Açık kaynaklı programlarda güvenlik açığı bulma olasılığı nedir?

17896

Megapat
Kaynak kodları paylaşılmayan programlarda güvenlik açığı bulmanın zor olduğu söyleniyor. Açık kaynaklı programlarda durum nedir?

Benim fikrim kapalı kaynak programlarda, kodu tersine çevirip bulma olasılığın daha yüksek.

Açık kaynak programlarda sadece bir avuç insan değil koca bir topluluğun elinden geçtiği için illaki birisi güvenlik açığını fark edip düzeltiyor.

Açık kaynak kodlu uygulamalarda kod açıkta olduğu için hata bulmak kolay oluyor. Ancak açık kaynak kodlu yazılımlar herkese açık olduğu için bir hatanın bulunup saklanması veya kullanılabilir bir açık haline getirilmesi pratikte imkansız hale geliyor.

Benim fikrim kapalı kaynak programlarda, kodu tersine çevirip bulma olasılığın daha yüksek.

Açık kaynak programlarda sadece bir avuç insan değil koca bir topluluğun elinden geçtiği için illaki birisi güvenlik açığını fark edip düzeltiyor.
Açık kaynak kodlu uygulamalarda kod açıkta olduğu için hata bulmak kolay oluyor. Ancak açık kaynak kodlu yazılımlar herkese açık olduğu için bir hatanın bulunup saklanması veya kullanılabilir bir açık haline getirilmesi pratikte imkansız hale geliyor.
Daha hızlı bulunur ama daha hızlı da fixlenir.
Aradığım cevaplar bunlardı arkadaşlar teşekkür ederim. Bende kaynak kodu ortada diye daha riskli olduğunu düşünüyordum ama yanılmışım. O zaman yaşasın Linux ve açık kaynak topluluğu.

Açık kaynak her zaman daha tercih edilebilir bir seviyede, arkadaşların verdiği örnekte olduğu gibi, binlerce kişilik topluluğun elinden geçiyor ve kötü amaçlar için istismar edilmesi zorlaşıyor. Kapalı kaynak yazılımlarda ise topluluk tarafından denetlenemediği için ne yazık ki zero-day istismarı daha kolay hale geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı