Açık liseye geçmek istiyorum

Aynısını bende yapıyorum şu an :D.

Benim babam da annem de karşı hem de bayağı. Evden attırırız diye tehditler de var. Hatta babaannem bile yüzüne bakmam diyor açığa geçersen.

Kral senin işin daha zormuş ya geçmiş olsun.

Tek sorun arkadaşsa dönem sonuna kadar şans ver derim. Zaten dönem sonu tekrar açılıyor açık lise başvuruları. Açığa geçeceksen de dershaneye başlasan iyi olur.
Sorun sınıf ortamı, dayanamıyorum. Öyle olunca da kendimi derse veremiyorum gün çok verimsiz geçiyor. Boşu boşuna git gel yapıyorum.

Merhaba.

11. sınıfım sınıfta hiç arkadaşım yok akşama kadar sıra da tek başıma oturuyorum bir öğlen arasında dışarı çıkıp yemek alıp geliyorum başka hiçbir şey yapmıyorum, bu da beni psikolojik olarak etkiliyor ve kendimi hocalara veremiyorum hiçbir şey anlamıyorum. Sizce açık liseye geçmeli miyim? İstediğim mesleği öyle de tutturabilir miyim?

İstediğim meslek: Bilgisayar mühendisi.

Açığa geçip İstanbul hukuk kazanan arkadaşım var. Tamamen senin azmine bağı.

Güzel kardeşim. Ben 33 yaşında bir abin olarak sana şöyle diyeyim;
Açık liseye geçersen asıl o zaman arkadaş edinemezsin. Tamamen yalnız kalırsın. Sosyalleşmeye çalış. Çaba harca. Sevmediğin birisiyle bile arkadaş olmaya çalış. Belki de sevmediğin o kişi en sevdiğin arkadaşın olacak.
Sportif faaliyetlere katıl, satranç oyna insanlarla.
Kağıttan uçak yapıp birisine göster.
Birlikte bir şeyler yapmayı teklif et. Öğlen yemeğini birlikte yemeyi teklif et.
Korkma, reddetmezler ya da küçük görmezler seni. Aksine aktif biri olup daha çok arkadaş edinirsin.
En çok sen gül, en çok sen konuş. Ben buradayım diye göster kendini ses tonun ve cümlelerinle. Eğer tavsiye istersen iletişim için bir şey bırak bana.

Kral senin işin daha zormuş ya geçmiş olsun.

Sorun sınıf ortamı, dayanamıyorum. Öyle olunca da kendimi derse veremiyorum gün çok verimsiz geçiyor. Boşu boşuna git gel yapıyorum.

Hocam aileniz izin verirse geç vermezse sınıf değiştir başkada yapacak bir şey yok sayısal mı okuyorsunuz eşit ağırlıkmı dil mi?

Güzel kardeşim. Ben 33 yaşında bir abin olarak sana şöyle diyeyim;
Açık liseye geçersen asıl o zaman arkadaş edinemezsin. Tamamen yalnız kalırsın. Sosyalleşmeye çalış. Çaba harca. Sevmediğin birisiyle bile arkadaş olmaya çalış. Belki de sevmediğin o kişi en sevdiğin arkadaşın olacak.
Sportif faaliyetlere katıl, satranç oyna insanlarla.
Kağıttan uçak yapıp birisine göster.
Birlikte bir şeyler yapmayı teklif et. Öğlen yemeğini birlikte yemeyi teklif et.
Korkma, reddetmezler ya da küçük görmezler seni. Aksine aktif biri olup daha çok arkadaş edinirsin.
En çok sen gül, en çok sen konuş. Ben buradayım diye göster kendini ses tonun ve cümlelerinle. Eğer tavsiye istersen iletişim için bir şey bırak bana.
Abi sağol ama denedim arkadaş olmayı pek sıcak yanaşmıyorlar fazla, birazda bazıları serseri pek onlarla arkadaş olmak istemiyorum kötü etkilerler.

Hocam aileniz izin verirse geç vermezse sınıf değiştir başkada yapacak bir şey yok sayısal mı okuyorsunuz eşit ağırlıkmı dil mi?
Sayısal okuyorum, ama dediğim gibi okul küçük başka sayısal sınıfı yok.

Abi sağ ol ama denedim arkadaş olmayı pek sıcak yanaşmıyorlar fazla, biraz da bazıları serseri pek onlarla arkadaş olmak istemiyorum kötü etkilerler.

Sayısal okuyorum, ama dediğim gibi okul küçük başka sayısal sınıfı yok.

Hocam sınıftan rahatsızsan ve açığa geçmene izin vermezlerse eşit ağırlık geçin fakat bu sefer de mühendislikte zorlanırsın.

Hocam henüz 11sin. Çalışma temponu 2 sene devam ettirmen gerekecek ve bu iki sene içerisinde dershaneye vs gitmeyeceksen evde tıkılı kalacaksın. Dikkatli karar vermek gerekiyor daha sonra pişman olmamak için. Ben yaparım diyorsan geç tabii. Güzel olur. Sınıf ortamını bilmiyorum ama hocanızın ders anlatışına müdahale yoksa gerisi bahane olur.

@Mert340752 başka bir okula naklini aldırmayı düşünüyor musun?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı