Acer Nitro 16 AN16-4 işlemcinin oyunda 90 derece olması normal mi?

meyeristhier

Centipat
Daha fazla  
RAM
DDR5 1 x 16GB
Ekran kartı
RTX 4060 8GB
İşlemci
Ryzen 7 7840HS
Öncelikle selam. Laptopum yeni elime ulaştı ve daha önce masaüstü odaklı bir oyuncu olduğum için laptop sıcaklıklarına dair pek bilgim yok. Yani elbette daha sıcak çalışacağını biliyorum, ama boştayken bu sıcaklık normal mi, pek bir fikrim yok. İnternette biraz bakındığımda 80-90 derecenin korkunç olduğunu söylediler. Önce Laptop'umun teknik özelliklerini yazayım.

Model numarası: AN16-41
Parça numarası: Nh. Qlley. 001.

BIOS'u güncelledim, bütün sürücüleri (GPU-CPU sürücüleri de dahil olmak üzere) yükledim. Oyunları daha indirirken 70 civarında takılıyordu. Ama dikaktinizi çekeyim, fiş takılıydı. Fişi bir çıkarayım dedim, anında 50 dereceye düştü ve o civarda sabit kaldı. Şöyle düşündüm, fiş takılıyken oyun moduna mı alıyor da yüksek performans aktifleşiyor?

Şu ana kadar sadece GTA 5 indirebildim. GTA 5 (bütün seçenekler ultrada, MSAA ve post FX hariç) oynarken performans seçeneği açıkta ekran kartım 59 derece oldu. Bundan yana hiç problem yok. İşlemcim ise 70-94 arası geziniyor. 90 civarında çok uzun durmuyor, geri düşüyor hemen ama zarar görsün istemiyorum arkadaşlar. Zaten yeni almışım. Turbo'da kullan derseniz de yurda döneceğim, arkadaşlarımı rahatsız etmek istemem.

FurMark GPU sonucu:

1699175315810.png

FurMark CPU Burner'da 80 civarlarında geziyordu.

Sorum şu. Endişelenmem gereken, garantiye yollamam gereken bir durum var mı? Kısa sürede yurduma dönmem gerekiyor ve bol bol ödevim var. Hızlı yanıtlar işimi kolaylaştıracaktır. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1699175440994.png
    1699175440994.png
    30,8 KB · Görüntüleme: 114
Son düzenleyen: Moderatör:
Severed Steel de Turbo moda alıp bakar mısın değere
1699636761701.png

1699636771941.png

Dengeli modda deneyeyim dedim 92 derece oldu. Vallahi hiçbir şey anlamadım bu işten.

1699637012960.png

Turbo ayarlarda 100'e sabitleniyor. Performans farkı da yok. Anlayamadım sebebini. Yanlış mı ölçüyor acaba?
1699637930923.png

Son düzenleme:

Dakika 51:34'e bakın. yeni bir cihaz olduğu için böyledir belki güncellemelerle düzelebilir?

Dakika 51:34'e bakın. Yeni bir cihaz olduğu için böyledir belki güncellemelerle düzelebilir?

Boş ve bilgisiz bir kanal cihaz TV linklediği ürünler satılsın diye katana Abra Monster falan öneriyor. Hiçbir cihazı kendi test etmeden sağdan soldan duyduğu yorumlarla öneri yapmaya falan açlışıyor. Kısaca güvenli bir kaynak değil.

Bu arada cihazın BIOS sürümü nedir? Bana ilk geldiğinde 1.10 sürümü vardı içerisinde, yeni panel güncellemesi olarak 1.11 bulunuyordu sitede onu yaptım. 25 Ekim'de de 1.15 sürümü çıktı şu anda 1.15 sürümünü kullanıyorum.

Son düzenleme:
Boş ve bilgisiz bir kanal cihaz TV linklediği ürünler satılsın diye katana Abra Monster falan öneriyor. Hiçbir cihazı kendi test etmeden sağdan soldan duyduğu yorumlarla öneri yapmaya falan açlışıyor. Kısaca güvenli bir kaynak değil.

Bu arada cihazın BIOS sürümü nedir? Bana ilk geldiğinde 1.10 sürümü vardı içerisinde, yeni panel güncellemesi olarak 1.11 bulunuyordu sitede onu yaptım. 25 Ekim'de de 1.15 sürümü çıktı şu anda 1.15 sürümünü kullanıyorum.
Bana da ilk geldiğinde içinde 1.10 vardı. 1.15 yaptım. Şu an 1.15

Hafta içi deneyeceğim dostum.

Cyberpunk için değerler bu şekilde.

Senaryo "oyun" Mod Turbo
Oyun ayarları tüm özellikler Ultra, DLSS otomatik, RT Ultra

Eki Görüntüle 2011007

Eki Görüntüle 2011008
Oyun açtıktan 5dk sonra mı yoksa yarım saat, bir saat oynayış sonrası sıcaklık değerleri mi bunlar? Yine stant vardır diye tahmin ediyorum. Onun dışında sıcaklık değerlerine cidden şaşırdım. Bu modelin sıcaklık değerleri Hp Omen 16 13500HX RTX4060 (2023)'den daha iyi bir performans verir mi sizce?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı