@Jesse Pinkmann Anadolu Üniversitesi özelinde
buradan ve
buradan anladığım kadarı ile e-Devlet'de "öğrenci belgesi sorgulama" yaptığında kayıt çıkıyorsa yani yöksis kaydın varsa sinavsiz ikinci uni. Pr. Basvurabilirsin. Ancak İstanbul veya Ankara Uni'lerine basvurmak istiyorsan ayrica onlarin ogrenci islerine mail gondermeni tavsiye ederim.
Erzurum Atatürk universitesi kayit dondurma nasıl yapiliyor bilmiyorum. Kesin kaydın gerçekleştiyse kayit olurken verdigin mail adresine veya telefonuna mesaj yolu ile öğrenci bilgi sistemi'ne giriş bilgileri verilir. OBS'de menulerde bakin eger oradan kayit dondurmaya basvurulamiyorsa ogrenci islerine mail atip nasıl yapildigini, kisi elden mi teslim etmeli e-ppstadan taratarak gönderebilir mi, faks veya PTT posta ile gönderilebilir mi öğrenmen gerekiyor.
Bir sekilde kayit dondurmaya basvurabilirse de internette gordugum kadari ile "maddi durum" sebep gosterilmesi tavsiye ediliyormus. Saglik sorunlari sebep gosterilirse saglik taporu isteniyormus. Msddi durumda istenilirse muhtarliktan "fakirlik belgesi" almak daha kolaymis.
Ön lisans açık öğretim fakultesinde 2 donem kayit yenilemeyince ogrenci ilisigin kesiliyor.
Benim tavsiyem eger kayit dondurma icin Erzurum'a gitmen gerekecekse ilk donem icin harc bedelini, materyal ücreti neyse ödeyip sinavsiz ikinci üniversiteye başvur, o programdan kabul aldiktan sonra ilişiğini kesilene kadar yani 2 donem harc bedelini ödemez, pasif ogrenci konumuna düşer ve sonunda ilişiği Erzurum'la kesilir. Eger kolay bir şekilde kaydını dondurabileceksen iki donem kadar sanirim en fazla dondurabiloyorsun, maddi nedenlerle oldugu gibi bir sebeple (ayrica internette dilekce orneklerine bakmani tavsiye ederim) oldugunu soyleyerek dondur sonra yine kayit yineleme 2 donem sonra da ogrenci ilisigin kesilsin.
@Jesse Pinkmann Atatürk Üniversitesi ogrenci islerine sormakta fayda var ancak benim
bu videodan anladığım kayit dondurma dilekçesi elden veya posta yoluyla, ders kayıtları yapıldıktan sonra 15 gun icinde (ki acik öğretim icin ders kayit ve materyal ücreti odeme
tarihleri 30 Eylül 4 Ekim arasi) teslim ile oluyor. Materyal/harç ücreti ödemeden kayit dondurma yapılabiliyor mu bilmiyorum.
@Jesse Pinkmann belki yoksis kaydin varsa (ki e-Devlet ogrenci belgesi sorgulama yaptığında kayit çıkıyorsa aslinda vardir demektir. Cunku bende ogrenci oldugum halde kayit çıkmadığı zaman kurumunuza bildirin yoksis kaydinizi yapsin diye uyarı çıkıyordu) tarihleri arasinda ders seçimi yapip ücreti odemez, pasif ogrenci konumuna dusurek atilana kadar bekleyebilirsin. Bu sırada da ikinci üniversiteye başvurabilirsiniz. Videoda da buna benzer bir dey söylüyor ancak ben her şey güvenli olsun diye en azından ilk donem Atatürk'te harc/materyal ücretini öder normal sekilde kaydımı yapar sonrasında kendimi pasif ogrenci konumuna düşürdüm.