Açık 3D yazıcı ile mühendislik flamentleri basılır mı?

gorkem.0

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben 3D yazıcı almak istiyorum ama 3 model arasında kaldım.

• Bambu lab A1.
  • Bambu lab p1s.
  • Creality k1C.

Gönlümden geçen yazıcı A1 ama mühendislik flament için p1s almam gerek ve aralarında 2 kat fiyat farkı var. Ara model k1C var ama k1C araştırdığım kadarıyla sorunlu bir yazıcı bu yüzden vazgeçtim. Acaba A1 ile ABS, ASA, PET, Carbon fiber gibi flamentleri basabilir miyim? Teşekkürler.

Giriş seviyesi yazıcılarla bu tip işler zaten deneysel olarak yapılır. Sürekli o tip filamentler kullanılacaksa daha üst düzey yazıcılar tercih edilmeli. Açık yazıcıda basacaksan da ayrı bir odada ve çok iyi havalandırma olma koşuluyla basılabilir. Pencerenin açık olması iyi havalandırma sayılmaz mesela. Sürekli değişken hava akımı baskıya etki eder. Bunun gibi faktörler açık yazıcıda bu filamentlerin kullanılmasını zora sokuyor. PLA ve PETG normal şekilde kullanabilirsin.

Giriş seviyesi yazıcılarla bu tip işler zaten deneysel olarak yapılır. Sürekli o tip filamentler kullanılacaksa daha üst düzey yazıcılar tercih edilmeli. Açık yazıcıda basacaksan da ayrı bir odada ve çok iyi havalandırma olma koşuluyla basılabilir. Pencerenin açık olması iyi havalandırma sayılmaz mesela. Sürekli değişken hava akımı baskıya etki eder. Bunun gibi faktörler açık yazıcıda bu filamentlerin kullanılmasını zora sokuyor. PLA ve PETG normal şekilde kullanabilirsin.

Bu tip zor flamentleri az kullanacağım ama A1 modeli yetenek olarak Carbon flament gibi flamentleri basabiliyorsa yazıcıyı balkonda veya evde değilken çalıştırabilirim.

@Siyah Martı hocam yorumunuz nedir?

Son düzenleme:
K serisinin ilk versiyonlarında sorunlar vardı, sonradan düzeltildi diye biliyorum. Yazıcı işi zaten sıkıntılı iş genel olarak. Biraz tamirden anlamak gerekiyor. Yoksa sıkıntı yaşarsınız. Bambu'nun forumlarında da bir sürü arıza, sıkıntı oluyor tıkanma, saçma sapan kalibrasyon problemleri falan. Kusursuz çalışan bir alet görmedim ben. O yüzden fiyat performans olarak en ideali seçmek gerekiyor. K1C bu anlamda çok da tercih edilesi bir model değil bence.

K serisinin ilk versiyonlarında sorunlar vardı, sonradan düzeltildi diye biliyorum. Yazıcı işi zaten sıkıntılı iş genel olarak. Biraz tamirden anlamak gerekiyor. Yoksa sıkıntı yaşarsınız. Bambu'nun forumlarında da bir sürü arıza, sıkıntı oluyor tıkanma, saçma sapan kalibrasyon problemleri falan. Kusursuz çalışan bir alet görmedim ben. O yüzden fiyat performans olarak en ideali seçmek gerekiyor. K1C bu anlamda çok da tercih edilesi bir model değil bence.
Teşekkürler
Flashforge Adventurer 5M Pro 3D ve flsun t1 diğer baktığım yazıcılardan bunlar hakkında bir kullanıcı deneyimi ya da bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.

Neden hocam? K1C p1sden çok daha uygun fiyata satılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı