Acer Predator Helios 16 alınır mı?

cancka

Centipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX4080 - i9 13900HX - 32GB - Acer Predator Helios 16
Meslek
Müzisyen
Daha önce bir konu açmıştım HP Omen konusunda kararsız olduğum için bütçemi zorlayıp böyle bir şey almayı düşünüyorum. Fiyatına göre değer mi daha önce kullananlar ne düşünüyor bu fiyata daha mantıklı seçimler yapılabilir mi? Acer çok eski yıllarda kullandım şu an hiçbir fikrim yok güncel laptoplar hakkında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Helios Acer'ın amiral gemisidir. İ9hx gibi bir işlemciyi 90-95 derecelerde tutan bir soğutması var. Bütçene göre alabileceğin en iyi cıhazdır. Yukarıdaki Vector'ü 2'ye katlar performansta.

Acer'ın yeni kasaları bu yıl harika işler çıkarıyor. Eski Nitro 5 kasalarla kıyaslanamaz ve piyasayı domine etmiş durumda son 4-5 aydır Nitro 16 ve Helios serileri.

O MSI daha dandik.

Bunu öneririm.

Hocam panel olarak falan baya fark var şimdi arada Acer tatminkar geldi bana bilemiyorum neymiş bu MSI, çok araştırdım genelde HP Acer vs karşı bi olumsuzluk var gerçekten yapamıyorlar mı bu işi anlamadım 🤷🏽‍♂️
Helios Acer'ın amiral gemisidir. İ9hx gibi bir işlemciyi 90-95 derecelerde tutan bir soğutması var. Bütçene göre alabileceğin en iyi cıhazdır. Yukarıdaki Vector'ü 2'ye katlar performansta.

Acer'ın yeni kasaları bu yıl harika işler çıkarıyor. Eski Nitro 5 kasalarla kıyaslanamaz ve piyasayı domine etmiş durumda son 4-5 aydır Nitro 16 ve Helios serileri.
Çok araştırdım hala devam ediyorum Acer a güvenmek üzereyim alıcam ama ufakta olsa soru işaretleri var ısınma gibi şeyler yazılmış sürekli ben eski modellerden kalan bi önyargı olduğunu düşünüyorum ama emin değilim.
O MSI daha dandik.

Bunu öneririm.
Hocam stoklar tükendi gösteriyor bide Acer'ın sunduğu bileşenler daha geçerli değil mi emin olamıyorum bi türlü hep bi çelişki var çok araştırmakta kafa karıştırıyor sanki ama Acer güncel kasasında baya iyi deniliyor bana da öyle gibi geldi kullanıcı yorumlarına bakınca ısınma konusu kafama takılıyor sadece ama soğutucu ile vs kullansam hani uzun ömürlü olur mu cihaz kestiremedim tam.

Çok araştırdım hala devam ediyorum Acer'a güvenmek üzereyim alacağım ama ufakta olsa soru işaretleri var ısınma gibi şeyler yazılmış sürekli ben eski modellerden kalan bir ön yargı olduğunu düşünüyorum ama emin değilim.

Sıcaklık takıntın varsa Intel'e hele ki hx serisine hiç girme. Helios'un soğutması her zaman üst seviyedeydi i9 hx i de genel olarak 90-95 derecelerde tutabiliyor. Bu işlemciden 80 derece çalışmasını beklememek lazım i9 hx in üst limiti 120 derece ve bu derecelere de çıkacaktır zaman zaman. Bu durum Acer için değil diğer tüm markalar için geçerlidir şimdiye kadar gördüğüm testlerde en serin çalışan cihaz Helios'du.

Serin çalışan ve kafanın rahat olacağı bir işlemci istiyorsan AMD bakacaksın. Yeni 7000 serisi ile Intel'le aralarında fark kalmadı neredeyse performans olarak.

Sıcaklık takıntın varsa Intel'e hele ki hx serisine hiç girme. Helios'un soğutması her zaman üst seviyedeydi i9 hx i de genel olarak 90-95 derecelerde tutabiliyor. Bu işlemciden 80 derece çalışmasını beklememek lazım i9 hx in üst limiti 120 derece ve bu derecelere de çıkacaktır zaman zaman. Bu durum Acer için değil diğer tüm markalar için geçerlidir şimdiye kadar gördüğüm testlerde en serin çalışan cihaz Helios'du.

Serin çalışan ve kafanın rahat olacağı bir işlemci istiyorsan AMD bakacaksın. Yeni 7000 serisi ile Intel'le aralarında fark kalmadı neredeyse performans olarak.
Hocam eskisi gibi saatlerce oyun oynayacak vaktim yok zaten ben hani ağız tadıyla ara sıra açtığımda sorunsuz güncel oyunları falan en yüksek ayarlarda oynayım istiyorum, bilgisayara türlü eziyetler yapan birisi değilim ama istediğim zamanlarda da beni hayal kırıklığına uğratmasın istiyorum AMD masaüstü kullandım memnundum aslında ama intel işte bi şekilde saçma bi marka takıntısı var genel olarak bende dahil olmak üzere. Aslında sadece isim marka değil tabii performans olayı gerçekten var bence ama AMD tercih etmeyi düşünmüyorum açıkcası bu sıcaklıklar her markada mevcut diyosunuz anladığım kadarıyla heliosta soğutma konusunda başarılı diyorsunuz yani benim öğrenmek istediğim bu sıcaklıklar bi şekilde her laptopta olacak ama ilerde bana sorun yaratır mı? Yani bu sıcaklıklar normal deyip yoluma devam etmek göz ardı etmek mantıklı ve doğru olan mıdır?

Hocam eskisi gibi saatlerce oyun oynayacak vaktim yok zaten ben hani ağız tadıyla ara sıra açtığımda sorunsuz güncel oyunları falan en yüksek ayarlarda oynayayım istiyorum, bilgisayara türlü eziyetler yapan birisi değilim ama istediğim zamanlarda da beni hayal kırıklığına uğratmasın istiyorum AMD masaüstü kullandım memnundum aslında ama Intel işte bir şekilde saçma bir marka takıntısı var genel olarak bende dahil olmak üzere. Aslında sadece isim marka değil tabii performans olayı gerçekten var bence ama AMD tercih etmeyi düşünmüyorum açıkçası bu sıcaklıklar her markada mevcut diyosunuz anladığım kadarıyla Helios'ta soğutma konusunda başarılı diyorsunuz yani benim öğrenmek istediğim bu sıcaklıklar bir şekilde her laptopta olacak ama ileride bana sorun yaratır mı? Yani bu sıcaklıklar normal deyip yoluma devam etmek göz ardı etmek mantıklı ve doğru olan mıdır?

Zaten bu tür işlemciler, bu tarz sıcaklıklarda çalışması için tasarlanmıştır. Bakımlarını düzenli yaptırdığın takdirde uzun uzun kullanabilirsin bu cihazı.

Evet inanılmaz güçlü bir işlemci alacaksın buna karşılık da kafaya takmadan 90-95 dereceleri göz ardı edeceksin.

Gördüğün değerleri birebir alırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı