Açık Devre Sıvı Soğutma (Custom Watercooling) Sohbet Köşesi

@er36po Yalnız benim üst tarafa 420'lik radyatör dahi sigiyor. :) 360'lik sorun değil hiç.
Arkaya dediğin aklıma gelmedi değil ama ekran kablosu vs rahat bağladın mi?
Birde tek rezervuar ve pompa yeterli olur mu rahatlıkla? Ayrica Pull olacak şekilde mi Push mu bağlı fanlar?
Üstteki radyatör 60mm kalınlığında mi olsun yine yoksa ince mi? Fanlar sorun değil ayrica ucuz yollu olacağı için. :)

@Denklem2a aldım hatta başka şeylerde aldım Erkan abiye de aldirdim. :D

@Mehmet Emre BOŞÇA, DVD_R/RW, vb. kullanmıyorsan elbette sığar.
Ekran kartı kabloları için yer kalıyor. Tabi azıcık uğraşıyorsun, yani Rad'sız hali gibi rahat olmuyor tabi.

Tek pompa da iş görür ancak Rad'ler biraz büyük olacağından zorlanacaktır. İyisi mi tek rezervuar çift pompa kullanırsın.
Pull yapma gereği duymadım, zaten kasa çok büyüdü, bir de Pull yapmış olsam arkası daha da uzayacaktı. Zaten gerek de yok.
Ha pull yapmana engel bir şey yok, yapmak istiyorsan yaparsın. Pull yapılmış Rad'ler kesinlikle daha serin çalışır.
60mm az bişey anakarta binebilir, sıkıntı olmaz ama o.

Yukarı 60mm takarsam sadece push olması gerek çünkü bu haliyle zaten anakarta yetişiyor. Veya slim fan takarak push/pull yapılır. Hos o zaman adam akıllı fan var mı bilmem.
Ya da 60mm yerine 2 tane 35mm kalınlığında 2 radyatör biri yukarı biri öne push/pull bunlara tek pompa.
Ekran kartlari blogunu alınca bir 60mm 360 lik radyatör arka dışarıya ve 2. pompa. Üstte toplam 85mm gecmemesi gerek çünkü anakartin en üstünde orta da CPU güç girişi var direk üstü kapaniyor.
Bu şekilde nasıl abi?
@er36po

Hayır, slim fana para vermeyin bence. Slim fanın üflemesi çok da kuvvetli olmuyor.
Bence pull ile uğraşma, 360'lığı al içten bağla ve hiç uğraşma.
Dur, en iyisi ben sana bir tane çizeyim.

@Mehmet Emre BOŞÇA, alttaki çizimdeki gibi yaparsın, üstteki Rad'de pull yapman gerekmez, o Rad. işlemciyi OC'lu haliyle bile fazlasıyla soğutacaktır. Ama arkadaki Rad'e yapabilirsin. Bana kalırsa arkadaki Rad'e de gerek yok, çünkü o 360'lık Rad. kartlarını fazlasıyla soğutacaktır.
KASA.jpg

@er36po Abi sen bir harikasın ya. :) Çok teşekkür ederim ilgilendiğin uğraştığın için.
Kafamda tamamiyle şekillendi sayılır.
Yalnız 2 pompa demiştin ve cahilliğime verin H.P. nedir. :/
Bu arada akrilik borular için bir rehber buldum ama hala emin değilim ne yapacağım konusunda. Yani beni çok uğraştıracak gibi geliyor. Gerçi öğrenmiş olurum.
Arka tarafı senin dediğin şekilde yapacağım. Üst için kafamda 2 seçenek var.
1. 60mm radyatör ve sadece push çalışacak.
2. 45mm radyatör altta Corsair fan üstte Scythe'nin slim fanlarından.

@Mehmet Emre BOŞÇA, ''H.P.'' (harici pompa). 1 adet CompoRez. alınıp harici olarak da bir pompa alınır. Yani tek Rez'li 2 pompalı olmuş olur.

Olmazsa 2-3 metre de akrilik boru alırsın, bi denersin, olmazsa normal yumuşak boru ile devam edersin.

''45mm radyatör altta Corsair fan üstte Scythe'nin slim fanlarından.'' bu şekilde montajda sıkıntı yaşarsın. Tabi yine de sen bilirsin.
1. seçenek daha mantıklı ve zaten 360'lık bir Rad. ile, işlemciyi sen dibine kadar OC yapsan bile yeterli gelecektir.
Ben 360'lık Rad. ile İşlemci+ Chipset+ Ram'leri soğutuyorum. Max OC değerlerinde bile en yüksek gördüğüm ısı değerleri 55-65 derece arasında oluyor. Sen ise yalnızca işlemciyi soğutacaksın.

Montaj olayi aklıma gelmemisti vidalar uzun gelecek vs. Kesmek gerek vs ugrastirir. O vakit 60 lik radyatör ve corsair fan iyi olur. Elimde 2 adet jetfilo var ama seslerinden dolayı çokta uğraşmak istemiyorum açıkçası. Sessiz olacak şekilde Corsair daha iyi olacaktir.

Senin üst taraftaki radyatör kaç mm kalınlığında abi? 85mm toplam sorun cikartirsa eğer mecbur 45'lik alacağım. Ölçmem gerek. Şuanki haliyle 80mm mesafe var ve tam sigiyor CPU kablosu.
Tam da düşündüğüm gibi cizmissin önce radyatör sonra bloğa olacak şekilde. Onu arastirmistim daha önce senin de tastiklemen iyi oldu. :)

Abi diğer soru sence seçim sonrasını beklemem gerek mi? Dolar daha da artar mi yoksa sabit kalır mi? Düşmesini beklemiyorum zaten. @er36po

Benim üsteki Rad 60mm. Fan ile birlikte 85mm olduğundan biraz sıkıntı çıkarıyor... Bende az bişey anakarta binmiş vaziyette, CPU güç kablosunu söküp takmada biraz uğraştırıyor. Onun dışında bi engeli yok. Sende de aynı şekilde olacaktır.
Ama senin Rad 360'lık olacağından 45mm seçilebilir.

Seçim sonuçları değişmeyeceğinden haliyle bi önceki vaziyete siper alacaktır. Yani doların düşmesinden çok yükselme durumu olacaktır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı