Adata SU650 120GB Test Sonuçları

Kaan Atbaş

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, son bir kaç gündür bu SSD'i kullananlar hakkında yorumlar alıyordum, birçok kişinin sıkıntı yaşadığını da gördüm. Ancak bu durum anladığım kadarıyla ilk çıkan serilerde olmuş. Bugün SSD elime geçti, direkt Windows 10 1903 kurulumu ve güncellemesi ardından tertemiz bir şekilde bir kaç test yaptım. Detaylar aşağıda;
388636
388637

Ayrıca bir çok kişide Adata yazılımının bu SSD de saçma sapan değerler verdiğini görmüştüm, anlık olarak bu problem de düzelmiş. Ayrıca SSD boşta 45-46 derece, yük altında 54 derece gördü bu testler yapılırken. Bana gayet stabil geldi şu an için, uzun kullanımdan sonra ne olur bilemeyeceğim.
388638

4GB'lık test detayları;
4GB'lık test link

1GB'lık test detayları;
1GB'lık test link

Birkaç ay kullanımdan sonra daha sağlıklı bir şekilde geri dönüş yaparım.

Not: SATA 2 ile bağlantı yapıldı. SATA 3 e geçersem ileride, tekrardan güncellerim.

Son düzenleme:
Evet SATA 3 kullansanız sonuçlar daha iyi olurdu.
Evet bunu bilerek aldım zaten, yaptığım araştırmalar sonucu SATA 2 ile SATA 3 arasında pratikte fark anlaşılmıyormuş, kopyalama işlerine gelince asıl fark ortaya çıkıyormuş. Normalde SATA 2 anakartım olduğu için SSD almayı düşünmüyordum, ancak bu bilgiyi öğrendikten sonra direkt aldım. Ve cidden ben bu zamana kadar PC kullanmıyormuşum dedim içimden...
Aynı SSD ile bu sonucu aldım. Sanırım yazma testi ile ilgili sorun oluştu. Daha önce test ettiğimde 400 civarı çıkmıştı.
Eki Görüntüle 388653
SSD'nizde bir problem var. Bu bir çok kişinin başına gelmiş, garantiniz varsa değişim talep edin hocam.
Not: Önemli verilerinizi yedekleyin, sonraki aşama BIOS'da görünmeyecek SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
...cidden ben bu zamana kadar PC kullanmıyormuşum dedim içimden...
Gerçekten öyle. Bilgisayarın açılış kapanış hızı olsun, uygulamaların çalışması olsun çok güzel rahatlık sağlıyor. Sadece hız değil, sanki bilgisayar akıyormuş gibi geliyor insana. SSD candır.

SSD'nizde bir problem var. Bu bir çok kişinin başına gelmiş, garantiniz varsa değişim talep edin hocam.
Bir ara tekrar test edeyim. Daha önce yüksek hız alabilmiştim çünkü. Olmadı bakarız bir çaresine :)

Bir ara tekrar test edeyim. Daha önce yüksek hız alabilmiştim çünkü. Olmadı bakarız bir çaresine :)
Aman hocam siz yine de önemli verilerinizi yedekleyin, bir çok kişi bu yüzden verilerini kaybetti bu SSD de.
Bu arada Adata'nın yazılımından sağlık durumuna bir bakar mısınız?

Aman hocam siz yine de önemli verilerinizi yedekleyin, bir çok kişi bu yüzden verilerini kaybetti bu SSD de.
Bu arada Adata'nın yazılımından sağlık durumuna bir bakar mısınız?
Sağlık durumu iyi. Ancak şöyle saçma bir durum oluştu. Uygulamayı açtığımda kalan ömür olarak %27 gibi bir kısım gösteriyor. Ama "SMART Details" menüsünde kalan ömür 99 olarak gösterilmiş. Sanırım hastayı kaybediyoruz 😅
388661
Adsız.png

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı