Acer Nitro 5 şarj kablosu takılı kullanmak sorun yaratır mı?

Garfield™

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Uyku Gurmesi
Acer Nitro 5 notebook aldım evde sabit olarak kullanıyorum, şarj kablosu sürekli takılı olarak kullanıyorum sabit PC yerine kullandığım için. Bu şekilde kullanmamın bataryaya bir zararı olur mu?

Sürekli şarjda kullanıyor iseniz, bataryayı çıkartın öyle kullanın.

Batarya sabit çıkmıyor.

Benim bildiğim kadarıyla hiçbir telefonu bataryasız kullanamazsınız ama yapabilmenin tek bir yolu var batarya girişine adaptörle voltaj verme diye biliyorum.

Telefon ne alaka anlamadım. Notebook, dizüstü PC soruyorum ben.

Ek Açıklama 2020-12-18 182734.png

4 senedir kullandığım dizüstü bilgisayarımın batarya değerleri. Siz bilgisayarı adaptör takılı kullansanız bile bilgisayar ne yapması gerektiğini biliyor. Bu sebeple hiç dert etmeden ister adaptörde, ister batarya üzerinden kullanabilirsiniz.

Designed Capacity: Bataryanın ilk hali diyebiliriz sanırım.
Full Charge Capacity: Şu an alabildiği en fazla şarj miktarı.
Current Capacity: Şu anki kapasitesi.

Wear Level: Yıpranma seviyesidir.
Charge Level: Şarj düzeyidir.

Dizüstüm harika bir şey değil. Hatta kötü bir marka.

Bunlara bakmak için kullandığım programın ismi HW Monitor.

Batarya çıkarma adeti yüzünden millet kaç bilgisayarı ve diski eline aldı zamanında. Zaten Nitro 5'de gömülü, istese de çıkaramaz. Çıkarmaması gerekiyor zaten.

Sorunun cevabına gelecek olursak @Ahmet_Kaan'ın dediği gibi bilgisayar tam şarja ulaştıktan sonra gücü prizden almaya başlar. Bataryadan kullanmaz. Bu nedenle sıkıntı olmaz, fişte kullanabilirsin. Haftada bir kere de pilde kullanırsın.

Ha bu arada unutmamak gerekir ki laptop bataryalarının ömrü ortalama 2 sene zaten. Dikkat etmek gerekiyor. Mümkün mertebe pil azken ve şarj oluyorken kullanmayın. Pil tamamen şarj olunca bahsettiğim gibi kullanabilirsiniz.

Ben şahsen pilde kullandığım zaman şarj yüzde 20 seviyesine gelince kapatıyorum ve şarja takıp tamamen dolana kadar açmıyorum. Tamamen dolduktan sonra da prizde kullanmaya devam ediyorum. Pili de yüzde 15 altına indirmemeye dikkat etmek gerekli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı