Jesse Pinkmann
Decapat
Daha fazla
@Jesse Pinkmann tıbbi sekreterliğe YKS puanınla başvuruyorsun onu istersen açık/uzaktan eğitim veren bir yere istersen örgün eğitim veren bir yere başvur bu senin ayrıca yukarıda saydığım 4 üniversiteden birinde açıktan/uzaktan "sınavsız ikinci üniversite" programında okumana engel değil.
İstersen tıbbı sekreterliği de bu program kapsamında "bilgisayar programcılığını" da açıktan/uzaktan okuyabilirsin yani her ikisi de açıktan olur.
Ancak sınavsız ikinci üniversite kapsamında verilen eğitimlerin hepsi açıktan/uzaktan. Yani bu programdan yararlanıp bilgisayar programcılığını örgün istesen de okuyamıyorsun.
Ayrıca tıbbı sekreterliği İstanbul üniversitesinde yazarsan İstanbul üniversitesinde "sınavsız ikinci üniversite" kapsamından yararlanarak "bilgisayar programcılığı" okuyamazsın ancak diğer üç üniversite de açıktan okuyabilirsin. Aynı şekilde tıbbi sekreterliği Anadolu üniversitesinde kayıt olursan bu sefer de Anadolu üniversitesinde "bilgisayar programcılığı" okuyamazsın ancak bu sefer diğer üç üniversite de açıktan bilgisayar programcılığı okuyabilrisin.
"Sınavsız ikinci üniversite" programından yaralanmak için illa da ilk üniversiten Anadolu, İstanbul, Ankara veya Atatürk Üniversitesi olma zorunluluğu yok hatta olmazsa daha iyi çünkü yukarıda da söylediğim gibi aynı üniversitedende ve aynı bölümünde ikinci üniversite okunamıyor yani başka üniversitede de ayrıca bu programdan yaralanıp tıbbı sekreterlik yazamazsın.
Eğer tıbbi sekreterliği İstanbul, Anadolu, Ankara ve Atatürk üniversiteleri hariç bir yere yazar ve kayıt olursan bu yukarıdaki 4 üniversitede bilgisayar programcılığı veya istediğin başka bir ön lisans bölümünü uzaktan okuyabilir, ilinde bulunan sınav merkezinde yüz yüze sınava girersin. Bu yöntem ücretsiz değil harç bedelini de 6 ayda bir ödemene gerekiyor. Harç bedellerini ayrıca üniversitenin adı + sınavsız ikinci üniversite ücret yazarak araştırman gerekiyor.
Bu program kapsamında mesela yönetim bilişim sistemleri gibi lisans bölümleri de açıktan/uzaktan eğitim veriyor olsa da ilk üniversiten yani tıbbi sekreterlik ön lisans/ iki yıllık olduğundan bu program kapsamında lisans bölümüne yazılamazsın.
Ancak istersen pyuanın yettiği bir 4 yıllık/lisans bölümüne kayıt olup Anadolu, İstanbul ve varsa diğer o iki üniversitede açıktan 4 yıllık "yönetim bilişim sistemleri" de okuyabilirsin. Ancak dediğim gibi tıbbi sekreterliğe kayıt olup bu program kapsamında lisans bölümlerine mesela YBS yazılamazsın.
Hocam söylediğim gibi AYT'ye girmedim. Söylediğiniz mantıklıymış 2 alanda kendini geliştirmek isteyenler için. Ben bir yandan işte çalışıp bir yandan açıktan okuyacağım yani iki üniversiteyi birden yürütebileceğimi sanmıyorum o yüzden sadece sekreterlik yazacağım. Hocam peki ilerde bilgisayar programcılığı okumak istersem mesela sonraki sene oluyor mu öyle?