Acer Nitro 5 thermal throttle

O programda CPU desteklenmiyor uyarısı alıyorum.
AMD işlemciler için Ryzen Master var, bu program da bir nevi Throttlestop gibi özelliklere sahip bunu kullanabilirsiniz. Zaten geliştirici de direkt AMD diye biliyorum, yani güvenli bir yazılım. İnternette kullanımına dair kaynaklar var yada forumda da bulabilir veya konu açabilirsiniz.
 
Kusura bakmayın yoğunluktan dolayı yazamadım geri. Peki ram ekleyip iki kanal yapmak sıcaklıkları düşürüp, throttleyi azaltır mı ?
 
Kusura bakmayın yoğunluktan dolayı yazamadım geri. Peki ram ekleyip iki kanal yapmak sıcaklıkları düşürüp, throttleyi azaltır mı ?
Açıkçası RAM takmak sıcaklıklara pek etki etmez ama en azından aynı sıcaklıklarda oyunlardaki FPS değerlerinize %20 ila %30 etki edecektir.
 
Konuya güncelleme olarak laptopla baya uğraştım programlar falan. En sonunda soğutma bloğununun arkasındaki ızgaraları çıkarttım. Orayı çıkarmaya korkmuştum açıkcası önceden. Karşılaştığım manzara ızgaraları tıkayan toz yığınları oldu bildiğiniz hava çekemiyordu fanlar. Oraları temizledim. Şuanda işlemci 85 dereceyi zar zor geçiyor arada. Ekran kartı da 60 ile 70 arasında takılıyor. Benim anlamadığım daha alalı 7 8 ay oldu ne ara bu kadar toz biriktirdi. Neyse yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum.
 
@Taha_SAHIN Çözdüğünüze sizin adınıza çok sevindim hocam. Demek ki 6 ayda bir toz bakımı ve 8-12 ayda bir de termal macun gerekliymiş diyebiliriz. 7-8 ay bize kısa ama cihaz için uzun zaman sayılacak bir süre. Bu da diğer arkadaşlara temizlik konusunda bir örnek konu olmuş olur. İyi forumlar, saygılar...
 
Aynı modelin 3550h işlemcili Radeon R560x ekran kartlı versiyonunu kullanıyorum. Termal Pad'lerimi yenilemeyi düşünüyorum. Macunu yeniledim ama tatmin etmedi. LoL oyunun da oyun başında 120fps ile başlayıp ısmayla birlikte 80-70e düşüyor. Bir de Windows 11'e geçtim MSI Afterburner ile undervolt yapamadım.(Windows 10'da yapmıştım) Tavsiyeleriniz var mı ? Maalesef bu ekonomi ile cihazımı yenilemem mümkün değil acaba ileride masa üstüne çevirip sıvı soğutma gibi şeyler yapabilir miyim acaba ? Çünkü özellik olarak gayet yeterli ısınma sorunu olmasa.
 

Geri
Yukarı