Çözüldü Acer Predator Helios Neo 16 işlemci düşük performans veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
RAM
32 GB
SSD veya HDD modeli
1 TB
Ekran kartı
4070 Laptop
Anakart
?
İşlemci
13700HX
Selamlar öncelikle.

Bilgisayarım Acer Predator Helios Neo 16 13700HX 4070'li model. Alalı 6 ay olmak üzere ve son 1 aydır bu sorunu yaşıyorum. İşlemcim oyunlarda kendini ilk aldığım zamanlara göre çok fazla kısıyor. Mesela CS2 gibi işlemcinin önemli olduğu oyunda maça girdikten sonra birkaç dakika içinde işlemci frekansı 3500'lere, 3200'lere hatta bazen 2800-2600 gibi değerlere düşüyor ve bu da FPS'i bariz olumsuz etkiliyor. FPS'imin 110-120'lere düşmesinin yanı sıra asıl problem %1 ve %0.1 low değerleri de kötü durumda ve takılmalar hissediliyor, özellikle işlemciden güç alan oyunlar akıcı değil.

Bilgisayarıma format attım ve Win Update'leri falan yaptıktan sonra ilk iş Cinebench R23 testi yaptım. Tekli çekirdek performansında pek bir sorun yok gibi ama maalesef çoklu çekirdek performansı ortalamanın 4000 skor gerisinde (test PredatorSense oto fan, performans modda, güç planı yüksek performans seçiliyken yapıldı). Test 95-100 derecelerde gayet sıcak şekilde başlıyor ve büyük kısmında ortalama 85 derece ile tamamlıyor. Formattan sonra oyun testi yapamadım ama Cinebench sonucu bile şimdiden can sıkıcı.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (3).png
    Ekran Görüntüsü (3).png
    769,5 KB · Görüntüleme: 21
  • Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    765,2 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS güncelledikten sonra sorun biraz düzeldi, ayrıca bakım için servise yollayacağım (garanti bozulmasın diye kendim açamıyorum). Teşekkürler size de.
Helios Neo'lar sıvı metalle geliyordu diye biliyorum, yanlışım varsa düzeltin. Zaten sıvı metalle gelmiyorsa termal ped uygulaması en doğrusu olur o kadar güçlü bir işlemci için. Laptop çok toz toplamış olabilir ve temizliğe ihtiyaç duyuyordur kuvvetle muhtemel olarak. Fanları ve fan çıkışlarını temizlettirin, mutlaka da laptopu yerden güzel miktarda yükseltecek bir laptop standı kullanın laptopun fanlarını kapatmayacak şekilde ortası boş olanlardan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı