Elektronik Acer VG271UM3 27" 2K IPS 180 Hz 1 ms Freesync Oyuncu Monitörü 5.899 TL!

Ben 120Hz 10 bit kullanıyorum DP üzerinden. 120Hz çıkınca 8 bit oluyor.
Yalnız gerçekten çok iyi fiyata aldık monitörleri. Ne ölü piksel var ne ışık sızması.
Bir kaç kez daha denedim. Bu sefer Monitör DP bağlantısını gördü ve 120Hz 10bit alabiliyorum. Ek olarak AMD ayarlarından da 10 bit seçeneğini açtım. Renkler de bir canlanma oldu.

Renk biçimini hangi modda kullanıyorsunuz? Ben de RGB gözüküyor.

Bir kaç kez daha denedim. Bu sefer Monitör DP bağlantısını gördü ve 120Hz 10bit alabiliyorum. Ek olarak AMD ayarlarından da 10 bit seçeneğini açtım. Renkler de bir canlanma oldu.

Renk biçimini hangi modda kullanıyorsunuz? Ben de RGB gözüküyor.
Hayırlı olsun hocam DP bağlantınız. Ben 180hz kullanıyorum. AMD üzerindeki ayarlarım ise şu şekilde;

1722623509736.png

Ben ürünü iade ettim bu monitorun gerçek ips olduğunu düşünmüyorum, eski monitorum tpm238wf1-lf1f panel kullanıyordu(2019 üretimi bir ips panel) acer 23.8 165hz ips, onla yanyana koydum tüm ayarları aynı yaptım renklere baktım inceledim, eski ıps de beyazlar gerçek beyazken VG271UM3 tüm renkeri sarı gösteriyor zaten ayağa kalkıp moinoturun sol ve sağına geçerseniz renklerin tamamen bozulup ekranın sapsarı gözüktüğünü görürsnüz. Hatta ayağa bile kalkmanıza gerek yok oturduğunuz yerden sol ve sağ alt köşeye bakın sararmayı görürsünüz. Sanki VA'dan dönme IPS gibi.

Ayrıca ciddi ışık sızması vardı, kalite kontrol iyi değil. Backlight Bleed Test

Bu arkadaşta birebir benimle aynı şeyleri söylemiş;

Beklentim 2019 model ips ile aynı renkleri contrastı versin ama qhd, 27inche olsundu ama panel kalitesinin eski monitorumun yanına yaklaşamadı.

Keşke AUO panel gelseydi, onun renk doğruluğu vs. daha iyi. M270KCA-E8B panelin 350 nit olmasının bir avantajı yok zaten monitore renk kalibrasyonu yapınca 125-150 nit arasında kullanması öneriyor, 250 de ona yetiyor.

Son düzenleme:
Sizin panalde bir sıkıntı var sanırım. IPS Glow olmayan bir IPS Monitör zaten yok bunun derecesi önemlidir.
Bu farklı açılardan görüntünün sararması sorununu ben yaşamadım.
Bu konudada daha önce yazıldı sarı diye, amazondada aynıları yazılmış.

Doğru düzgün bir IPS panel ile yanyana koymadan anlayamıyorsun. Bende renkler vs. doğru sanıyordum taki eski monitoru takıp yanyana karşılaştırana kadar.

Bende ışık sızması yok, renkler gayet güzel, yanına koyduğum IPS panellerle bir fark yok, beyazlar gerçekten beyaz. IPS glowing diğer modeller kadar var (benzer fiyat aralığındaki), turuncumsu glowing diğer modellerde de rastladığımız bir durum. Siyah ve gri tonları dışında yanlardan baktığımızda renklerde bozulmalar yok.
M270KCA-E8B panelin 350 nit olmasının bir avantajı yok
Sizin için olmayabilir. Benim gibi kullanıcılar için en önemli etmenlerden biri. Ürünleri kullandığınız ortam doğal ışığa maruz kalmıyor anladığım kadarıyla.

Örnek vermek gerekirse benim monitörüm cam kenarında duruyor. Gün ışığı sürekli odaya vurduğundan dolayı eğer ekran parlak olmazsa çok fazla yansıma ve görüntüyü algılamada sorun yaşıyorum. O açıdan genel kullanıcılar için önemlidir.
Ben VA ve TN Panel ile kıyasladım. Renklerin canlılığı konusunda eski monitörlerimden daha başarılıydı.
Nvidia veya AMD grafik menüsünden ince ayarlamalarla geliştirmeler de yapılabiliyor.

Işık Sızması sorunu ben de neredeyse hiç yok. Bazen siyah arka planların en köşelerinde sarı glow görebiliyorum.

Glow konusunda şöyle söyleyeyim, bundan önce ölü pixel çıktığı için 2 kere iade ettiğim Lenovo R25i-30 modelinde de şu şekilde bir glow vardı;

1722780412363.jpeg

Bu monitörde ise şöyle bir glow var;

1722780443890.jpeg

İki modelde de ışık sızması yaşamadım ama glowing gördüğünüz üzere mevcut. Hangisini tercih edersiniz size kalmış. Bana kalırsa bu fiyatlarda glowing normal ancak Acer'de öyle aman aman bi glowing yok.

Ben ürünü iade ettim bu monitorun gerçek IPS olduğunu düşünmüyorum, eski monitörüm TPM238WF1-LF1F panel kullanıyordu(2019 üretimi bir IPS panel) Acer 23.8 165Hz IPS, onunla yan yana koydum tüm ayarları aynı yaptım renklere baktım inceledim, eski IPS de beyazlar gerçek beyazken VG271UM3 tüm renkeri sarı gösteriyor zaten ayağa kalkıp moinoturun sol ve sağına geçerseniz renklerin tamamen bozulup ekranın sapsarı gözüktüğünü görürsnüz. Hatta ayağa bile kalkmanıza gerek yok oturduğunuz yerden sol ve sağ alt köşeye bakın sararmayı görürsünüz. Sanki VA'dan dönme IPS gibi.

Ayrıca ciddi ışık sızması vardı, kalite kontrol iyi değil. Backlight Bleed Test

Bu arkadaşta birebir benimle aynı şeyleri söylemiş;

Beklentim 2019 model IPS ile aynı renkleri contrastı versin ama QHD, 27inche olsundu ama panel kalitesinin eski monitörümun yanına yaklaşamadı.

Keşke auo panel gelseydi, onun renk doğruluğu vs. daha iyi. M.270KCA-E8B panelin 350 nit olmasının bir avantajı yok zaten monitore renk kalibrasyonu yapınca 125-150 nit arasında kullanması öneriyor, 250 de ona yetiyor.

-Eski kullandığınız monitör Acer ise herhangi bir sorun çıkardı mı şimdiye kadar?

-Hindistan yorumlarına bakarsak panel kullanıcılar yönünden sıkıntılı görülüyor ama orası Hindistan ve 2 milyara yakın kişi yaşıyor doğal olarak olumsuz sayısı da fazla olumlu sayısı da.

-Eski kullandığınız monitör Acer ise herhangi bir sorun çıkardı mı şimdiye kadar?

-Hindistan yorumlarına bakarsak panel kullanıcılar yönünden sıkıntılı görülüyor ama orası Hindistan ve 2 milyara yakın kişi yaşıyor doğal olarak olumsuz sayısı da fazla olumlu sayısı da.
Hindistan yorumlarına bakmıyorum, ürünü satın aldım ve iade ettim diyorum kendim kullandım kendi gözümle gördüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı