Çözüldü Acer Nitro 5 AN515-55 performans düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
6.689
Makaleler
9
Çözümler
11
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci

Bu laptopu bugün aldım. İlk olarak sürücüleri vs kurdum. Birkaç oyunu denemek istedim ve FIFA 19'u kurdum. 1080P Ultra ve 4X MSAA ile 120-130 FPS alıyorum. Baktığım çoğu testte 200-250 FPS alınıyor. Benim istediğim 144 FPS sabit oynamak. Sorun sizce nedir?
"Hahaha" emojisi atan arkadaşlar komik olan nedir ? Bu tür anlamsız emoji atanlara ceza verilmeli.

Siz hangi oyunda ne değerler alıyorsunuz ? CS GO olsun FIFA benzeri oyunlarda. Sıcaklıklar ne durumda ?
 
Oyun 300 FPS ile giderken 110 FPS'ye düşmesi normal değil. Oyun 150 FPS'de ise 110 FPS arada olağan bir düşüş.
150 küsur iken oluyor düşüşler. Sizin test ettiğiniz Nitro 5'ten tek farkı RAM. Bu yüzden performans düşük ancak bu kadar can sıkıcı olacağını tahmin etmemiştim tek kanal RAM'in.
 
Evet. RAM aldım mecburen. Testlerdeki değerleri alıyorum artık.
 
Çözüm
Evet. RAM aldım mecburen. Testlerdeki değerleri alıyorum artık.

İyi hocam sevindim ya bayağı üzgün ve umutsuzdun okudum tüm entryleri. Ben de Acer Nitro 5 aldım geçen gün ama istediğim performansı elde edemiyorum. 16 GB Single Channel var 2x8'e çevirmeyi düşünüyorum iyi bir fark alır mıyım tatmin eder mi sence?

İyi hocam sevindim ya bayağı üzgün ve umutsuzdun okudum tüm entryleri. Ben de Acer Nitro 5 aldım geçen gün ama istediğim performansı elde edemiyorum 16 GB Single Channel var 2x8'e çevirmeyi düşünüyorum iyi bir fark alır mıyım tatmin eder mi sence?

Seninki ile aynı model bu arada 1650 Ti + i5 10300H
 
Kesinlikle tatmin eder.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı sorunu birebir yaşıyorum.

Bu linkte ki cihazı yeni aldım Valorant, League of Legends, Genshin Impact ve Battlefield 1 oyunlarını test etme fırsatım oldu deneyimlerimi yazmam gerekirse;

Valorant: 60-150 FPS civarı değişiyor ancak anlık FPS düşüşleri ve kasmalar oluyor bu da oyunun akıcılığını ve zevkini vermiyor, bu dediğim en düşük grafiklerde en yüksek grafiklerde aynı şekilde pek fark olmuyor sadece kasmalar bir tık daha fazla gibi geldi.

League of Legends: 70-110 FPS Low ve high ayarlar fark etmiyor maalesef LoL'de bu değerleri görmek bir hayli üzdü beni ve LoL'de durum Valorant'dan daha kötü FPS düşmesi ve kasma daha çok oluyor özellikle takım savaşlarında 45 FPS gördüm.

Genshin Impact: 60 FPS sabit oyunda sanırım 60 FPS üstü alınmıyor öyle bir seçenek bulamadım aynı şekilde drop ve kasmalar oluyor.

Battlefield 1: 70-110 FPS high grafiklerde yanlış hatırlamıyorsam FPS droplar oluyor ekran kartı kullanımı %95-98 civarındayken anlık ekran kartı kullanımı düşüyor drop giriyor sonra bu oyunda fark ettim anlık ekran kartı düşüşünü, çünkü diğer oyunlarda ekran kartı kullanımı yüksek değil ve dalgalı oluyor.

Şimdi hocam biraz uzun yazdım kusura bakmayın sosyaldeki ilk mesajım kurallara elimden geldiğince dikkat etmeye çalıştım.

Eklemem gerekirse BIOS ve driver güncelledim güncelledikten sonra droplarda artış gözlemledim.

Sıcaklık değerlerini de eklemem gerekirse işlemci Max 76 derece gördü ekran kartı da 69 dereceyi görmüştür.

Sormak istediğim sizinde bu şekilde miydi? Tek kanal RAM'den mi kaynaklı bu durum, drop ve FPS düşüşleri için bana verebileceğiniz bir öneri var mı?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı