Abra A5'de Valorant oynarken mavi ekran hatası

muhammedekilinc

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Monster Abra A5 v17.2 bilgisayarımda 3 saatten fazla oyun oynayınca mavi ekran verip duruyor. Minidump dosyası da oluşmuyor. Ancak sistem raporu dosyasını çıkarabildim.
Başlangıç kurtarma ayarlarım anlatınlard ki gibiydi minidump dosyası oluşmayınca bu şekle çevirdim.
Google Drive
@KojiroHyuga04 @altotziki

Dosya Ekleri

• resim_2022-03-03_225608.png
    resim_2022-03-03_225608.png
    23,8 KB · Görüntüleme: 110
Son düzenleme:
Her işlemcinin ve ekran kartının, tcase değerleri vardır. Bu değerler maksimum alınabilecek sıcaklığı ifade ediyor. Yani bu referans değerin üstüne çıkmak tehlikelidir.

Klasik Monster vakası. @muhammedekilinc dostum sen bu bilgisayara hiç mi bakım yapmadın yaptırmadın, servise bari gönderseydin yıllık bakım için. Sobanın, kaloriferin üstünde oynuyorsun herhalde. Bu durumda sıcaklıktan mavi ekran verebilir, sıcaklıktan ötürü lehimlerin atma riski çok yüksek zaten bilgisayarı çöp etmeden kullanmayı acilen bırak. Belki de iş işten geçmiştir görmek lazım.

Acilen termal macun bakımları yapılmalı, laptopun egzoz yerleri temizlenmeli, fanların kontrolleri yapılmalı, garantisi varsa durma gönder. 50-60'ın üstüne çıkmak tehlikelidir, sen yürek yemişsin 100 derecede kullanıyorsun :D :D

Ek olarak her Kernel Power hatası dikkate alınmaz. Binbir sebebi var çünkü PC açıkken anında gücü kes, git bak 41/63 hatası verir. Yani bu konudaki durumda dikkate alınmamalı, benim düşüncem budur.

Ahahah güzel söylüyorsun fakat bilmediğin bir durum var...
Bilgisayarı alalı 15 gün olmadı 😌😉
Bir de ekstra durum olarak 100 derece görüp görmediğini bilmiyorum oyun içinde şu an da çünkü o anki 100 derece değeri AnyDesk'te ekran paylaşımı vs yapıyorken çekildi normal 15 dakika oyun oynadığımda sıcaklık değerlerini paylaştım uzun kullanımda da test edeceğim umarım aynı sıcaklık değerlerini görmem.

Ahahah güzel söylüyorsun fakat bilmediğin bir durum var...
Bilgisayarı alalı 15 gün olmadı 😌😉
Bir de ekstra durum olarak 100 derece görüp görmediğini bilmiyorum oyun içinde şu an da çünkü o anki 100 derece değeri AnyDesk'te ekran paylaşımı vs yapıyorken çekildi normal 15 dakika oyun oynadığımda sıcaklık değerlerini paylaştım uzun kullanımda da test edeceğim umarım aynı sıcaklık değerlerini görmem.
İstersen 15 saniye önce almış ol. Bu durum sadece temizlik bakım vs. önerilerini yok eder. Ortada bir problem var yani yine de. Madem alalı 15 gün olmadı, hakkın varsa iade et. Bir daha da Monster'a bulaşma. İade hakkın yoksa da her halükârda teknik servis şart.

Ha bir de bazı laptoplarda fan ayarı yapabiliyorsun. Seninkinde varsa eğer onu da bir kontrol et. Aşırı ısınmaya rağmen fanlar tam gaz çalışmıyordur belki de. Ayrıca laptop soğutucu şart. Bunları denemene rağmen olumlu bir sonuç alamazsan mecbur servis.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
İstersen 15 saniye önce almış ol. Bu durum sadece temizlik bakım vs. önerilerini yok eder. Ortada bir problem var yani yine de. Madem alalı 15 gün olmadı, hakkın varsa iade et. Bir daha da Monster'a bulaşma. İade hakkın yoksa da her halükârda teknik servis şart.

Ha bir de bazı laptoplarda fan ayarı yapabiliyorsun. Seninkinde varsa eğer onu da bir kontrol et. Aşırı ısınmaya rağmen fanlar tam gaz çalışmıyordur belki de. Ayrıca laptop soğutucu şart. Bunları denemene rağmen olumlu bir sonuç alamazsan mecbur servis.

Monster hayranı olduğumuz için almadım zaten bilgisayarı ödeme şartları vade farksız olarak en iyi şekilde bu firma sağlıyor Türkiye'de. Sorun yaşamaya devam edersem teknik servis yolunu tutarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı