Acer XB241YUBmiprz monitör ile Xbox Series S'te 2K 120 Hz alma

melihslife

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Herkese merhaba.
Geçen günlerde Acer Predator XB241YUBmiprz 2K 165Hz monitörü aldım. Elimdeki Xbox Series S cihaza bağlandığımda 2K 60Hz alıyorum, FHD 120Hz almak istediğimde görüntü gidiyor ve sadece ses duyuyorum. Her türlü yolu denedim bir türlü çözemedim. Görüntüyü HDMI ile alıyorum. Bunu 2K 120Hz almam için ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörünüz HDMI 1.4 desteklemekte. HDMI 1.4 ile görüntü formatı bozulmadan sağlıklı bir şekilde 144Hz'e kadar alabilirsiniz. Ancak 165 Hz'e kadar almak istiyorum derseniz en iyi yöntem Display Port ile almak olacaktır.

Biliyorum ancak 60 Hz üzerine çıkmıyor servise göndermem gerekiyor mu yazılımsal olabilir dediler.

Biliyorum ancak 60 Hz üzerine çıkmıyor servise göndermem gerekiyor mu yazılımsal olabilir dediler.
Ne yaparsanız yapın olmuyorsa gönderebilirsiniz servise.
Farklı HDMI ve DisplayPort kablolar ile deneyin, eğer Monitör için üretici özel bir sürücü yayınladıysa güncelleyin. Gene de olmuyorsa servise yollayın.

Hocam benim monitör de 2K 165 Hz HDMI 1.4 ama bana 60hz alırsın diyorsunuz nasıl oluyor bu iş anlamadım. Benim bu almış olduğum monitör de 2K 120hz almam için display port mi lazım net olarak?

Hocam benim monitör de 2K 165 Hz HDMI 1.4 ama bana 60hz alırsın diyorsunuz nasıl oluyor bu iş anlamadım. Benim bu almış olduğum monitör de 2K 120hz almam için display port mi lazım net olarak?
Bilgisayar üzerinden DisplayPort kablosu ile monitörünüzden 2k 120Hz-165Hz alabilirsiniz. Ama Series S üzerinden alamazsınız çünkü Series S cihazınızda DisplayPort çıkışı bulunmamakta. Sadece HDMI 2.1 sürümünü destekleyen Monitör ile Series S üzerinden 2k 120Hz alabilirsiniz.
Ya monitörünüzü değiştirip HDMI 2.1 destekleyen monitör alacaksınız ya da sadece bilgisayar üzerinde 2k 165Hz olarak kullanacaksınız. Series S üzerinden şu anki monitörünüz ile 2k 120Hz alamazsınız çünkü monitörünüz HDMI 2.1 desteklememekte. Umarım anlamışsınızdır.
1639299406510.png

Bu grafiğe bakarak yorum yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı