Abu Dhabi GP tahminleriniz

Erdo2525

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2020
Mesajlar
1.782
Makaleler
3
Çözümler
5
Yer
Beylikdüzü
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar. Bildiğiniz ya da bilmediğiniz üzere bu hafta sonu 2021 Formula 1 sezonu Abu Dhabi'de bitiyor. Son yarışa gelmişken puan tablosunda puanlar eşitlenmiş vaziyette. Hem Verstappen'in hem de Hamilton'un 369.5 puanı var. Bu en son 1974 yılında yaşanmıştı. Son yarışa gelmişken şampiyonluğu kim kazanacak hala kimsenin bir fikri yok. Benim kalbim Verstappen'in kazanmasını isitiyor ama beynim Hamilton'ın kazanacağını söylüyor. Son yıllarda pistte geçiş yapmak zordu. Bu sene pisti biraz değiştirdiler ama ne kadar etkisi olur bilemiyorum. Pole pozisyonuna kim geçer, ilk 5 turda güvenlik aracı çıkar mı, yarışı kim kazanır, şampiyonluğa kim ulaşır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her iki pilotu da sevmiyorum ama umarım Verstappen, Mercedes ve Hamilton hegemonyasını bitirir. Sporun buna ihtiyacı var.

Jeddah pistine de tam Mercedes'lik diyorduk Max kaza yapmasa yarım saniye fark atacaktı.
Yarış temposunda Mercedes daha hızlı idi. Ancak ikinci bölümde iki pilot arasında da lastik farkı vardı bu yüzden net bir çıkarım yapmak zor.

İlk bölümde Verstappen çok kopmadı Hamilton'dan ama Bottas'ı da geçememişti. Verstappen poledan başlasaydı yarışı kontrol altında götürür müydü meçhul. Verstappen birinci sektörde çok güçlüydü. Hamilton 2 ve 3.sektörlerde düzlükler nedeniyle birinci sektörde kaybettiği zamanı geri alıyordu.
 
Son düzenleme:
Max pole aldı, Ham 2, Per 4, Bot 6.
İlginç, bir takım WCC'yi öteki WDC'yi salmış gibi hareket ettiler.
Max İngiliz medyasına rağmen bence mantalitesini iyi korudu, tam odaklı. Ancak lastik kısmında sıkıntı oldu, bakalım yarışta ne yapacaklar? Yarış başında fark açmazsa zor gibi.
 
Sıralamaları izleyemedim. Verstappen'in pole almasına sevinmiştim ama lastik dezavantajını görünce hayal kırıklığına uğradım.
Açık havadan yararlanıp fark açmak zorunda kaldı şu anda. Mercedes bunu bildiği için bence yarın tek stopla gidecek, Max'in çift yapması gerekecek çünkü tek yaparsa ya şu anki softla ya da sonraki -muhtemel hard- lastikle Mercedes'e kıyasla 5-10 tur fazladan atması gerekecek. Her halükarda da fark açması lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı