Acer Predator G3-571 GTX 1060 sarı ünlem sorunu

Cengiz Çelik

Hectopat
Yer
KKTC-Guzelyurt
Daha fazla  
Meslek
Ögrenci
Elimde Acer Predator G3-571 var. Daha yeni aldim. 2 gun sonra aygit yoneticisinde sari bir unlem meydana geldi. Hicbir sekilde ne Nvidia Control Panel'e ne de Experince'e erisim saglayamiyorum. 2 haftadir ugrasmama ragmen hicbir sekilde ekran kartini kullanamadim. Firmware'imi guncelledim, format attim ve DDU ile silip guncelden eskiye kadar aradan 4-5 tane driver denedim. Lakin sonuc ayni degisen bir sey yok. Amazon'dan aldigim icin sirf kargo parasi olarak 200-300 dolar bandinda bir para tutacagini soylediler. Bir sorun buldugunu bu yuzden de Windows'un aygiti kapattigini soyluyor. Galiba donanimsal bir sorun ama umarim degildir.

@Murat5038 @THE_MILLER
Screenshot (1).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia GPU'yu aygıt yöneticisinden devre dışı bırakın, sonra da etkinleştirip deneyin.
Windows update ile tüm güncellemeleri yüklediğizden emin olun.
DDU ile Intel ve Nvidia sildikten sonra, Güncel sürücüler ile ilk Intel sonra Nvidia sürücüsünü yükleyip deneyin.

Hocam peki Aida64 raporu veya herhangi bir islem ile kesinlikle donanim hatasi oldugunu anlamak mumkun mudur? Cunku temiz Windows 10 kurulumu da yaptim, biosumu da guncelledim. Surucuyu de Acer'in sitesinden yukledim.

Hocam halen bekliyorum bir degisiklik yok. @Murat5038

Etiketin işlememiş şuan gördüm. İnceliyorum şimdi.

Hocam peki Aida64 raporu veya herhangi bir islem ile kesinlikle donanim hatasi oldugunu anlamak mumkun mudur?
Keşke soracağınıza paylaşsaydınız. Şuan isteyeceğim rapor o sizden. Sorun 3 sebep olarak gözüküyor.
1. Windows seçimi,
2. Donanımın gerçekten sorunlu olması(Acer vb. ürünlerinde kimlik desteğinin kalkması da mümkün),
2. BIOS ayarlarının default olmadan düzgün ayarlanmamış olması.

Etiketin işlememiş şuan gördüm. İnceliyorum şimdi.

Keşke soracağınıza paylaşsaydınız. Şuan isteyeceğim rapor o sizden. Sorun 3 sebep olarak gözüküyor.
1. Windows seçimi,
2. Donanımın gerçekten sorunlu olması(Acer vb. ürünlerinde kimlik desteğinin kalkması da mümkün),
2. BIOS ayarlarının default olmadan düzgün ayarlanmamış olması.
Hocam OS kendi uzerinde gelen Windows. Kimlik desteginin kalkmasi olayini anlayamadim. Ve bios ayarlari varsayilandi fakat ben ne olur ne olmaz denemek adina bir kac degisiklik yapmistim. O da ise yaramadi zaten.

Report.htm

Kimlik desteginin kalkmasi olayini anlayamadim.
O biraz karışık iş. Nvidia'nın kimliğe desteği kesmesinden bahsettim.
Hocam OS kendi uzerinde gelen Windows.
Güncel öneririz. Yüklü geleni değil, o yüzden dedim.

Şuan Win 10 RS2 kullanıyorsunuz. Ekran kartınız paylaşımlı, İntel sürücünüzü düzgün yüklenmemiş haliyle Nvidia da. DDU rehberine göre anlatımı uygulayın ve dahili ve harici GPU sürücülerinizi sitelerinden güncelleyin. Bunlara başlamadan önce temiz önyükleme yapın.

O biraz karışık iş. Nvidia'nın kimliğe desteği kesmesinden bahsettim.

Güncel öneririz. Yüklü geleni değil, o yüzden dedim.

Şuan Win 10 RS2 kullanıyorsunuz. Ekran kartınız paylaşımlı, İntel sürücünüzü düzgün yüklenmemiş haliyle Nvidia da. DDU rehberine göre anlatımı uygulayın ve dahili ve harici GPU sürücülerinizi sitelerinden güncelleyin. Bunlara başlamadan önce temiz önyükleme yapın.
Tamamdir hocam DDU ile silip ikisini de sifirdan yukleyecegim. Gelismeleri not ederim.

Onyukleme derken format mi atmam gerekiyor? Dediginiz sekilde DDU rehberindeki gibi iki surucuyu de silip yenilerini sirasiyla kurdum ama sonuc yine ayni.

En guncel surucuyu kurmama ragmen Geforce Experience acildiginda gene 388.13 surucusunu yukle diyor. Ordan indiriyorum bir daha kuruyorum gene yukle diyor, degisen bir sey olmuyor. @Murat5038

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı