Açık liseye geçmeli miyim?

Arrowx

Hectopat
Katılım
8 Haziran 2018
Mesajlar
26
Arkadaşlar benim hedeflerim okuluma göre yüksek, okulum Anadolu lisesi ortalamanın birazcık üstü. Bir Anadolu lisesi ama benim hayattan beklentilerim farklı sınıftakilerle aram iyi ama bazen kimseyle muhatap olasım gelmiyor. İnsanlar biraz cahil geliyor kimse kitap okumuyor saçma sapan şeylerle uğraşıyorlar. Ben böyle yapmak böyle ortamlarda olmak istemiyor ve açık liseye geçmek istemekteki en büyük sebep de okulu biraz boş görmem. Hocaların anlatımını boş görmem. Orada geçirdiğim 8 saati boş görmem. Hocaların 6 derste anlattığı konuları evde 1 saatte anlayabiliyorum. Ortalama durumu nasıl oluyor? Açık lisede sınavlar kolay diyorlar ondan dolayı ortalamaya da az da olsa katkısı olur mu yoksa okul puanı vermiyorlar mı? Sosyalleşmem biter mi bir de dersleri salar mıyım? Açık lisede okuyan okumuş olan kişiler yardımcı olursa sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dersleri salarsın bence. Nasıl olsa ben okulda anlatılanı kendim bir saatte öğreniyorum deyip "hafta sonu 5 saatte bir haftayı telafi ederim" dersin ama yapmazsın.

Sonra çok boş vaktim var bir işe girip para kazanayım dersin. O zaman zaten tam bittiğin an olur.
 
Normal liseler seni hayata bağlar, evde çalışacağım demesi kolay. Ama iş yapmaya gelince, 1 gün salarsın 2 gün salarsın, yarın çalışırım dersin bu böyle gittikçe uzar. Normal lise senin hayatını biçimlendirir, insanları tanırsın, insanları tanıman da hayatını belirler bir çok şey öğrenirsin. Kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama bu işlere kafa yormadan karar verme. Sosyalleşmen illa ki azalır. Zaten insanların cahil gelmesi, onlarla takılmak istememen de sosyal olmak istemeyişinden kaynaklanıyor. Açık liseye geçersen sosyalleşmede sıkıntı yaşarsın. Arkadaşların varsa farklı tabi.
 
Açık liseye geçmek için de baya bir miktar para istiyorlar:) Keşke konu ile ilgili bilginiz olsa.
Açık liseye geçmek ücretsiz öncelikle. Arkadaşın durumuna gelecek olursak kendimden örnek vereyim bende açık lise mezunuyum geçme sebebim insanlardan uzaklaşmak yerine daha çok vakit geçirmekti ama tam tersi oldu daha sonra bende kendi aile şirketimizde çalışmaya başladım o gün bugündür çalışırım lise bitti çok şükür ama orda ki ortam hep içimde kaldı pişman oldum açıkçası güzel yanları da var ama okulun yerini kesinlikle tutmaz tavsiyem liseni bitirmen en azından son sınıfa geçtiğinde açık liseye geçmen onda da üniversiteye daha iyi hazırlanmak için dershaneye felan yazılıp eksiklerini tamamlarsın.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı