Açık Liseye Geçmek

Merhaba dostum, eğer ankaradaysan beraber eğlenebiliriz bende açıktayım onu söyleyeyim öncelikle. Sonrasında açığa geçip yalnızca evden çalışacaksan arkadaş bulman zor olur fakat açığa geçip dershaneye giderek kendi ortamını kurabilirsin, tabi bunun içinde maddi durumunun iyi olması lazım. Eğer maddi durumun kötüyse yine dershaneye gidip part time çalışabilirsin. Sorun olursa yaz, elimden geldiğince cevaplayayım.
Açığa geçmek pek istemiyorum ama bilmiyorum okul değiştirme konusunda da cesaretsizim. Benim yerimde olsan ne yapardın?
 
Açığa geçmek pek istemiyorum ama bilmiyorum okul değiştirme konusunda da cesaretsizim. Benim yerimde olsan ne yapardın?
Okul değiştirsen de büyük ihtimalle aynı olacaktır açıkcası artı olarak okulların hiçbiri iyi durumda değil bence şuan. Yerinde olsam açığa geçerdim, akademik olarak başarılı olmak isteyenler geçiyor zaten. Yılda 2 sınava giriyorsun dert yok stres yok.
 
Okul değiştirsen de büyük ihtimalle aynı olacaktır açıkcası artı olarak okulların hiçbiri iyi durumda değil bence şuan. Yerinde olsam açığa geçerdim, akademik olarak başarılı olmak isteyenler geçiyor zaten. Yılda 2 sınava giriyorsun dert yok stres yok.
Cevapladığın için yardımcı olduğun için teşekkür ederim
 
Öncelikle merhaba. Ben de şuan 9.sınıfım ve açık liseye geçmeyi düşünüyorum. Çünkü okuldaki ortamdan o kadar bıktım ki! Çeşitli nedenlerden dolayı açık liseye gitmek istiyorum. Açık liseye geçip çok iyi üniversite kazananlar var. İki kat daha fazla çalışman gerekiyor ki ben bu konuda kendimden eminim. Çok sıkı çalışırsam başaracağımı düşünüyorum. Motivasyonum var. Açık lisede olanlar;
-sizce açık lise nasıl? ben araştırdım ama net bir bilgi edinemedim. Yardımcı olur musunuz?
 
Yine bir hort görüyorum.

Arkadaşlar, 12. sınıf oldum ve okul bitmek üzere. Bu kadar hızlı geçiyor işte. Geçmeyin açık liseye falan, saçmalamayın kalkıp gidin okulunuza işinize.
Konuyu baştan okuyordum tarihlere dikkat etmedim bir anda 12 oldum deyince duygandım ya.
Ben de 12'yim zaman ışık hızında geçiyor şimdiki zamanın kıymetini bilin.
 
Bayağı geç görmüşüm kusura bakmayın :D Tüm sorularınızı cevaplamak istiyorum. Siz vazgeçmişsiniz ama açık liseye geçmeyi düşünenler için yardımcı olabilirim belki.

Evde sıkılmıyorum, kendime 2-3 tane hobi edindim. Çok fazla zamanım olmuyor, zaman sıkıntım olmadığı için sürekli bir şey yapma isteği geliyor. Okula giderken neredeyse 8 ayda sadece 1 kitap okumuştum. Açık liseye geçtiğimden beri (Yaz tatilini saymıyorum) 5 ayda toplam 15 tane kitap okudum. Her sabah saat 8 civarı sahile bisiklet sürmeye çıkıyorum 5 km gidip 5 km geliyorum. Aynı zamanda spora başladım yaklaşık 2 saat kalıyorum salonda. Derslere ise günde 3 saat çalışmam yetiyor. Zaten verilen kitaplardaki sorular dışında sorular sorulmuyor. Birebir aynısı oluyor diyebilirim. Her dönem maksimum 35 kredi kazanabilirsin, mesela ben geçen dönem 27 kredi kazandım. Açıkcası hayatım çok daha iyi şuan. Mezun olduğunda örgün öğretime giden bir lise öğrencisi ile eşdeğer durumda oluyorsun, negatif etkilemiyor. Ben liseye geçen yıl başlamıştım yani 9.sınıftım, 9.sınıfın 1.dönemi bittiği gibi açık liseye geçtim. Şu an örgün öğretimde olsam 10.sınıf olacaktım. Ayrıca kitap almak yerine internetten de bakabilirsin, aol sitesinde kitapların pdf dosyası var. Açıkcası ben oradan çalışıyorum. Ben açık liseye, normal lisenin bana hiçbir şey katmadığını düşünüp geçtim. Proje hazırlama dersinde çöp topluyorduk.. ayrıca 2 tane önemli rahatsızlığım vardı.
Her neyse çok uzattım sanırım, daha sorun varsa cevaplayabilirim benim için sıkıntı olmaz. Sormaktan çekinme lütfen. :)

Düzenleme: Bu yıl iyi ki geçmemişsiniz çünkü ders seçimleri çok geç açıldı ve sınav tarihleri daha erkene çekildi. 3 saat yerine 5 saat çalışıyorum.

Bir düzenleme daha :) : Örgüne giderken ayda servis dahil yaklaşık 500 tl harcıyordum, şu an o paraya kitap ve oyun alıyorum :D
4 sene geçmiş :D bende 9.sınıfım sınıftaki kişiler cidden geri kafalı sigara içen saygısız tipler, bu yüzden Açık Öğretime yöneliyor kafam, kafamdaki bazı soruları cevaplarsanız teşekkürler =):

1- Aileyi nasıl ikna edicez (ben konuştum babam saçmalama fln dedi biraz kızdı nasıl ikna edebilirim. Ama annem sıcak bakıyor <3 )

2- İyi bir Üniversite kazanılır mı? (kafamda yurtdışına çıkma planı var bazı yerlerde WAT programını duydum araştırdım gayet güzeldi yapmak istedim. Ama Üniversite lazım tabiki =) )

3- Mesela sınav olduk çok düşük aldık 45 altı o zaman ne oluyor?

Bu kadardı cevaplarsan sevinirim cevaplamazsan canın sağolsun <3

Büyük ihtimalle cevap veremiyeceksin 4 sene geçmiş be xD
Oluyor kanka, sana söz veriyorum olacak da. Yılma.
Nası yılmayalım biz :D Benim ortaokulu görsen koca koca adamlar sigara alkolcu kabadayı tipler zaten 7 de bi bıkkınlık geldi kaç sene var daha bunları çekmek istemiyorum zaman geçmiyor okulda, eve geliyorum kendim çalışıp konuları toparlıyorum, öğretmenler benden az biliyor resmen .d geçerim büyük ihtimalle bakalım =)
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı