Açıktan bilgisayar programcılığı veya otomasyon okunur mu?

395014

Hectopat
Hedefim üniversite bittikten sonra yurt dışına çıkıp orada yaşamak. Yazılımcı olmak istiyorum, lisede de otomasyon bölümünden mezun oldum. Bu yüzden sizce açıköğretimden okuyup çalışıp para biriktirmek mantıklı mı? Kontenjanlar da bayağı var, bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Otomasyon şahsi kanaatimdir önemli bir meslek, geleceği de olacaktır eğer yapay zeka ani ve çok yüksek bir sıçrama yapmazsa. Bilgisayar programcılığında çok rekabet var, eskiden 200 kişi yazılımcı oluyorsa artık 10 kişi yazılımcı olacak ve o 10 kişide yazılımın babası olacak. Otomasyon daha iyi bir geleceğe sahip bence.

Yazılım sektöründe okulun etkisi fazla yok. Yaptığınız işlere ve yeteneklerinize bakarlar. AÖF programcılık yazarak daha sonra lisansa tamamlayabilirsiniz.

Otomasyon şahsi kanaatimdir önemli bir meslek, geleceği de olacaktır eğer yapay zeka ani ve çok yüksek bir sıçrama yapmazsa. Bilgisayar programcılığında çok rekabet var, eskiden 200 kişi yazılımcı oluyorsa artık 10 kişi yazılımcı olacak ve o 10 kişide yazılımın babası olacak. Otomasyon daha iyi bir geleceğe sahip bence.
Otomasyon bana çok karmaşık geliyor. Ne yapsam bilemedim. Zaten lisede 3 sene otomasyon dersleri gördük. Eğer öyle çok karmaşık bir işse çok aklıma yatmıyor.
Yazılım sektöründe okulun etkisi fazla yok. Yaptığınız işlere ve yeteneklerinize bakarlar. AÖF programcılık yazarak daha sonra lisansa tamamlayabilirsiniz.
Hocam AÖF okuyanları okumuş bile saymıyorlar diye bir şey duymuştum. Doğru mu acaba? Yurtdışı iş başvurusunda etkili olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı