AC Odyssey hangi Build daha keyifli?

rkl

Picopat
Daha fazla  
Merhaba 3 farklı Build var sanırım hepsinden azar azar mı gidilmeli yoksa birine abanmalı mıyım? Verdiğim puanları geri çekip bir daha dağıtabiliyor muyum? Eşyaları direkt satmak mı yoksa eritmek mi daha mantıklı? Kaç levelde bir ekipmanlarımı yükseltmek mantıklı 5 level mi 10 level mi? Teşekkürler.

Ekipmanları aynı cinsten takım yapmaya özen göster. Ekstra özellik ekleniyor. Gold paket yapmaya çalış, gold yapamıyorsan diğerlerini karışık yapabilirsin. Zaten orta safhada gold paketi yapabiliyorsun.

Eşyaları eritiyordum ben. Para çok rahat kasılabiliyor. Yükseltmeyi, beğendiğin ekipmana yap. Sık sık yeni ekipmanlar geliyor. Pasifini sevdiğin seti yükseltmeye odaklan.

Ben 2 özelliğe yüklenmiştim: Assassin ve Warrior. Gizli ilerlerken assassin setiyle, olası savaş durumuna karşı da warrior setini giyiyordum. Diğer seti (arrow muydu tam hatırlamıyorum ama) hiç kullanmadım.

Ekipmanları aynı cinsten takım yapmaya özen göster. Ekstra özellik ekleniyor. Gold paket yapmaya çalış, Gold yapamıyorsan diğerlerini karışık yapabilirsin. Zaten orta safhada Gold paketi yapabiliyorsun.

Eşyaları eritiyordum ben. Para çok rahat kasılabiliyor. Yükseltmeyi, beğendiğin ekipmana yap. Sık sık yeni ekipmanlar geliyor. Pasifini sevdiğin seti yükseltmeye odaklan.

Ben 2 özelliğe yüklenmiştim: Assassin ve Warrior. Gizli ilerlerken Assassin setiyle, olası savaş durumuna karşı da Warrior setini giyiyordum. Diğer seti (arrow muydu tam hatırlamıyorum ama) hiç kullanmadım.

Gold paket derken legendary mi ve aynı cinsten bahsettiğiniz nedir? Pasifini sevmek nedir? Arrow da seviyorum da ok bitip duruyor bir de Origins'deki gibi oradan buradan ok fulleme yeri yok illa üretmek gerekiyor sanırım ona da odun dayanmaz. Daha çok Warrior ilerlerim gibi bir de bu özellikleri geri çekebiliyor muyuz daha sonra yoksa sabit mi kalıyor?

İtem yükseltmeleri sıfırlanmıyor ama yeteneklerin sıfırlanıyor olması lazım. Yetenek ekranında sağ alttaydı galiba ama emin olamadım.

Gold paket dediğim evet, sarı renk legendary olanlardan. Bunların özellik kısmında en altta sönük, kapalı gibi gözüken bir özelliği var. Eğer seti takım olarak toplarsanız o özellik de aktif oluyor.

Takım olaraktan kastım şu mesela;

Hunter buildi. Saniyesinde temizleyebiliyorsun kaleleri, kampları falan. Hile gibi hissettiriyor baya iyi.

İtem yükseltmeleri sıfırlanmıyor ama yeteneklerin sıfırlanıyor olması lazım. Yetenek ekranında sağ alttaydı galiba ama emin olamadım.

Gold paket dediğim evet, sarı renk legendary olanlardan. Bunların özellik kısmında en altta sönük, kapalı gibi gözüken bir özelliği var. Eğer seti takım olarak toplarsanız o özellik de aktif oluyor.

Takım olarakdan kastım şu mesela;

Evet sağ altta biraz para vererek sıfırlanıyormuş o zaman çok dert etmeden basmakta sorun yok ileride değiştiririm illa. Anladım ben oyunu Gold paket aldığımdan 3 tane set vermişti zaten ama seviyeleri düşük, para ve eşya kastıkça en azından çok iyi setler bulana kadar bu setleri kullanırım.

Hunter Build'i. Saniyesinde temizleyebiliyorsun kaleleri, kampları falan. Hile gibi hissettiriyor bayağı iyi.

Okları sadece odunla mı üretebiliyoruz çünkü en azından başlarda odunum pek yok

Evet sağ altta biraz para vererek sıfırlanıyormuş o zaman çok dert etmeden basmakta sorun yok ileride değiştiririm illa. Anladım ben oyunu Gold paket aldığımdan 3 tane set vermişti zaten ama seviyeleri düşük, para ve eşya kastıkça en azından çok iyi setler bulana kadar bu setleri kullanırım.

Okları sadece odunla mı üretebiliyoruz çünkü en azından başlarda odunum pek yok
Kampları ve Atina-Sparta kalelerindeki erzak sandıklarını yağmaladıkça zaten çok odun gelecek, rahat ol. Sadece odundan yapabiliyorsun.

Kampları ve Atina-Sparta kalelerindeki erzak sandıklarını yağmaladıkça zaten çok odun gelecek, rahat ol. Sadece odundan yapabiliyorsun.

Anladım şu anlık assasin ve Warrior ilerleyip yağmalar arttıkça oraya da kayarım teşekkürler

Hangi tarzı oynayacağınızı oyuna başlamadan ya da oyunda biraz ilerledikten sonra (Megaris'in sonu itibariyle falan) belirlemeniz, kendiniz bilmeniz gerekirdi aslında. Hepsinden azar azar gitmektense birine ağırlık vermeniz (abanmanız, her neyse) daha iyi.

Oyunun başlarında, oynayacağınız tarz fark etmez, herhangi bi' build'i adam etmek ve yüksek hasar atmak pek mümkün değil. 40 - 50 level itibariyle anca az buçuk idare eder bi' karakter oturtuyorsunuz, oradan sonrası için de son haline getirmeye uğraşıyorsunuz.

Belirlemediyseniz önce tarzınızı belirleyin (Assassin, Hunter ya da Warrior). İnternette arattığınızda bilumum tane build çıkar oynanış tarzınızla alakalı.
Tüm ekipmanlarınızda da build'inizle alakalı %'lik hasar bonusu olsun.

Silahlar açısından bahsettiğim "karakteri oturtma" mevzusuna kadar ben % Assassin Damage (Suikastçi Hasarı), % All Damage (Bütün Hasarlar?) ve % Warrior Damage (Savaşçı Hasarı) özellikli silahlar kullanıyordum.

11. seviyededen itibaren her 10 seviyede bir (11 - 21 ... 91 - 99) özellikleri iyi ekipman(lar)ınızı demircide güçlendirerek kendi seviyenize yükseltin. Ya da daha iyi ekipmanlarla değiştirin.

Mavi ve üstü kalitede itemleri satıp para yapmak için envanterde tutun, beyaz/gri itemleri materyal kasmak için parçalayın.

Ayrıca kalelerde veya kamplarda erzak kutularını yakmadan önce yağmalayın, oyun boyunca materyal kasarsınız.

"Hangisi en keyifli" konusunda oynaması en düz tarz olduğu için bence Warrior ama yine de bana göre olmadığı için ben Assassin gitmiştim. Anlattıklarımı anlayacak kadar oyunda ilerlemeden/oyuna hakim olmadan sizin için ne kadar anlamı olur bilmiyorum ama nasıl yapıldığını anlattığım bi' iletim vardı, ileride işinize yarar belki.

İlla Pilgrim (ya da başka herhangi bi') seti kullanmak zorunda değilsiniz, oyunda rastgele düşen ekipmanlar Epic (mor) kalitede Legendary (sarı) itemlerden daha iyi. Epic itemler kendiliğinden rastgele 3 özellik ve 1 engraving'le toplam 4 özellik bulundurabilirken, Legendary itemler sabit 2 özellik ve 1 engraving'le en fazla 3 özellik bulundurabiliyor.
Yine de işinize yarayacak iyi bi' Legendary item bulursanız kullanın tabii. Sadece oyun sonunda Epic'ler daha iyi olduğu için uğraşırsanız (şansa bağlı olarak) elinizdekinin daha iyisini bulabileceğinizi de unutmayın.

Suikastçi build'i için itemlerinizde % Assassin Damage (Suikastçi Hasarı), % Crit Chance while Full Health (Can Doluyken Kritik Şansı), % Crit Damage while Full Health (Can Doluyken Kritik Hasarı), % Crit Chance (Kritik Şansı) ve % Crit Damage (Kritik Hasarı) özelliklerine ihtiyacınız var.
Assassin Damage haricindeki özellikler her ekipman parçasında olmuyor, bu yüzden Can Doluyken Kritik özellikleriyle beraber ayrıca düz Kritik özelliklerine de ihtiyacınız var.
Şu an oyun bende yüklü olmadığı için girip bakamıyorum ama Wiki'den bakabildiğim kadarıyla...
  • Kritik Şansı - yay, bileklik ve kemerde
  • Kritik Hasarı - silah, yay, miğfer, bileklik ve göğüs zırhında
  • Can Doluyken Kritik Şansı - miğfer ve ayak zırhında
  • Can Doluyken Kritik Hasarı - bileklik, kemer ve ayak zırhında
bulunabiliyor. Oyundayken siz engraving (gravür) listesine girip hangi özellikler hangi itemlerde var - yok bakıp not alın, hangi özellik ne yaparak açılıyor öğrenin. Takip etmesi daha kolay olur.

4 özellik bulundurabilen Epic ekipmanlarınızda bu özellikler olması lazım, kısacası. 3 özellik eşyada kendiliğinden bulunur, boş engraving (gravür) slotuna eksik olan 4. özelliği siz herhangi bi' demirciden gravür olarak işlersiniz.

İtem düşürmek için paralı askerler (mercenary), bölgelerin liderleri ve yanlarındaki korumaları ve de fetih savaşları (conquest battle) fena değil. Ama yapabileceğiniz daha sağlam ve farklı demirciler arasında tekrarlanabilen bi' yöntem: Demircilerin önünde etkileşime girmeyecek mesafeden kayıt almak, yaklaşıp etkileşime girerek envanterlerinde istediğiniz özellikte ekipman var mı diye bakmak, varsa itemi almak, yoksa aldığınız kaydı geri yükleyip istediğiniz özellikte ekipman denk gelene kadar tekrarlamak.

Oyunun başlarında sayılırsınız, yukarıda saydığım özellikler denk gelmediğinde yerlerine % Warrior Damage (Savaşçı Hasarı) ve % All Damage (Bütün Hasarlar) tercih edebilirsiniz. % Assassin Damage özellik ya da engravür olarak her ekipmanınızda olsun.

Yetenekler açısından ben Assassin ağacında Shadow Assassin, Rush Assasination, Critical Assasination, Stealth Master, Hero Strike, Slow Time yeteneklerini fulleyip, Revelation ve Death Veil'e 1 puan verip bırakmıştım.
Warrior ağacında Fury of the Bloodline, Second Wind, Weapons Master, Gear Master, Overpower Attacks ve Battlecry of Ares yeteneklerini fulleyip, Charged Heavy Attack ve Shield Breaker'a 2 puan verip bırakmıştım.
En son Hunter ağacında fark edildiğinizde bir süreliğine zamanı yavaşlatan Sixth Sense yeteneğine 1 puan verip bırakmıştım (o da 5 saniye yavaşlatmaya denk geliyordu).
Skillerin Türkçeleri hakkında hiçbir fikrim yok, internette yetenek ağacının detaylı resimli halini bulabilirseniz oradan bakarak, mümkünse Türkçe yamayı geçici olarak devre dışı bırakarak veya en basitinden DeepL'e çevirtip kaba taslak çevirileri üzerinden fikir yürüterek yapabilirsiniz.

50. seviyeden sonra yetenek ağacında "Mastery Levels" (Ustalık Seviyeleri?) açılıyor, build için gerekli yetenekleri aldıktan sonra artık yetenek puanlarınızı bu kısımdaki özelliklere dağıtıyorsunuz. İlk başta % Can Doluyken Kritik Şansı, % Can Doluyken Kritik Hasarı, % Kritik Şansı, % Kritik Hasarı ve % Suikastçi Hasarı özelliği yeteneklerine puan verin.
Her şeyiyle tam oturttuğumda can doluyken %100 Kritik Şansı ve %700 Kritik Hasarı vardı, 99 levelde suikastle ya da Suikastçi hasarını baz alan yeteneklerle tekleyemediğim bi' şey yoktu.
Can dolu değilken de %50 Kritik Şansı ve %300 Kritik Hasarı vardı diye hatırlıyorum. Paralı askerler dışında 2 - 3 atamadığım şey yoktu, yeteneklerle onlar da dahil olmak üzere her şeyi tekleyebiliyordum.

Son düzenleme:
Hangi tarzı oynayacağınızı oyuna başlamadan ya da oyunda biraz ilerledikten sonra (Megaris'in sonu itibarıyla falan) belirlemeniz, kendiniz bilmeniz gerekirdi aslında.

Oyunun başlarında, oynayacağınız tarz fark etmez, herhangi bi' Build'i adam etmek ve yüksek hasar atmak pek mümkün değil. 40 - 50 level itibarıyla anca az buçuk idare eder bi' karakter oturtuyorsunuz, oradan sonrası için de son haline getirmeye uğraşıyorsunuz.

Belirlemediyseniz önce tarzınızı belirleyin (Assassin, Hunter ya da Warrior). İnternette arattığınızda bilumum tane Build çıkar oynanış tarzınızla alakalı.
Tüm ekipmanlarınızda da Build'inizle alakalı %'lik hasar bonusu olsun.

Silahlar açısından bahsettiğim "karakteri oturtma" mevzusuna kadar ben % Assassin Damage (suikastçı Hasarı), % All Damage (Bütün Hasarlar?) ve % Warrior Damage (Savaşçı Hasarı) özellikli silahlar kullanıyordum.

11. seviyededen itibaren her 10 seviyede bir (11 - 21... 91 - 99) özellikleri iyi ekipman(lar)ınızı demircide güçlendirerek kendi seviyenize yükseltin. Ya da daha iyi ekipmanlarla değiştirin.

Mavi ve üstü kalitede itemleri satıp para yapmak için envanterde tutun, beyaz/gri itemleri materyal kasmak için parçalayın.

Ayrıca kalelerde veya kamplarda erzak kutularını yakmadan önce yağmalayın, oyun boyunca materyal kasarsınız.

"Hangisi en keyifli" konusunda oynaması en düz tarz olduğu için Warrior ama ben yine de bana göre olmadığı için Assassin gitmiştim. Anlattıklarımı anlayacak kadar oyunda ilerlemeden/oyuna hakim olmadan sizin için ne kadar anlamı olur bilmiyorum ama nasıl yapıldığını anlattığım bi' iletim vardı, ileride işinize yarar belki.

Şu an 8 levelim dedikleriniz işime yarar teşekkür ederim. Gizlilik temasi sevsem de önceki oyunlarda zorla gizli git kısımlarında deliriyordum o yüzden Warrior gideceğim sanırım. Okçuluğa da ilerledikçe girerim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı