Adaptör için Anker vs Samsung

• Konuyu başlatan Nokro
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.314
Hepsi ısınıyor, S24+ için süper hızlı şarjı aktif edince şarj sonunda Samsung'da ocağa dönüyordu Spigen'de dönüyor Anker'de fark etmez. En iyisi orijinal alıp kafan rahat olması. Şarj adaptöründen dolayı telefona zarar gelirse Samsung'dan hak iddia edebilmek gibi bir artında var. Öbür durumda sen başka adaptör kullanmışsın der geçerler.

Adaptörün ısınmasının telefona bir etkisi olmaz. Hatta adaptörün 20 derece daha sıcak şarj etmesi telefonun 5 derece daha sıcak şarj olmasından daha iyidir telefonun sağlığı için. Ben aldığım zaman t2510 modeli yoktu ta800 vardı ben de onu almıştım. Ta800 artık satılmıyor. Telefonumu şarj ederken abartı bir ısınma ile karşılaşmadım. Isınma konusunu biraz fazla kafaya takıyor gibisin. Sen hiç laptop tuğlası kullanmadın galiba. :D
Şöyle ısınma konusu benim fikrim değil, ısınma telefonun batarya sağlığına etki eden en önemli etken. Konuda tama olarak adaptör ısınması değil mesela adaptörlerin üstünde yazar 9V - 2.7A diye 25w edecek şekilde telefonlar genelde 9V standart olur. Ama bazı adaptör 9.3 civarında 9 dan birazcık daha fazla volt vererek ısınmaya neden olur. Örneğin 9V- 2.77Amper vermek yerine 9.3V 2.68 Amper verir sonuç olarak ikiside 25w yapıyor ama anker ve apple adaptörler olabilidiğince V değerini 9 a yakın veriyor 9.05 ya da en fazla 9.1 gibi bu yüzden daha az ısı geçiyor telefona.

Merhaba, 25W destekli telefon için hangisi daha iyi olur. Normalde direk Samsung'un 25W olanı alacaktım ama çok ısındığını okudum yorumlarda Anker'inde daha az ısındığını okudum, önemli batarya için ısınma muhabbeti. Sizler ne önerirsiniz orijinal mi yoska Anker mi? Bir de orijinalse hangi model ismi yeni olan iki tane var da. (Anker- Amazon)
Ben de hızlı şarjı destekleyen Samsung öneriyorum.

Şöyle ısınma konusu benim fikrim değil, ısınma telefonun batarya sağlığına etki eden en önemli etken. Konuda tama olarak adaptör ısınması değil mesela adaptörlerin üstünde yazar 9V - 2.7A diye 25w edecek şekilde telefonlar genelde 9V standart olur. Ama bazı adaptör 9.3 civarında 9 dan birazcık daha fazla volt vererek ısınmaya neden olur. Örneğin 9V- 2.77Amper vermek yerine 9.3V 2.68 Amper verir sonuç olarak ikiside 25w yapıyor ama anker ve apple adaptörler olabilidiğince V değerini 9 a yakın veriyor 9.05 ya da en fazla 9.1 gibi bu yüzden daha az ısı geçiyor telefona.
Samsung'lar fix voltaj değil programmable power supply sistemiyle şarj olur.

Samsung'lar fix voltaj değil programmable power supply sistemiyle şarj olur.
Tamam işte o yüzden daha çok ısınıyor, belki daha hızlı olabilir ama hızlı olması daha iyi değildir bence. Şu A-101 lerde falan satılıyorsa gidip samsung da alabilirim aslında ya. Aldıktan sonra unuturm bu karşılaştırmaları yapamam alana kadar inceleyip karşılaştırırım. :)

Hem yakın vadede hem de uzun vadede bazı Anker adaptörler en az Samsung adaptörler kadar iyi oluyorlar. Ben şu an cihazımda genelde Anker kullanıyorum ve gayet memnunum. Önceki nesil telefonlarımda da Anker ve Samsung adaptörleri değişimli kullandım ve sorun yaşamadım. Spigen beni pek memnun etmemişti; o ayrı.

Hem yakın vadede hem de uzun vadede bazı Anker adaptörler en az Samsung adaptörler kadar iyi oluyorlar. Ben şu an cihazımda genelde Anker kullanıyorum ve gayet memnunum. Önceki nesil telefonlarımda da Anker ve Samsung adaptörleri değişimli kullandım ve sorun yaşamadım. Spigen beni pek memnun etmemişti; o ayrı.
Bencede, Anker gibi kaliteli adaptörler bazen orijinaldende iyi ama genel olaral insanlarda "orijinal iyidir ya" düşüncesi daha çok. Teknik boyuta inince orijinalin yanında gömüldüğü kadar kötü değil kaliteli diğer marka adaptörler, hatta bazen daha da iyi oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı