Benim de senin gibi planlarım vardı. Bir arkadaş sanıyor ki biz keyfimizden açığa geçiyoruz. Zorunlu eğitim deyip duruyor, her neyse. Mazereti uygun görülenler diye bir ekleme yapmışlar. Ben her şeye rağmen şansımı deneyerek evden eğitim göreceğimi, sınavlarıma çalışmam gerektiğini, evimin okula uzak olmasından dolayı da günün sonunda pertimin çıkacağını, okul zorunlu olursa zaten bunca ağırlığın arasında üniversite sınavına çalışmanın ne kadar zorlayıcı olacağını, servise ve okulda yemeğe maddi gücümün olmadığını, ayrıyeten programlama dilleri öğrenmekte olduğumu beyan edeceğim. Bunca ağırlık varken kendimi programlama konusunda geliştirmeye devam etmem çok zor. Bir düzen kurmuştum ancak o düzen yıkılma tehlikesinde. Umarım mazeretlerimi uygun görürler ve geçirirler. Tavsiyem düzgünce utanmadan mazeretlerinizi verin. Geçemezsin diyorlar umarım öyle olmaz. Ben yine de biraz da olsa umutluyum. 2-3 gün içerisinde yeni kayıt kılavuzunu açıklayacaklarmış bildiğim kadarıyla. Deneme girişimimin sonucunu buraya yazarım. Yoksa 1 yıllık esir hayatımız devam edecek, sene sonunda da üniversite sınavlarındaki başarı dibi görecek. (her ne kadar anlamayanlar varsa çoğu kişi açıktan çalışarak üniversite sınavlarında daha iyi başarı elde edebilir. Çalışmayan kişileri bu gruba dahil etmiyorum ancak evden veya dershaneden insanların kendisini eğitmesi gerekli içerikleri bulup izlemesi çok daha güzel sonuçlar veriyor. Hâlâ keyfe keder geçme isteğimizin olduğunu, amacımızın bu okullardan kurtulup zamanımızı eğlenceye verme hedefimizin olduğunu zanneden insanlar var. Bu yüzden belirttim; "açığa geçmeye ihtiyacım var!")