İlk üç sorunuzu bilmiyorum lakin okuduğum kadarıyla hafızlık kursuna gitseniz dahi sadece kurs süresince açık lise hakkınız oluyor tarzında şeyler okudum, araştırmak lazım. Yalnız bakanlıkça uygun görülen sebepler derken gidip bakanlığa benim böyle böyle bir bahanem var demiyorsunuz, kabul görülen sebeplerde genelgede yazıyor.
a)Sınıf tekrarına kalanlardan, ilgi Yönetmeliğin 59 uncu Maddesi birinci fıkrasının (a) bendi hükümlerine
göre öğrenim hakkı devam edenlerden bu yönde talepte bulunanlar,
b) İş veya işyeri değişikliği nedeniyle ikamet yerini değiştiren veli/vasisinin yeni ikametinin bulunduğu
il/ilçede eğitimini sürdürebileceği okul türü bulunmayanlar,
c) İlköğretim okulu/ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olup herhangi bir örgün ortaöğretim
kurumunda kaydı olmayanlar ile çeşitli nedenlerle dokuzuncu sınıfta özürsüz devamsızlık hakkını dolduranlar,
ç) Açık öğretim liselerinin yurt dışı programına kayıt yaptırmak isteyenlerden, açık öğretim liselerine kayıt
şartlarını taşıyanlar yaş şartı aranmaksızın,
d) Yurt dışında öğrenim görmüş olanlardan denklik belgelerinde belirtilen öğretim düzeylerinin açık
öğretim liseleri kayıt şartlarını taşıması hâlinde yaş şartı aranmaksızın,
e) Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan Kur'an kurslarında hafızlık ve bu alanı destekleyici Arapça eğitimi
alanlar ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün hafızlık modüllerine kayıtlı olanlar,
f) Millî sporcular dışında bireysel veya takım sporlarında en az üç yıl faal lisanslı olarak yarışmalara
katılan sporcular ve Türkiye olimpik hazırlık merkezleri ile sporcu eğitim merkezlerine kayıtlı olanlar,
g) 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere deprem bölgesindeki Adıyaman, Hatay,
Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde geçici barınma
merkezlerinde (konteyner kent, çadır kent vb.) ikamet eden ve taşıma yolu ile eğitim hizmeti alanlar,
Kaynak.