Tıbbi sekreterlik okunur mu?

Sağlık bölümünden istiyorum ama karar veremedim.
Ben ameliyathane hizmetleri okuyorum ve okulda ana derslerimi veren cerrahın dışında anestezist, hemşirelik mezunu akedemisyen ve diğer öğretim görevlilerinden de ders alıyorum, sana önerim atama puanlarını dikkate alarak tercih yap misal anestezi okumak şu an bana kalırsa saçma neden diye sorarsan devlette atama puanları yüksek, sana önerim odyometri, tıbbi görüntüleme ve ameliyathane hizmetleri olabilir tabii hepsini araştırıp ona göre tercih etmen daha doğru olacaktır.

Ben ameliyathane hizmetleri okuyorum ve okulda ana derslerimi veren cerrahın dışında anestezist, hemşirelik mezunu akedemisyen ve diğer öğretim görevlilerinden de ders alıyorum, sana önerim atama puanlarını dikkate alarak tercih yap misal anestezi okumak şu an bana kalırsa saçma neden diye sorarsan devlette atama puanları yüksek, sana önerim odyometri, tıbbi görüntüleme ve ameliyathane hizmetleri olabilir tabii hepsini araştırıp ona göre tercih etmen daha doğru olacaktır.

Bunları okurken kararsız kaldım 2.üniversite olarak açıktan tıbbi sekreterlik okumayı düşünüyordum bu yıl. Sırf ilana başvuru yapabilmek ve şu anki ön lisans diplomam ile yarasın die. Ama hiç çalışmadığım YKS için bu yıl dirsek çürütüp 4 yıllık hemşirelik veya ebelik okumak istiyorum. Sizce hem üniversite hem de YKS'yi birlikte mi götürmeliyim yoksa üniyi bir kenara atıp YKS'ye mi odaklanmalıyım?

Tıbbi sekreterlikte bu sene 35.000 alım olacakmış 2025 de tıbbı sekreterlik ihtiyacı karşılanmış olacakmış.
Ben bu sene 2024 YKS tercihinde yazsam gitsem üniversiteye 2026'nın sonunda mezun olmuş oluyorum sizce o zamana tekrar alım olur mu ya da 2 sene beklesem her türlü bir atama olabilir mi?
Üzücü 2025 atamalarına belki yetişebilirim şimdi okumaya kalksam ama sanmıyorum moralim bozuldu

Son düzenleme:
Bunları okurken kararsız kaldım 2.üniversite olarak açıktan tıbbi sekreterlik okumayı düşünüyordum bu yıl. Sırf ilana başvuru yapabilmek ve şu anki ön lisans diplomam ile yarasın die. Ama hiç çalışmadığım YKS için bu yıl dirsek çürütüp 4 yıllık hemşirelik veya ebelik okumak istiyorum. Sizce hem üniversite hem de YKS'yi birlikte mi götürmeliyim yoksa üniyi bir kenara atıp YKS'ye mi odaklanmalıyım?
Anlamadım şimdi mezuna kalmayı mı düşünüyorsunuz? bana kalırsa lisans okumak en mantıklısı, hemşirelik ile sekreterlik kıyaslanamaz iş garantisi daha fazla hemşireliğin, her konuda imkan var ise lisans okuyun derim çünkü önlisans'da hocalar bile sizi hor görebiliyor :D

Kolay gelsin öncelikle ben bu sene tdsden mezun oldum 2022 KPSS girmedim hazırlanıyorum siz 2025'te ihtiyacların karşılanmış olacağını söylediniz ben anlamadım k. Bakmayın bosuna mı çalışıyoruz alımlar olmayacak mı 2025'te 😔

Technopat Haberler

Geri
Yukarı