cancka
Centipat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- RTX4080 - i9 13900HX - 32GB - Acer Predator Helios 16
- Meslek
- Müzisyen
Teşekkür ederim hocam acer da kararlıyım. Omenle falan kafamı karıştırmayacağım daha fazla dediğiniz gibi güçlü bileşenler sonuçta bi şekilde bu sıcaklıklarda çalışması için yapılmış diğer laptoplarda da durumun farklı olduğunu düşünmüyorum yani aman aman bi fark yoktur bence en fazla bi kaç derece sıcaklık için zaten zorladığım bütçenin üstüne bi 20k daha eklemeye değmez. Umarım yanılmıyorumdur umarım doğru bi seçimdir, iade yaptığım ürünün ücreti geri geldiğinde sipariş vericem bi kaç gün sürer büyük ihtimalle bu arada gene bilgi vermek isteyenler fikirlere açığız merak ediyorum öğrenmek adına yorumları bekliyorum.Zaten bu tür işlemciler bu tarz sıcaklıklarda çalışması için tasarlanmıştır. Bakımlarını düzenli yaptırdığın taktirde uzun uzun kullanabilirsin bu cihazı.
Evet inanılmaz güçlü bir işlemci alacaksın buna karşılık ta kafaya takmadan 90-95 dereceleri göz ardı edeceksin.
Gördüğün değerleri birebir alırsın.
EKLEME: Hocam videoyu izledim biraz korktum sanki tüm oyunlarda neredeyse 100 e dokunup çekiyor sıcaklık hem cpu hem gpu 95 97lerde sabit gerçekten bi sorun teşkil etmez mi bu durum

Bu arada sıcaklık konusunda diğer laptoplara benzetme yaparken şuradan yola çıktım;
Arada 11k fark var ve bu laptopın incelemelerine baktığımda 89 derece sıcaklık gösterilmiş cyberpunk'ta yani 3 5 derece az ısınıyor diye 11k farka değmez gibi ki zaten bütçem oraya uymuyor. Kendimi avutuyorum gibi olcak belki ama bence haklıyım davamda bu kadar MSI abartmalar öne çıkması anlamsız gibi sanki biraz arada uçurumlar olsa neyse ama yok yani en azından ben öyle gözlemledim yanlışım varsa düzeltin.
SON BIR EKLEME:
Son olarak MSI ın RTX4080 olan cihazını oyun testinde şurdan izledim
Sıcaklıklarda çok büyük fark var burada ama bence tam güç kullanmıyor çünkü şaşırdım sıcaklıklara bakınca ve yorumlarda şöyle birşeye denk geldim bence haklı;
Sıcaklıkların bu kadar düşük olmasının sebebinin CPU ve GPUnun gücünü tam olarak kullanmıyor olabildiğini söylüyor.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: