Acer Nitro 5 yandı

Polat Ağlemdar

Picopat
Daha fazla  
Acer Nitro 5 sahibiydim. Bilgisayar oyun oynarken aniden yandı. Bildiğiniz arada bir kendi kendine kapanıyordu son zamanlarda biraz ağır oyun oynadım. Ondan mıdır acaba bilmiyorum. 2 yere verdim, 2'si de İstanbul'a gönderdi. Tamir olmadı olsaydı da 1600 TL tutuyordu onay vermiştim, olmayınca geri gönderdiler. Besleme kartı yanmış diyorlar, olmadı dediler. Ne yapayım PC'yi?( PC arada ( 1 ayda 1 )bir kendi kendine kapanıyordu direkt shut dön oluyordu )

Son düzenleyen: Moderatör:
Haydaaa. Biz ne alacaz o zaman? Laptop almak durumundayım seyahat ediyorum sürekli dell g15 alirim o zaman. Oncelikle amazontr'den paramı alayim da.
Öyle dememin sebebi TUF'ların hep düşük kalitede olması.
Abdullah Hacıgül (Donanım Arşivi) de bu konuda video yapmıştı. Çok haklı da.
Asus'un TUF ürünlerine ben genelde bakmıyorum bile.
Bence marka değerine zarar veriyor Asus böyle yaparak.
ROG Strix ürünleri de genelde güzel ama gereksiz pahalı ürünler. Klavye ve farem ROG Strix, cidden görünüş olarak hoş ürünler yapıyorlar. Hele ROG gözü, baya yakışıyor çoğu ürüne.

ASUS ROG Strix, MSI Bravo, İdeapad 3 Gaming(Coil Whine var. ) var.
Bu eski bir model olabilir mi ama?
Eski Nitro'lar çok kötüydü.

EDİT:Nitro 5 yeni seri ama birinde çıktı diye hepsinde çıkıcak diye bir şey yok. İstisnalar kaideyi bozmaz.
Aslinda konu disi ama bravo serilerinin ekranlarini hic begenmiyorum. O serileri kafamdan sildim direk.
@LifeIsLife, siz kendi konunuzu açıp öneri isteyin bence. En ideal cevapları orada bulursunuz.

Ryzen 4. nesil işlemci varsa pek de ısınmaması lazım aslında. Hâlâ şaşkınım. 1600 TL de az geldi ayrıca. Monster'da anakart yanmalarına gördüğüm kadarıyla daha fazla isteniyordu.
Evet öneri degil de sadece soruydu aslinda bir cok kisi ustune dusunce oneri gibi oldu.
Beyler yanmadan nasıl anlayabiliriz?
Tepki vermiyorsa bir de genel de acımsı bir yanık kokusu gelir burnuna. Çip yanigi kokusu. Ama anakartin yandigi anlamina da gelmez çok komplike bir durum bu. Herhangi bir arizadan dolayı da laptop acilmayabilir.

Aslinda konu disi ama bravo serilerinin ekranlarini hic begenmiyorum. O serileri kafamdan sildim direk.

Evet öneri degil de sadece soruydu aslinda bir cok kisi ustune dusunce oneri gibi oldu.

Tepki vermiyorsa bir de genel de acımsı bir yanık kokusu gelir burnuna. Çip yanigi kokusu. Ama anakartin yandigi anlamina da gelmez çok komplike bir durum bu. Herhangi bir arizadan dolayı da laptop acilmayabilir.
Bu kadar araştırmamıştım ama yaklaşık 20 ms, %45 NTSC. Cidden de daha kötüsü olamazmış herhalde.
Sen bir imzama bakar mısın benim, belki ilgini çeken bir şey olur. 😂

Ayrıca konu sahibine çok geçmiş olsun. Cezan bitince bizle daha çok bilgi paylaşırsan yardımcı olmaya çalışalım. Ondan önce Asus ile iletişime geçebilirsin.

Sıcaklığınız nasıldı? Hangi modeli? Ne zamandır kullanıyorsunuz? Hiç bakım yaptınız mı? Fotoğraf ekleyebilir misiniz?

AN515-51wl idi. Yurt dışından gelme bakım yapmadım maalesef. Bilgisizdim olay yaşanalı 1 yıl oluyor ama yine de açayım dedim. Sıcaklıkları o kadar kötü değildi. 90 95 arası Witcher oynarken.80 85 arası LoL oynarken.
Beyler yanmadan nasıl anlayabiliriz?
Koku geldi.
Sanirım garanti dışı ve hiç fan temizligi yapmadigin için yasamissin. Yapabilecegin pek bir şey yok direk anakart degisimi bu da PC parası kadar olabilir.
Bundan alacaktim vazgectim sanirim ASUS TUF alacağım gibi. :(

Temizlik yapmamıştım 2 yıl boyunca ondan olmuştur.
Hocam geçmiş olsun, bende sırf bu yüzden Laptop'u satıp masaüstüne geçtim. Benim de bir tanıdığımın Lenovo oyuncu bilgisayarına sıvı teması olmuştu, anakart yandı dediler. 4000TL istediler, ve o zamanlar 2016-2017 gibi yani o anakartı yanan bilgisayar maksimum 4500TL'dir. Ondan anakart yandıysa yapabileceğiniz bir şey yok.

Sağ ol vallaha haklısın.
Geçmiş olsun. Çok kötü bir durum.

Teşekkürler dostum.
Garantisi yok muydu?
Yurtdışından geldi. Yoktu.
Hocam ceza alacak zaman mı geçen benimkin de de durup duruken görüntü gitti korkmaya başladım sonrasında açma tuşuna bastim açılmadı 10 sn sonra kendiliğinden açıldı ama performans kaybı yok.

Dostum bende görüntüyle birlikte PC de kapanıyordu tamamen. Elektrik kaynaklı demişti tamirci de.
Haydaaa. Biz ne alacaz o zaman? Laptop almak durumundayım seyahat ediyorum sürekli Dell G15 alirim o zaman. Oncelikle Amazontr'den paramı alayim da.

Benim hatamdı dostum marka kötü değil yine Acer aldım ben.
ASUS ROG STRIX, MSI bravo, Ideapad 3 Gaming(coil whine var. ) Var.

Edit: Nitro 5 yeni seri ama birinde çıktı diye hepsinde çıkacak diye bir şey yok. İstisnalar kaideyi bozmaz.

İlk Nitro serilerinden 1050 Ti liydi.
ASUS ROG STRIX, MSI bravo, Ideapad 3 Gaming(coil whine var. ) Var.

Edit: Nitro 5 yeni seri ama birinde çıktı diye hepsinde çıkacak diye bir şey yok. İstisnalar kaideyi bozmaz.

İlk Nitro serilerinden 1050 Ti liydi.
ASUS ROG Strix, MSI Bravo, İdeapad 3 Gaming(Coil Whine var. ) var.

EDİT:Nitro 5 yeni seri ama birinde çıktı diye hepsinde çıkıcak diye bir şey yok. İstisnalar kaideyi bozmaz.
İlk nitro serilerinden 1050ti liydi.
Bu kadar araştırmamıştım ama yaklaşık 20 ms, %45 NTSC. Cidden de daha kötüsü olamazmış herhalde.
Sen bir imzama bakar mısın benim, belki ilgini çeken bir şey olur. 😂

Ayrıca konu sahibine çok geçmiş olsun. Cezan bitince bizimle daha çok bilgi paylaşırsan yardımcı olmaya çalışalım. Ondan önce ASUS ile iletişime geçebilirsin.

Dostum Acer'la iletişimi denedim yapamayız yurt dışı cihazlarında değişim dedi parça yok.
@LifeIsLife, siz kendi konunuzu açıp öneri isteyin bence. En ideal cevapları orada bulursunuz.

Ryzen 4. nesil işlemci varsa pek de ısınmaması lazım aslında. Hâlâ şaşkınım. 1600 TL de az geldi ayrıca. Monster'da anakart yanmalarına gördüğüm kadarıyla daha fazla isteniyordu.

i5 7300HQ idi işlemcisi.

Son düzenleme:
Bakımını yaptığın sürece bir şey olmaz, Acer Nitro iyidir.
Şu var istedigin kadar bakımını yap fakst o isı borulari ysni termal sogutma icin cok ugrasilmamissa yine de zarar veriyor Acer'in bu laptoplarinin anakartlarinin yandigini biliyordum. Ama bu yeni olan bir sey oldugu icin hala düzeltmemisler demek ki.

Tesekkürler. Polat yeni aldigin ozellikleri ney? Ayrica benim hatamdi demen gercekten guzel bir sey. Umarim bunda da o hataya dusmeyip fanlari temizlersin.

Şu var istedigin kadar bakımını yap fakst o isı borulari ysni termal sogutma için cok ugrasilmamissa yine de zarar veriyor Acer'in bu laptoplarinin anakartlarinin yandigini biliyordum. Ama bu yeni olan bir şey oldugu için hala düzeltmemisler demek ki.

Teşekkürler. Polat yeni aldığın ozellikleri ne? Ayrica benim hatamdi demen gercekten guzel bir şey. Umarim bunda da o hataya dusmeyip fanlari temizlersin.

Predator serisi aldım korktum Nitro'dan. :D
Şu var istedigin kadar bakımını yap fakst o isı borulari ysni termal sogutma için cok ugrasilmamissa yine de zarar veriyor Acer'in bu laptoplarinin anakartlarinin yandigini biliyordum. Ama bu yeni olan bir şey oldugu için hala düzeltmemisler demek ki.

Teşekkürler. Polat yeni aldığın ozellikleri ne? Ayrica benim hatamdi demen gercekten guzel bir şey. Umarim bunda da o hataya dusmeyip fanlari temizlersin.

Ne sıklıkta önerirsin temizlemeyi ve ayrıca termal macun yenilenmesini?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı