Acer Nitro 5 yandı

Polat Ağlemdar

Picopat
Daha fazla  
Acer Nitro 5 sahibiydim. Bilgisayar oyun oynarken aniden yandı. Bildiğiniz arada bir kendi kendine kapanıyordu son zamanlarda biraz ağır oyun oynadım. Ondan mıdır acaba bilmiyorum. 2 yere verdim, 2'si de İstanbul'a gönderdi. Tamir olmadı olsaydı da 1600 TL tutuyordu onay vermiştim, olmayınca geri gönderdiler. Besleme kartı yanmış diyorlar, olmadı dediler. Ne yapayım PC'yi?( PC arada ( 1 ayda 1 )bir kendi kendine kapanıyordu direkt shut dön oluyordu )

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bendede sizin özelliklerin aynısına sahip Acer Nitro vardı, i7-7300hq ve 1050ti bulunan. Benimkide 4 ay önce yandı. Yine sizin gibi oyun oynarken bilgisayardan yoğun bir duman çıktı ve bir patlama sesi duyuldu. Tanıdığım bir bilgisayarcıya götürdüm ve voltaj düzenleyicinin patladığını öğrendim. O parça değiştikten sonrada kısa devre yapmaya başladı. Bilgisayarcı 2 hafta tamir etmeye çalıştı fakat başaramadı. Bende ondan sonra yeni laptop aldım. Geçmiş olsun hocam, en kötü ihtimal anakartı değişecek. Aynı model olduğu için tecrübeliyim.

Kronik sorun mu bu seride acaba?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu seride olabilir, bendede aynı model vardı ve aynı arkadaşa olduğu gibi yandı.

Predator serisi aldım korktum Nitro'dan. :D

Ne sıklıkta önerirsin temizlemeyi ve ayrıca termal macun yenilenmesini?
6 ayda bir fan temizligi o sirada zaten macun da degistirmek durumunda kalabilirsin.

Aynen bundan bahsediyordum.

Bende de Acer Nitro var. i5 8300 H, 1050, 16 GB RAM, 512 GB SSD sanırım oyunlardan dolayı oluyor bu yanma olayı. Ben de bir zamanlar oyun oynuyordum ama GTA gibi ağır oyunlar oynamıyorum. Bu serinin de soğutmasının iyi çalıştığını düşünüyorum tabi ki de kullanıma göre değişiklik gösterebilir.

Bu seride olabilir, bende de aynı model vardı ve aynı arkadaşa olduğu gibi yandı.

Tamir edilebildi mi?

Bencede kronik sorunluydu arada bir shut down veriyordu.

Bencede kronik sorunluydu arada bir shut down veriyordu.
6 ayda bir fan temizligi o sirada zaten macun da degistirmek durumunda kalabilirsin.

Aynen bundan bahsediyordum.

Sağ ol dostum.

Tamir edilebildi mi?
Tanıdığım bir bilgisayarcya götürmüştüm. Önümde açıp baktı, yanma anakarta zarar verdiği için anakartın değişmesi gerektiğini söyledi, ben ise değiştirmeyip yeni laptop aldım. Tabi sizde anakart zarar görmediyse sorun olmaz, sadece yanan parça değişir, büyük ihtimalle yanan parçanız voltaj düzenleyici.

Tanıdığım bir bilgisayarcya götürmüştüm. Önümde açıp baktı, yanma anakarta zarar verdiği için anakartın değişmesi gerektiğini söyledi, ben ise değiştirmeyip yeni laptop aldım. Tabi sizde anakart zarar görmediyse sorun olmaz, sadece yanan parça değişir, büyük ihtimalle yanan parçanız voltaj düzenleyici.
Bence oyle bir ariza olsa hallederlerdi.

Anlamadığım bu cihazların çoğu önemli bileşen için sıcaklık limiti var. Direkt yanması her marka için istisnai duruma giriyor gibi. Ya da altında yatan başka bir sorun var. Tamir edildi sanılıp hâlâ bozuk olan bileşenler gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı