Acer 5745G Mac OS X Kurulur mu?

16 GB Bellek şart bu işlem için. USB olmadan ancak kurulum yaptıktan sonra HDD'den format olur, format için HDD'de bir bölüm ayırırsın 20 gb kadar RAW dosyasını oraya restore edersin ve açılışta o bölümden boot edib istediğin kadar format atabilirsin.
Başka bir yol göremedim şimdiye dek ama aklıma birşeyler geldi deneyip baktıktan sonra dönüş yaparım.

16 GB Bellek şart bu işlem için. USB olmadan ancak kurulum yaptıktan sonra HDD'den format olur, format için HDD'de bir bölüm ayırırsın 20 gb kadar RAW dosyasını oraya restore edersin ve açılışta o bölümden boot edib istediğin kadar format atabilirsin.
Başka bir yol göremedim şimdiye dek ama aklıma birşeyler geldi deneyip baktıktan sonra dönüş yaparım.

RAW dosyasını editleyebilirsem sorun çözülecek aslında :)

Sisteminde 2 adet HDD olsa bir çözüm sunulabilirdi belki. 2.HDD'ye bir bölüm oluşturup RAW dosyasını oraya Restore edebilirdin.

Yada şöyle olabilir mi denemedim hiç ama halihazırda Windows kurulu HDD'den GPT formatında ise Paragon Partition Manager ile 15gb olarak bir HFS bölüm oluşturup RAW dosyasını oraya restore ettikten sonra geriye boot ettirebilmek kalıyor, onu da USB belleğe RAW dosyasını restore et ve işlemi yarıda kes sana sadece CLOVER gerekli boot ettirebilmek için onu da restore etmiş olur zaten yarıda kessen bile, şahsen denemişimdir.

Son düzenleme:
Sisteminde 2 adet HDD olsa bir çözüm sunulabilirdi belki. 2.HDD'ye bir bölüm oluşturup RAW dosyasını oraya Restore edebilirdin.

Yada şöyle olabilir mi denemedim hiç ama halihazırda Windows kurulu HDD'den GPT formatında ise Paragon Partition Manager ile 15gb olarak bir HFS bölüm oluşturup RAW dosyasını oraya restore ettikten sonra geriye boot ettirebilmek kalıyor, onu da USB belleğe RAW dosyasını restore et ve işlemi yarıda kes sana sadece CLOVER gerekli boot ettirebilmek için onu da restore etmiş olur zaten yarıda kessen bile, şahsen denemişimdir.

1 SSD 1 HDD var bilgisayarda, hangi programla boot etmiştin? Bende boot başlamıyor yerli disk alanı yok uyarısından dolayı. Belki USB ye sadece Cloveri boot edip dediğin gibi yapabilirim ama Ayırdığım HFS Bölümüne RAW dosyasını nasıl boot olarak ekleyebilirim onu tam anlayamadım?

Ayrıca HDD ve SSD MBR formatında. Paragon ile SSD'den 50GB El Captain için yer ayırıp HFS formatı yaptım. HDD'den ise yer ayrılmıyor.

Sanal olarak mac kursam işime yarayabilir mi?

Aklıma gelen diğer bir çözüm de Windowsu da silip direk El Captain Yükleyin daha sonra üzerine Windows Yüklemek geldi aklıma. Ama nasıl olur hiç bilmiyorum. Zaten Windows'a format atacağım yakın zamandaz

Aklıma bir de iTunes'ten dmg dosyası indirip kurmak geldi, nasıl kurulur bir fikri olan var mı?

Dediğimi denedim olmadı, USB Bellek yada Harici HDD şart. Sende 2 disk var, SSD'ye Windows kurup diğer HDD'yi de El Capitan yükleme medyası yaparsan SSD'ye kurulum yaparsın sonra tekrar Yükleme medyasını yani HDD'yi silip Windows kurarsın ve açılış seçeneklerini Bios boot menüsüne göre kullanabilirsin.

Dediğimi denedim olmadı, USB Bellek yada Harici HDD şart. Sende 2 disk var, SSD'ye Windows kurup diğer HDD'yi de El Capitan yükleme medyası yaparsan SSD'ye kurulum yaparsın sonra tekrar Yükleme medyasını yani HDD'yi silip Windows kurarsın ve açılış seçeneklerini Bios boot menüsüne göre kullanabilirsin.

Benim biraz işim çıktı 1-2 haftaya El Captain ancak yükleyebilirim yükleyince ayrıntılı bilgi vereceğim tekrar

------------------------​

Merhabalar,

2mm7ono.jpg
34q5iew.jpg

İlk kurulumu videoda gösterdiği gibi yaptım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaptıklarım:

USB den hdd ye kurarken boot menuden Options>Graphics Injerct menu den Inject Intel seçeneğini kapatıp kurulum yapmaya başladım.
Kurulum ilk resimdeki gibi başladı ve başarıyla bitti. Daha sonra restart dedim ve yeniden boot menuye bağlandım.
Daha sonra Options>Graphics Injerct menuden Inject EDID i açtım Intel Inject menuyu kapattım ve bu sefer hdd içindeki kurualan mac os x i seçtim ama 2. resimdeki hatayı aldığım için ilerleme olmadı.

Özetle USB boot olarak yükledim yeniden başlattıktan sonra hdd içinden açınca 2.resimdeki hatayı aldım.

Ayrıca boot menuden Graphics Modu u switchable'dan descrete yaparak intel grafik kartını devreden çıkararak sadece nvidia ile kurmaya da çalıştım yine olmadı.

Bu sorun ekran sorunuymuş, ben yinede transmac ile amd ekran kartı driverlarını da sildim, nvidia ve intel yoktu. Hatta bilgisayarımda bluetooth olmadığı için bluestooth yazan her şeyi sildim ama yine aynı hatayı aldım.

Ekran kartları 330M ve Intel HDGraphics
İşlemci 1. nesil i5 m430
Kurduğum yer SSD ve formatı MBR
UEFI modda kurulum yapmıyorum
Dual boot El Captain sürümü kurmaya çalışıyorum.

Ve son olarak NVIDIA nın dmg formatındaki ekran kartı sürücüsünü buradan buldum: CUDA Drivers for MAC Archive|NVIDIA fakat bunu nasıl yukleyebileceğimi bulamadım zira 2. yükleme ekranı gelmiyor.

Yol gösterebilecek var mı?

Intel HD Graphics Patcher

AppleIntelHDGraphicsFB.kext nasıl ekleyeceğimi bulamadım.

Sistemi kurduktan sonra yeniden başlatırken neden Grafik ayarlarını değiştiriyorsun? İlk yaptığın ayarlar ile sistemi açıp ardından Intel HD (GMA HD) tanıtmak için uğraşacaksın. Ancak bunuda tanıtmak zor. Paylaştığın linkteki yama programı sistemi açtıktan sonra kullanabilirsin.

Sistemi kurduktan sonra yeniden başlatırken neden Grafik ayarlarını değiştiriyorsun? İlk yaptığın ayarlar ile sistemi açıp ardından Intel HD (GMA HD) tanıtmak için uğraşacaksın. Ancak bunuda tanıtmak zor. Paylaştığın linkteki yama programı sistemi açtıktan sonra kullanabilirsin.

İlk bios grafik ayarlarında hiçbir değişiklik yapmadım. Switcheable (modunda) olmayınca, descrete yapıp nvidia ile deneyim dedim o da olmadı.

Clover boot menüdeki ayarları bir önceki postumda yazmıştım ek olarak aşağıdakileri de yaptım.

Switcheable modunda bu hatayı veriyor ve devam etmiyor:
4.jpg

Ama descrete modunda daha farklı bir şey daha oldu onu da paylaşıyorum:

Bluetooth hatasından hemen sonra bunlar oldu:

Bu boot menüdeyken hdd üzerinde spaceye basınca çıkanlar:
1.jpg

Bu da biostan dicrete yapınca yani sadece nvidia açıkken olan durum:
2.jpg

Sanırsam açılmaya başlıyor.

Ama ardından bu hatayı veriyor, çok hızlı geçiyor ama yakalamayı başardım:
3.jpg

İlk yaptığın ayar derken biostan yaptığım değişikliği mi sordunuz yoksa clover boot menüden yaptığım değişikliği mi? Cloverdeki değişikliği @Recep Baltaş ve @Ali Güngör yaptığı için yaptım. Biostakini de switcheble olmadığı için belki discretede olur diye denemek için değiştirdim.

Dicreate modunda (sadece nvidia aktif olduğunda) hem nv_disable=1 komutunu kullandım hem de sildim ama sonuç ikisinde de bu son attığım fotoğraftaki gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
USB den hdd ye kurarken boot menuden Options>Graphics Injerct menu den Inject Intel seçeneğini kapatıp kurulum yapmaya başladım.

Bundan bahsediyorum. Bu ayarlar ile kurulumu başarılı bir şekilde tamamladıysan kurulu sistemi tekrar USB'den başlatırken bu ayarlar ile başlat.

Bundan bahsediyorum. Bu ayarlar ile kurulumu başarılı bir şekilde tamamladıysan kurulu sistemi tekrar USB'den başlatırken bu ayarlar ile başlat.

Nasıl kurduysam o ayarlarla başlatıyorum ve bluetooth hatası alıyorum tekrardan. @Recep Baltaş ve @Ali Güngör ayarları böyle değiştirdiği için yapmıştım.

Bu arada clover boot menu her açılırken 5 diye bir sayı geliyor ve sonra açılıyor. Ardından her açılışta ayarladığım ayarlar değişiyor.

Bu konuları da inceledim, denedim ama hiç bir şekilde çözüm bulamadım:
El Capitan Kurulumda Olası Sorunlar ve Çözümleri
Intel/AMD/NVIDIA Kurulumu ve Sorunlarının Çözümü
[Çözüm] NVIDIA Web Driver Kurulum Problemleri

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı