Acer Nitro 5 aniden donuyor

Dgsokr

Hectopat
İyi günler arkadaşlar,1.5 aylık laptopum ani donma sorunu yapıyor. Masaüstündeyken örnek vermek gerekirse ekran parlaklığını mouse ile kısacağım veya arttıracağım 2-3 saniye drop yiyor sonra düzeliyor. Cihazda M.2 NVMe SSD olmasına rağmen klasörlere girince 3-4 saniye bekliyor.
İşlemci: Ryzen 5 4600h.
RAM: 16 GB Single Channel.
Windows 10 20H2 19042.

Hocam benim model stok 16 GB RAM driverlar ve BIOS güncel. Kasmadan kastım böyle oyunlarda drop girer ya onun gibi 1-3 sn falan bazen hiçbir şey yapmıyorken müzik dinliyorken kasıyor.

Hocam benim model stok 16 GB RAM driverlar ve BIOS güncel. Kasmadan kastım böyle oyunlarda drop girer ya onun gibi 1-3 sn falan bazen hiçbir şey yapmıyorken müzik dinliyorken kasıyor.

Macundan olabilir benim Casper Excalibur'um fan çalışmıyorken 60 FPS alıyor bir oyunda fan açıkken 80 mesela bu masaüstü içinde geçerli sadece oyun için değil.

Bende de aynı model laptop var farklı sürümü ben hiç böyle bir şey yaşamadım 8 RAM'di alırken galiba siz 16 RAM yaptınız doğru mu?

Hayır kendi 16 geldi.

Tamam ama o model normalde 8 GB RAM olması lazım o yüzden RAM'den bahsettim tabii ki SSD sağlına bakmalı.

Bakabileceğim bir yer var mı ekran görüntüsü atayım.

İşlemcinin sürücülerini nereden indirdiniz?

AMD sitesinden, bir daha format atacağım bildiğiniz başka bir yer varsa oradan indireyim.

Hayır kendi 16 geldi.

Bakabileceğim bir yer var mı ekran görüntüsü atayım.

AMD sitesinden, bir daha format atacağım bildiğiniz başka bir yer varsa oradan indireyim.
Hocam Çözüldü: Acer Nitro 5 ekran donuyor burada anlattığım şekilde sürücüleri kaldırıp tekrar kurmayı deneyin yine devam ederse format atın. Format 1. sırada olmasın.

Bende ASUS TUF laptop var müzik dinlerken 1 2 saniye drop yiyorum ve düzeliyor. Acer Ryzen 5 3550h işlemcili laptop da aynı sorunu çıkarıyor. Ya AMD sürücüsü ile kaynaklı ya da Windows ile çünkü bu modellerin hepsinde bu kasma sorunu zaman zaman ortaya çıkıp düzeliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00