Açıktan tıbbi sekreterlik okunur mu?

@Jesse Pinkmann tıbbi sekreterliğe YKS puanınla başvuruyorsun onu istersen açık/uzaktan eğitim veren bir yere istersen örgün eğitim veren bir yere başvur bu senin ayrıca yukarıda saydığım 4 üniversiteden birinde açıktan/uzaktan "sınavsız ikinci üniversite" programında okumana engel değil.

İstersen tıbbı sekreterliği de bu program kapsamında "bilgisayar programcılığını" da açıktan/uzaktan okuyabilirsin yani her ikisi de açıktan olur.

Ancak sınavsız ikinci üniversite kapsamında verilen eğitimlerin hepsi açıktan/uzaktan. Yani bu programdan yararlanıp bilgisayar programcılığını örgün istesen de okuyamıyorsun.

Ayrıca tıbbı sekreterliği İstanbul üniversitesinde yazarsan İstanbul üniversitesinde "sınavsız ikinci üniversite" kapsamından yararlanarak "bilgisayar programcılığı" okuyamazsın ancak diğer üç üniversite de açıktan okuyabilirsin. Aynı şekilde tıbbi sekreterliği Anadolu üniversitesinde kayıt olursan bu sefer de Anadolu üniversitesinde "bilgisayar programcılığı" okuyamazsın ancak bu sefer diğer üç üniversite de açıktan bilgisayar programcılığı okuyabilrisin.

"Sınavsız ikinci üniversite" programından yaralanmak için illa da ilk üniversiten Anadolu, İstanbul, Ankara veya Atatürk Üniversitesi olma zorunluluğu yok hatta olmazsa daha iyi çünkü yukarıda da söylediğim gibi aynı üniversitedende ve aynı bölümünde ikinci üniversite okunamıyor yani başka üniversitede de ayrıca bu programdan yaralanıp tıbbı sekreterlik yazamazsın.

Eğer tıbbi sekreterliği İstanbul, Anadolu, Ankara ve Atatürk üniversiteleri hariç bir yere yazar ve kayıt olursan bu yukarıdaki 4 üniversitede bilgisayar programcılığı veya istediğin başka bir ön lisans bölümünü uzaktan okuyabilir, ilinde bulunan sınav merkezinde yüz yüze sınava girersin. Bu yöntem ücretsiz değil harç bedelini de 6 ayda bir ödemene gerekiyor. Harç bedellerini ayrıca üniversitenin adı + sınavsız ikinci üniversite ücret yazarak araştırman gerekiyor.

Bu program kapsamında mesela yönetim bilişim sistemleri gibi lisans bölümleri de açıktan/uzaktan eğitim veriyor olsa da ilk üniversiten yani tıbbi sekreterlik ön lisans/ iki yıllık olduğundan bu program kapsamında lisans bölümüne yazılamazsın.

Ancak istersen pyuanın yettiği bir 4 yıllık/lisans bölümüne kayıt olup Anadolu, İstanbul ve varsa diğer o iki üniversitede açıktan 4 yıllık "yönetim bilişim sistemleri" de okuyabilirsin. Ancak dediğim gibi tıbbi sekreterliğe kayıt olup bu program kapsamında lisans bölümlerine mesela YBS yazılamazsın.

Hocam söylediğim gibi AYT'ye girmedim. Söylediğiniz mantıklıymış 2 alanda kendini geliştirmek isteyenler için. Ben bir yandan işte çalışıp bir yandan açıktan okuyacağım yani iki üniversiteyi birden yürütebileceğimi sanmıyorum o yüzden sadece sekreterlik yazacağım. Hocam peki ilerde bilgisayar programcılığı okumak istersem mesela sonraki sene oluyor mu öyle?

@Aslan Mert hocam selam tekrardan. Erzurum Atatürk üniversite açık öğretim bilgisayar programcılığını kazandım. Tibbi sekreterlik maalesef tutmadı. 2. üniversite olarak okuma şansım var mı? Varsa nasıl yapabilirim anlatabilir misin? İkisini birden okumak istiyorum. Ayrıca arkadaşım ücretlere zam geldiğini birinin 2 ders için 2.5 TL para ödediğini söyledi. Doğru mu bu yoksa dönem dönem sadece 2.5 bin TL mi ödüyoruz? Ücretler hakkında da biraz bahsedebilir misin?

@Jesse Pinkmann Hayırlı olsun. Atatürk üniversitesine kayıt yaptıracağınız için Atatürk üniversitesi özelinde "sınavsız ikinci üniversite" programından yararlanamazsınız yani tıbbi sekreterliği Atatürk Üniversitesinde okuyamazsınız.

Ancak, tam istediğiniz bölüm müdür bilmem ama, İstanbul ve Anadolu Üniversitelerinde "Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik" bölümü var.
Bu üniversitelerde bu bölüme Atatürk Üniversitesindeki "Bilgisayar Programcılığı" bölümüne kayıt yaptırdıktan hemen sonra, 1 dönem veya 1 yıl bekleme gibi kurallar olmaksızın hemen sonra, ilgili kurumların başvuru tarihleri arasında başvurabilirsiniz (ki Anadolu üniversitesi 16 Ekim'e, İstanbul Üniversitesi ise 27 Eylül'e kadar başvurular açık yani Atatürk Üniversitesine kaydınızı yaptıktan sonra fazla bekletmeden buraya da kaydınızı yapın).

Ders öğrenimi açık öğretim formatında, sınavlar yüz yüze. Harç bedelleri normal yks ile yerleşen öğrenci ile aynı. İstanbul üniversitesi için yarı dönemlik konuda bahsi geçen bölümün ücreti: 2450tl, Anadolu üniversitesi için: 2065tl.

Belki o konuştuğunuz kişi mezun olamamış, altan bir kaç dersi kalmış, yılı uzamıştır ve uzayan yılda ona ders/kredi başına şu kadar ücret gibi bir ücretlendirme yoksa tam fiyat kesilmiş olabilir.

@Jesse Pinkmann hayırlı olsun. Atatürk üniversitesine kayıt yaptıracağınız için Atatürk Üniversitesi özelinde "sınavsız ikinci üniversite" programından yararlanamazsınız yani tıbbi sekreterliği Atatürk üniversitesinde okuyamazsınız.

Ancak, tam istediğiniz bölüm müdür bilmem ama, İstanbul ve Anadolu üniversitelerinde "tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik" bölümü var.
Bu üniversitelerde bu bölüme Atatürk üniversitesindeki "bilgisayar programcılığı" bölümüne kayıt yaptırdıktan hemen sonra, 1 dönem veya 1 yıl bekleme gibi kurallar olmaksızın hemen sonra, ilgili kurumların başvuru tarihleri arasında başvurabilirsiniz (ki Anadolu Üniversitesi 16 Ekim'e, İstanbul Üniversitesi ise 27 Eylül'e kadar başvurular açık yani Atatürk üniversitesine kaydınızı yaptıktan sonra fazla bekletmeden buraya da kaydınızı yapın).

Ders öğrenimi açık öğretim formatında, sınavlar yüz yüze. Harç bedelleri normal YKS ile yerleşen öğrenci ile aynı. İstanbul Üniversitesi için yarı dönemlik konuda bahsi geçen bölümün ücreti: 2450tl, Anadolu Üniversitesi için: 2065tl.

Belki o konuştuğunuz kişi mezun olamamış, altan birkaç dersi kalmış, yılı uzamıştır ve uzayan yılda ona ders/kredi başına şu kadar ücret gibi bir ücretlendirme yoksa tam fiyat kesilmiş olabilir.

Hocam demek istediğim bölüm zaten tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü :) oluyor mu yani? Erzurum üniversitesinin web sitesinden mi kayıt yapmalıyım çünkü oraya yerleştiğim için soruyorum? Bir de hocam bir şey daha soracağım iki üniversitenin derslerini birden yetiştiremezsem birini dondurup mesela bilgisayar programcılığını dondurup tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümünden ilerlesem sadece oluyor mu? Ayrıca teşekkür ederim hayırlı olsun dediğiniz için. Hocam bir sorum daha var. Tamam ben kazandım bilgisayar programcılığını ama Atatürk üniversitenin web sitesine girip kayıt yaptırmam mı lazım? Anlamadım o konuyu. Nasıl kayıt yaptırıcam tıbbi dokümantasyon ve sekreterliğe?

Son düzenleme:
Tıbbı dokümantasyon ve sekreterlik bölümüne maalesef Erzurum Atatürk üniversitesinde başvuramazsınız çünkü "sınavsız ikinci üniversite" programından ancak başka üniversite ve başka bölüm şartlarını sağlarsanız yararlanabilirsiniz. Dolayısıyla öncelikle Atatürk üniversitesi (linkte nasıl kayıt yapılacağı belirtiliyor) bilgisayar programcılığına kayıt yaparak öğrenci statüsüne kavuşmalı ardında İstanbul veya Anadolu (linklerde nasıl kayıt yapılacağı anlatılıyor) üniversitesi tıbbı dokümantasyon ve sekreterlik bölümüne kayıt yapabilirsiniz.

Maalesef birinde kaydını dondurup diğerine devam nasıl oluyor, sınavsız ikinci üniversite programı için özel şartlar var mıdır bilmiyorum

Tıbbı dokümantasyon ve sekreterlik bölümüne maalesef Erzurum Atatürk üniversitesinde başvuramazsınız çünkü "sınavsız ikinci üniversite" programından ancak başka üniversite ve başka bölüm şartlarını sağlarsanız yararlanabilirsiniz. Dolayısıyla öncelikle Atatürk üniversitesi (linkte nasıl kayıt yapılacağı belirtiliyor) bilgisayar programcılığına kayıt yaparak öğrenci statüsüne kavuşmalı ardında İstanbul veya Anadolu (linklerde nasıl kayıt yapılacağı anlatılıyor) üniversitesi tıbbı dokümantasyon ve sekreterlik bölümüne kayıt yapabilirsiniz.

Maalesef birinde kaydını dondurup diğerine devam nasıl oluyor, sınavsız ikinci üniversite programı için özel şartlar var mıdır bilmiyorum.

Çok teşekkür ederim hocam, bir an korktum Erzurum üniversiteye yerleştiğim için olmuyor sandım anlık :D yarın ilk iş kayıt yaptıracağım.

@Aslan Mert hocam yüzyüze olan sınavlar haftaiçi mi oluyor hafta sonu mu yoksa sadece? Bilginiz var mı?

Hocam bir sorum daha var. Ben direk tibbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümünü okumak istiyorum. Sınavsız ikinci üniversite olarak sekreterliğe kayıt yaptıktan sonra bilgisayar programcılığını hiç bitirmesem okumasam oluyor mu? Var mı bir yolu?

Son düzenleme:
@Jesse Pinkmann maalesef her iki sorunun da kesin cevabını bilmiyorum.

Hocam selam tekrardan, üniversiteye başvurumu yaptım da kaydını onayla diyor. Kayıt için getirmeniz gereken belge olmadığı için yetkili onayına gerek olmadan kaydınızı onaylayabllirsiniz diyor. Onayliyim mi şimdi yoksa yetkililer mi onaylasın fark eder mi?

@Jesse Pinkmann evet, onay verin. Tahminim sistem soyle isliyor;

Basvuruyorsun, kazaninca da kesin kayit yapilmadan once onay isteniyor. Su an tahminen o asamadasin. Sen onay vermezsen yetkililerin onaylayacagiz bir şey oldugunu sanmiyorum. Eger o kurumda egitim görmek istiyorsan onay vermen gerekiyor. Birkaç gune de kesin kaydın yapılır, kayit yaparken verdiğin telefon numarası veya mail adresine öğrenci numarası bilgin, öğrenci bilgi sistemine girerken kullanman gereken bilgiler ve öğrenci kurumsal mail adresin ve onun giris bilgileri gönderilir diye dusunuyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı