Çözüldü Acer Aspire 7 A715-43G CPU hep yüksek frekansta çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KOVL2K

Kilopat
Acer Aspire 7 A715-43G bilgisayar kullanıyorum. CPU boştayken bile yüksek frekansta çalışıyor. Güç modunu güç tasarrufu ya da dengeliye almama rağmen sorunu çözemedim. CPU yuksek frekansta çalışınca sıcaklık artıyor haliyle bilgisayar fan açıyor ve sesli çalışıyor. Arkada 2-3 tane Chrome sekmesi açıkken bile 3.9 GHz de çalıştığını gördüm. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bilgisayarda işlemci olarak Ryzen 5 5625U var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam dostum. Sıcaklıklar 50 - 55 arası gidip geliyordu da bazen anlamsız fan açıyordu. Ben de yukarıdaki arkadaşın dediği gibi yaptım. Güç seçeneklerinden kendime özel plan oluşturdum, güç tasarrufu olarak. Ayarlardan da Turbo Boost'u kapattım. Masaüstündeyken Turbo Boost kapalı güç tasarrufu modunda kullanıyorum sıcaklıklar 38-45 derece Max 49 gördüm ama arkada bayağı sekme video uygulama açıkken. Fan bile çalıştırmıyor sana da tavsiye ederim. Oyuna girerken de performans moduna alıyorum Turbo Boost aktif oluyor. Ben de sana pil durumunu sormak istiyorum. Bilgisayarı pilde kullanırken ne kadar şarj süresi alıyorsun?

Bilgisayarı genelde pilde kullanmıyorum ben nadiren kullanıyorum, pildeyken hiç oyun oynamadım ama pildeyken arkada Spotify ve Discord açıkken bir buçuk 2 saatlik 2 adet film/dizi ya da YouTube içeriği izleyebiliyorum sonundada %20 %15 civarlarında bataryam kalıyor. Klavye ışığı kapalı sağ alttan pil göstergesinden güç tasarufuna alıyorum ve sadece arkada Discord Spotify Steam gibi uygulamalar açık ekran parlaklığı ful seviyede ve 144Hz sarjlı mouse takılı iken durum böyle sizde nasıl? Sıcaklık olarak AMD Intel'e göre daha fazla ısınıyor diyorlardı sizde de aynı gibi normal karşılıyorum. Laptop yeni o yüzden termallik bir sorun olduğunuda düşünmüyorum. Varsa başka sormak istediğiniz oyun oynuyorsanız oyunlarda FPS lerinizi merak ettim :)

Bilgisayarı genelde pilde kullanmıyorum ben nadiren kullanıyorum, pildeyken hiç oyun oynamadım ama pildeyken arkada Spotify ve Discord açıkken bir buçuk 2 saatlik 2 adet film/dizi ya da YouTube içeriği izleyebiliyorum sonundada %20 %15 civarlarında bataryam kalıyor. Klavye ışığı kapalı sağ alttan pil göstergesinden güç tasarufuna alıyorum ve sadece arkada Discord Spotify Steam gibi uygulamalar açık ekran parlaklığı ful seviyede ve 144Hz sarjlı mouse takılı iken durum böyle sizde nasıl? Sıcaklık olarak AMD Intel'e göre daha fazla ısınıyor diyorlardı sizde de aynı gibi normal karşılıyorum. Laptop yeni o yüzden termallik bir sorun olduğunuda düşünmüyorum. Varsa başka sormak istediğiniz oyun oynuyorsanız oyunlarda FPS lerinizi merak ettim :)
açıkçası pek oyun oynadığım söylenemez. Denemek için valorant indirmiştim yüksek ayarlarda 100-130 fps arası aldım. Benim cihazımın şarjı çok kötü gidiyor ve HWMonitör'de Wear level %4'e geldi. Cihazın performanstan memnunum ama bilemiyorum. İade edip tekrardan mı alsam kararsızım.

Hocam geçen Instagram'da reklamda 19 20 k arası bir MSI laptop görmüştüm ama 15 k bandında bizim laptoptan farklı bir şey olacağını sanmıyorum bütçe çıkıyorsa MSI araştırabilirsiniz malum ekonomiden dolayı da bir şey alacakken acele etmek gerekiyor 1 hafta sonra fiyat artabiliyor falan :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı