Acer Aspıre 5755G Oyunlarda Performans Düşüklüğü ve Isınma

Katılım
12 Mart 2015
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar Technopat Ailesi. Laptopumun çevrem tarafımdan çok iyi olduğu söyleniyor hatta bir arkadaşım daha düşük özelliklere sahip bir laptop ile Dying Light Ultra açtığını söylüyor ama ben bu sistemle en düşük ayarlarda L.A. Noire 7-8 FPS, CSGO ise 10-20 FPS alıyorum :( Sizce normalde ne kadar almalıyım? Bir de aşırı derecede çok ısınıyor. Bilgisayardan iyi anlayan bir arkadaşım soğutucu iyi çalışmıyor demişti ama bilmiyorum hatta modeli: Acer ASPIRE 5755G laptopun. :( N'olur acil yardım. Şimdiden çok teşekkürler.

Windows 7 64 bit kullaniyorum
  • İşlemci: İntel Core İ7-2670QM 2.2GHz (with turbo Boost up to 3.1 GGz)
  • Ekran kartı: NVİDİA Geforce GT 630M with 2 GB Dedicated VRAM
  • Ram: 8 GB DDR3 Memory
  • 15. 6 HD LED LCD
  • 1000 GB HDD
  • DVD- Super VRAM
  • Acer Nplify 802.11b/g/n
  • 6-cell li-on Battery
Bu da resim:

oADkE9.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GT630'dan düşük bir kart dying light ultramı açıyormuş... Arkadaşın yemiş bence seni. Konuna gelince ilk önce Advanced System Care kurup sistemini güzelce taramak. Olmadı son çara bence format.
 
Zaten inanasım gelmiyordu tam oldu. Hocam sağ ol da format falan hepsine razıyım da normalde ne kadar almam lazım? Mesela format atsam, her şeyi kursam, güncellesem bu sistemle en fazla yani normal olarak herhangi bir oyundan ne kadar almalıyım? :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben o siteye pek güvenemedim açıkçası. 520m kullanıyorum, siteden kendi kartıma baktım crysis 2, battlefield 3 gibi oyunlar için 14-15 FPS gibi komik sayılar gördüm. Crysis 2 oynamadım ama Crysis 3'ü ve BF3'ü kenar yumuşatmayı kapatıp tüm ayarlar yüksekte oynamıştım. Şu an ısınma problemi yaşıyorum ve GTA san andreas bile kasıyor. Şimdi 520m de eski ve düşük bir kart; lakin Gta Sa gibi bir oyunu kasmasının sebebi bu mu ? Race Driver Grid'de kasıyor. Sebebi düşük kart olması mı ? Grid'i bu bilgisayara ilk kurduğumda yüksek ayarlarda gayet akıcı oynuyordum. Dirt 2 için 20 FPS demiş site. PC'yi televizyona bağlayıp 1440x900 pikselde full ayarlarda akıcı oynuyordum. Siteye bakıp eski demek doğru değil.

Kasmanın sebebi ısınma da olabilir. Hard disk de olabilir, virüs de olabilir veya başka yazılımsal problemler de olabilir. Isınma ise açıp temizle bilgisayarı, termal macun gerekebilir. Soğutucu dene kasma düzelirse ısınmadandır. Hard disk için badsektör taraması yapabilirsin. Hiçbiri olmadı bir format atmak faydalı olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1. Fanını temizle.
2. İşlemcinin termal macununu yenile.
3.Düzelmezse format at. (İlk ikisi yeterli olacaktır.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ya hocam ısı değerleri falan hangi program? Anlamıyorum pek. Virüs bilgisayarda çok var yani steam programının içinde bile rus reklamları çıkıyor. Birkaç kişi o virüsler antivirüsle geçmez dedi, formatla da geçmeyecek bir süre sonra gelecek dedi. Kayıt defterinden falan temizlemek lazımmış uzun işmiş. Ya bu tür işlerden iyi anlayan birileri bir destek versin her şeyi düzelteyim. Yemin ederim sonunda baba bir tane oyun bile hediye ederim o kişiye. Steam profili raphvusi98 yardımcı olabilecekler ulaşsın lütfen. Yani özel olarak diyorum. Buraya da yazabilirsiniz. Bıktım artık. Eskiden L.A. Noire düşük ayarlarda 30 FPS alırdım, 2-3 saat oynayınca ısınırdı, şimdi 7-8 FPS alıyorum ve 5 DK ısınıyor.

Bu arada PC Laptop. Fan falan anlamıyorum ki hiç nasıl açayım laptop'u? :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım termal macununuz kurumuş. Fanlar ise kirlenmiş. Fanları bir temizleyin derim.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı