene bu laptop zor götürür bence. İlk 3 - 4 sene belki sorun çıkarmayabilir ama sonrası için sıkıntılı olur, zaten bir laptop'un da 8 - 9 sene götürmesi zor açıkçası bakımları yapılsa bile. Taksitli ürünün iadesi nasıl olur bilmiyorum müşteri hizmetlerini arayıp sorabilirsiniz. Eğer iade edebiliyorsanız ve 1k daha koyabilirseniz Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 Ryzen 5 5600H 8GB DDR4 RTX 3050 Ti GDDR6 4GB 512GB SSD 15.6" FHD 165Hz FreeDos Notebook | ITOPYA bu modeli tavsiye ederim.

8 - 9 sene bu laptop zor götürür bence. İlk 3 - 4 sene belki sorun çıkarmayabilir ama sonrası için sıkıntılı olur, zaten bir laptopun da 8 - 9 sene götürmesi zor açıkçası bakımları yapılsa bile. Taksitli ürünün iadesi nasıl olur bilmiyorum müşteri hizmetlerini arayıp sorabilirsiniz. Eğer iade edebiliyorsanız ve 1K daha koyabilirseniz Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 Ryzen 5 5600H 8GB DDR4 RTX 3050 Ti GDDR6 4GB 512GB SSD 15.6" FHD 165Hz FreeDos Notebook | ITOPYA bu modeli tavsiye ederim.

Hocam vallahi para koymam biraz zor duz hesap anakartta patlar miyiz 6-7 sene gideri yok diyorsunuz yani. Aspire 7 denilen AMD ryzenn APU'lu arkadas kac sene goturur odami 8-9 seneyi gormez. İade alursam onu dudunuyorum bütçem yok hocam aldigim parada anca denk alirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı