Açık Devre Sıvı Soğutma (Custom Watercooling) Sohbet Köşesi

Bu arada komple antifreeze(antifiriz) kullanmanızı tavsiye etmem. Bunu şu tabloya dayanarak söylüyorum.

Eki Görüntüle 117327
Bu tablo kim ve neye göre yapılmış bilmiyorum, ama saf antifrizin hiç bir zararı yok. Ayrıca, bildiğim kadarıyla antifrizin %40'ı zaten sam su.
İletkenlik olayı ise, kimisi tarafından saf suyun daha iletken olduğu söyleniyor ancak bizzat test ederek aralarında hiç bi fark görmedim.

Biraz araştırdım... (Araba servisini dahi aradım) Derecesi yüksek olan (örneğin 70) antifrizlerde yaklaşık %20-30 saf su konulması gerekirmiş. Ama derecesi düşük olan antifrizlerde saf su konulmasa da olurmuş.
Tabi bu söylenen arabaları için. Biz ise PC için konuşuyoruz... PC'de antifrizin zarar vereceği bir parça olmadığından saf olmasından zarar gelmez.
Ama yine de emin olmak adına @Range.. arkadaşımız %20-30 civarında saf su ilave edebilir.

Bu tablo kim ve neye göre yapılmış bilmiyorum, ama saf antifrizin hiç bir zararı yok. Ayrıca, bildiğim kadarıyla antifrizin %40'ı zaten sam su.
İletkenlik olayı ise, kimisi tarafından saf suyun daha iletken olduğu söyleniyor ancak bizzat test ederek aralarında hiç bi fark görmedim.

Biraz araştırdım... (Araba servisini dahi aradım) Derecesi yüksek olan (örneğin 70) antifrizlerde yaklaşık %20-30 saf su konulması gerekirmiş. Ama derecesi düşük olan antifrizlerde saf su konulmasa da olurmuş.
Tabi bu söylenen arabaları için. Biz ise PC için konuşuyoruz... PC'de antifrizin zarar vereceği bir parça olmadığından saf olmasından zarar gelmez.
Ama yine de emin olmak adına @Range.. arkadaşımız %20-30 civarında saf su ilave edebilir.
Hocam şuanda tamamen araba antifirizi koydum içerisine sorun yok gibi.

Hocam, şuanda tamamen araba antifrizi koydum içerisine, sorun yok gibi.
Yok, zaten sorun olmaz, hele ki hemen hiç olmaz. Ancak oto servisinin bana dediklerine göre yüksek dereceli antifrizlerde az da olsa saf su ilave edilmesi daha iyi olurmuş.

Sizden bir şey isteyeceğim, sıcaklık değerlerinizi bi şu anki saf antifrizle bi de %30-50 civarında saf su ilave edip, eğer sıcaklık farkı çıkarsa buraya yazar mısınız? Gerçi ben daha önce Saf su vs Saf antifriz karşılaştırması yapmıştım ama yine de emin olmak istiyorum.

Yok, zaten sorun olmaz, hele ki hemen hiç olmaz. Ancak oto servisinin bana dediklerine göre yüksek dereceli antifrizlerde az da olsa saf su ilave edilmesi daha iyi olurmuş.

Sizden bir şey isteyeceğim, sıcaklık değerlerinizi bi şu anki saf antifrizle bi de %30-50 civarında saf su ilave edip, eğer sıcaklık farkı çıkarsa buraya yazar mısınız? Gerçi ben daha önce Saf su vs Saf antifriz karşılaştırması yapmıştım ama yine de emin olmak istiyorum.
Tabi yapıyım hocam. Hocam saf antifiriz ile stress altında 2 saattir. Sıcaklıklar şuanda CPU:32 Gpu1:17 Gpu2:22 Gpu3:29 şeklinde. 3.30'da sonlandırıcağım. Radyatörlere fan koymadım bu arada. Yani siz söylemeden öncede test ediyordum tam zamanında söylediniz. İki döngü.

Son düzenleme:
Ekran kartları sıcaklıkları oldukça iyi. Hatta süper.(y) Yalnız o işlemciyi 85 derecede çalıştırmak bana pek mantıklı gelmiyor. Tamam, çok aşırı bi sıcaklık değil ama yine de fazla. 4,7 az bi değer değil, bu değerlerde uzun süre test etmeyin bence. Elinizdeki işlemcinin kıymetini bilin.:)

Ayrıca, bench. sonucun da çok iyi. Hall of fame (Onur listesinde) ne durumdasınız?
Bu Allah'ın belaları 980Ti'ler:D çıkmadan önce dünya sıralamasında ilk 34'e çıkmıştım.(y)

Listede 77. sıradasınız gördüm sizi:
Eki Görüntüle 117324

Zahmet etmissin @er36po, tesekkurler.

Islemciyi bench icin 4.7 ye zorladim yoksa XMP ile 3.5 te kullaniyorum, yani sorun yok, zormaliyorum.

bench-1809.jpg

Ustemik cok zamanim yoktu 4.8 zorlamayi dusudum bir ara sonra gidip yatmak daha iyi olur dedim :)

Bu arada @Range.. senin sicaklik degerlerini ve farki bende cok merak ediyorum :)
sabirsizlikla bekliyorum

Tabi yapıyım hocam. Hocam saf antifiriz ile stress altında 2 saattir. Sıcaklıklar şuanda CPU:32 Gpu1:17 Gpu2:22 Gpu3:29 şeklinde. 3.30'da sonlandırıcağım. Radyatörlere fan koymadım bu arada. Yani siz söylemeden öncede test ediyordum tam zamanında söylediniz. İki döngü.
Hocam yeni topladığınız sistemin fotoğraflarını zahmet olmazsa atabilir misiniz ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı