Acer KG241QPbiip kapanıp açılıyor

oki

Hectopat
Merhabalar, altta linkini bıraktığım monitörü 22 Kasımda satın aldım bugün elime geçti. Oyundayken ara sahnelerde (Fifa gol sevinci vb) ve bazen normal oyun anında ekran gidip geliyor. Hatta bir kaç kere masaüstündeyken de yaptı. Monitörde sorun olmasından çok korkuyorum çünkü zaten 1 ayda anca geldi. HDMI kablosu ile bağlantıyı sağladım içinden çıktığı için. Yedek olarak eski bir HDMI kablom vardı onu deneyeyim dedim onda da aynı sorunu yaşıyorum. Kablolarda sorun olma ihtimali yüksek gibi geliyor. Bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.
  • Ekran kartı : RX 570 MSI 8G
  • İşlemci : AMD 2600X
  • RAM: 8 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, altta linkini bıraktığım monitörü 22 Kasımda satın aldım bugün elime geçti. Oyundayken ara sahnelerde (Fifa gol sevinci vb) ve bazen normal oyun anında ekran gidip geliyor. Hatta bir kaç kere masaüstündeyken de yaptı. Monitörde sorun olmasından çok korkuyorum çünkü zaten 1 ayda anca geldi. HDMI kablosu ile bağlantıyı sağladım içinden çıktığı için. Yedek olarak eski bir HDMI kablom vardı onu deneyeyim dedim onda da aynı sorunu yaşıyorum. Kablolarda sorun olma ihtimali yüksek gibi geliyor. Bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.
  • Ekran kartı : RX 570 MSI 8G
  • İşlemci : AMD 2600X
  • RAM: 8 GB RAM
Monitörde kesin bir sıkıntı vardır. 1 ay içinde gelmiş olması biraz sıkıntılı. Kargolar yoğunluk nedeni sebebi ile (çok mantıklı bir sebep) kargoları saçıyorlar. Zarar görmüş olabilir.

Kolide hiç ezilme darbe belirtisi yoktu alırken kontrol ettim. Aynı şekilde paket içeriğinde de bir deformasyon yoktu. Displayport kablosuyla denesem sorun çözülür mü acaba? Ayrıca FreeSync açık durumdaydı belki o yüzden sorun oluşuyor olabilir. Şimdi kapalı duruma getirdim deneyeceğim.

Monitörde bir sıkıntı yokmuş. HDMI kablosu ile bağlantı kurduğum ve FreeSync açık olduğu için uyumsuzluk oluşmuş. Sıkıntısız kullanıyorum kapattığımdan beri.

Aynı monitörü 3 hafta önce bende aldım ve belirttiğin sorunun aynısı 2 gündür benimde başıma geliyor. Monitörü 4 gün öncesine kadar hdmı kablosuyla kullanıyordum. O zamana kadar böyle bir sorun yoktu. Display port kablosu satın alıp taktıktan sonra bu sorun başladı. FreeSync özelliğini kapatıp denesem ve sorun çözülse dahi bu özelliği kapatmak saçma olacak. Çünkü FreeSync ekranda oluşabilecek görsel dağılmaların önüne geçen bir özelliktir. Aynı şekilde display port kablosu yerine hdmı kablosunu takıp kullansam ve sorun çözülse yine sorunu çözülmüş olarak kabul etmem. Çünkü display port kablosu hdmı kablosundan çok daha iyi görüntü aktarımı yapmaktadır ve ben bu kabloyla bilgisayarı kullanmak istiyorum. Sorum şu display port kablosunu çıkarmadan ve FreeSync özelliğini kapatmadan bu sorunu nasıl çözebilirim? Monitörün ayarlar kısmında bu sorunu çözecek bir ayar var mıdır?

Hem monitör ayarlarından hem ekran kartı yazılımınızdan FreeSync özelliğini açık olduğunu kontrol eder misiniz? Belki ekran kartı yazılımında kapalıdır ve çakışıyordur?

Hem monitör ayarlarından hem ekran kartı yazılımınızdan FreeSync özelliğini açık olduğunu kontrol eder misiniz? Belki ekran kartı yazılımında kapalıdır ve çakışıyordur?
Monitörde FreeSync açık ama ekran kartı yazılımdan nasıl açılacağını bilmiyorum. İşlemcim: Amd ryzen 5 3500x ekran kartım: Galax Geforce RTX 2060. Nasıl bakılacağını bana söyler misin?

Monitörde FreeSync açık ama ekran kartı yazılımdan nasıl açılacağını bilmiyorum. İşlemcim: Amd ryzen 5 3500x ekran kartım: Galax Geforce RTX 2060. Nasıl bakılacağını bana söyler misin?

Alttaki video yararlı olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı