Acer VG240Y pbiip monitör iade sorunu

Hyakutake_GC

Hectopat
Katılım
23 Kasım 2019
Mesajlar
1.344
Çözümler
1
İyi günler forumdaşlarım,

Konu başlığında adı geçen monitörü 17 Haziran'da betaplus adlı firmadan (Trendyol aracılığı ile) satın aldım. Bir iki sıkıntı gözüme takıldı, paketi açtığımdan iade işlemleri geçersiz olduğu için detaylı bir şikayet yazısı yazıp, kutu ile penta bilişim'e göndererek iade raporu almak istedim; onlar ise şikayetlerimin (sadece iki şikayetimi gönderdiklerini varsayıyorum, teyit ettirdim ama inanmıyorum) bir kısmı ile Acer'e gönderdiler. Acer ise ürünün bir sıkıntısı olmadığını, söylenen şikayetlerin (karıncalanma ve renk geçişleri yazılmış açıklama kısmına, diğerleri nerede acaba: C) monitörde olmadığından dolayı onarım yapılmayıp, ürünün çıkışını yaptı ve penta bilişim'e e-posta göndererek ürünün tarafıma sevk edilmesini sağladım.

Üründe ağır basan sıkıntı ise film izlerken hareketli varlıkların arkasında kendisinin kopyasını veya izlerinin bıraka bıraka ilerlemesi. Diğeri ise YouTube platformunda 1080P'de çekilen videoların pek de iyi görünmemesi veya karelere bölünmesi... Diyeceksiniz ki: 1080P var 1080P var haklısınız ama 4K destekli 1080P izleyince sıkıntı yok, film tarzı 1080P videolar veya TV showları izleyince sıkıntılar başlıyor.
Betaplus firmasını THH'ye verdim ama beklemekte istemiyorum, bu sıkıntı için çözüm var mı veya olağan bir şey mi?

Siteye video yüklenmediğinden dolayı, link atmak zorundayım ama ceza yemekten korkuyorum, aydınlatırsanız link atayım.
@Recep Baltaş Bey, video yüklemek adına yükleme sitelerinin linkini atmak yasak mı? (Problemimi başka türlü aktaramam, Youtube platformuna video yüklemiyorum).
Kardeşim biri bir şey yazsın, yardım etsin artık. Bu kadar mı duyarsız sınız? (Bilgisi olan elbet vardır)

MODERATÖR BEY, BAŞLIĞI DEĞİŞTİRMENİZDEN DOLAYI ÜYELER KONUMA BAKMIYOR, AMACIM MONİTÖRDEKİ SORUNU ANLAMAK, İADE İKİNCİ PLANDA; LÜTFEN ARTIK KONU BAŞLIKLARINI DÜZELTMEYİN, KANSER OLDUM. BU ARADA HANGİ MODERATÖR DÜZELTİYOR, ALLAH ŞAHİT SIKILDIM ARTIK...
@233673 ve @Shadow Ryzen forumdaşlarım konuma bakar mısınız? (144 Hz Monitör Sonrası Filmlerde Takılma Sorunu - Technopat Sosyal konudaki sorun monitörümde mevcut, THH'ye 25 Haziran'da başvurdum; başvurmadan sonra ise monitörü konuda yazdığım birimlere ulaştırdım ama sizin fikirlerinizi almak isterim)
@Silinen üye Bey DP kablosu kullanmıyorum. Monitör destekli HDMI 2.0 girişinden monitör ile gelen HDMI kablosunu kullanıyorum. Ekran kartım Sapphire RX 590 Nitro+ SE
Paugge DP v1.2 Vesa Sertifikalı kablo sipariş ettim (Umutsuzum ama denemek istedim. Bant genişliği veya diğer standartları HDMI kablosuda karşılıyordur elbet ama kablonun 2.0 olduğundan emin değilim).
 
Son düzenleme:
İzlediğimiz filmler genelde 24 FPS çekiliyor. 144 Hz monitörde takılma, gölgelenme gibi şeyleri bu yüzden hissediyor olabilirsiniz. Ayarlardan monitörünüzün Hz değerini düşürerek denediniz mi? Monitörünüz freesync destekliyor mu? Destekliyorsa freesync açık mı?
 
İzlediğimiz filmler genelde 24 FPS çekiliyor. 144 Hz monitörde takılma, gölgelenme gibi şeyleri bu yüzden hissediyor olabilirsiniz. Ayarlardan monitörünüzün Hz değerini düşürerek denediniz mi? Monitörünüz freesync destekliyor mu? Destekliyorsa freesync açık mı?
Önceden açılıyordu (HDMI 2.0 bağlantı destekliyor fakat sonradan AMD uygulamasından desteklemediği yazıyordu. OSD menüsünde açık).
60FPS ye düşürüp denemiştim ama sonuç aynı olmuştu. Videoyu 2x yapınca hareketli nesnelerin arkasında gölgelenme olmuyordu. Tekrar deneyeyim.
@Silinen üye Bey, bende sizin gibi düşündüm ama kimse şikayet etmemiş. Benim dikkatimi çekmesi garip mi yoksa sıkıntı mı var anlamadım?
Link atabiliyor muyuz? (Yükleme sitelerinin linkini)
30 FPS'de de aynı.
 
FPS değil, Hz değerinizi düşürmenizi söylüyorum(Grafik kartınızın ayarlarından). Monitör modelinizi paylaşın. Ekran kartı sürücüleriniz güncel mi?
 
Evet, düşürüyorum.
Hz demek istemiştim, düzeltiyorum.
Radeon Chill'den 59sabitledim.
Yine aynı.
Monitör modeli konu başlığında mevcut ama paylaşayım, buyurun: Acer VG240Y Pbiip
Sürücüler güncel.
İlk başta 30Hz denedim yönlendirmeniz üzere, 60Hz'de denemiştim.
 

Dosya Ekleri

  • AS.png
    AS.png
    2,5 KB · Görüntüleme: 50
Monitörünüz freesync destekliyor. Neden açılmadığını anlamadım.

Basit adımları tekrarlayalım. DDU kullanarak ekran kartı sürücülerinizi tamamen kaldırın.

Ardından bu linkten sürücülerinizi tekrar yükleyin.
 
Monitörünüz freesync destekliyor. Neden açılmadığını anlamadım.

Basit adımları tekrarlayalım. DDU kullanarak ekran kartı sürücülerinizi tamamen kaldırın.

Ardından bu linkten sürücülerinizi tekrar yükleyin.
Daha önce talimatları yapmıştım. Şuan yeni bir ISO (Orijinal Win10) formatlayıp tekrar kuracağımdan bahsettim. İlk başta Freesync açılıyordu daha sonra destek kalktı gibi bir şey oldu, anlamadım. Kablodan kaynaklı olabilir yoksa monitörü araştırarak aldım.
Kablonun üzerinde HDMI 2.0 olduğu hakkında en ufak bir bilgi yok, sadece tolere edebileceği veya birkaç yabancı standart kablo kodları bulunuyor.
Size video atabilseydim, tam olarak sıkıntıyı anlardınız.
Şu konuya bakabilir misiniz? (Konuyu açan forumdaşım aynı sorundan muzdaripti)
3. Sayfada bulunan 2. videoda ki tahta iskeletler...
Bildiğim kadarı ile Freesync yırtılmaları bitiriyordu ama benim sıkıntım yırtılma ile değil de Hz ile ilgili.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı