Adata SU650 60 derece normal mi?

277662

Kilopat
Makaleler
5
Arkadaşlar HD Tune ile sağlık testi yapıyordum fakat SSD 2 dakika 30 saniye içerisinde 60 dereceye ulaştı. Ne yapmam lazım bu sıcaklık normal mi?
Adata SU650 960 GB.

SU650'de kronik sorunlar var. 1-2 ayda yazma hızı 13MB/s'ye kadar düşüyor. Yeni aldıysanız iade edip SU630 veya Samsung 860 EVO alabilirsiniz. Sıcaklık çok yüksek değil ama az da değil. SSD'nin üstüne metal bir plaka bantlarsanız pasif soğutucu görevi görür.

860 evo var bende 60 derece gibi bi rakamı asla görmedi max 37-38 oluyor. yazma hızı düşme sorunu bu sata 3 ssd'lerde iki tane kısım varmış önbellek gibi bi şey o kısıma 500 küsür mb ile yazıyormuş ancak bu kısım dolduğunda (özellikle ssd'ye yeni kurulumlar yapılınca bu yazma hızı 350-360 civarına düşüyormuş (860 evo için bu değerler. belki 13 mb yazma hızına düşme olayı budur o yüzden söyledim). bende de düştü format ve 6 7 ağır oyun kurulumu sonrası ancak bir iki hafta sonra sistemi açtığım gibi yaptığım testte 530 mb hızını yine aldım.. ben adata markasına genel olarak pek güvenmiyorum o yüzden arkadaşın da dediği gibi iade edip samsung, kingston veya toshiba ssdlere yönelebilirsiniz.

SU630 da kronik sorunlu
Öyle bir şey yok.
860 evo var bende 60 derece gibi bi rakamı asla görmedi max 37-38 oluyor. yazma hızı düşme sorunu bu sata 3 ssd'lerde iki tane kısım varmış önbellek gibi bi şey o kısıma 500 küsür mb ile yazıyormuş ancak bu kısım dolduğunda (özellikle ssd'ye yeni kurulumlar yapılınca bu yazma hızı 350-360 civarına düşüyormuş (860 evo için bu değerler. belki 13 mb yazma hızına düşme olayı budur o yüzden söyledim). bende de düştü format ve 6 7 ağır oyun kurulumu sonrası ancak bir iki hafta sonra sistemi açtığım gibi yaptığım testte 530 mb hızını yine aldım.. ben adata markasına genel olarak pek güvenmiyorum o yüzden arkadaşın da dediği gibi iade edip samsung, kingston veya toshiba ssdlere yönelebilirsiniz.
860 EVO için söylemedim hocam SU 650'lerde olan kronik bir sorun o. Herkes yaşıyor neredeyse.

Öyle bir şey yok.

SSD yük bindiren testlerde genellikle her marka 50-60 derece arasında seyir gösterebiliyor. Mühim olan ise normal kullanımınız esnasında en az 60 dereceden aşağı çalışmıyorsa sıkıntılı bir durumdur. Genellikle ssd, m2 ürünlerinde 70 derece sınır sıcaklık olarak kabul edilir firmalar tarafından.

Bu sorun sadece ürün ile alakalı bir durumda olmayabilir. Kasa içi yeteri kadar hava almıyor ve bulunduğunuz ortam sıcaklığı yüksek ise bunu tetikler.

Arkadaşlar HD Tune ile sağlık testi yapıyordum fakat SSD 2 dakika 30 saniye içerisinde 60 dereceye ulaştı. Ne yapmam lazım bu sıcaklık normal mi?
Adata SU650 960 GB.
Normal. En azından bu model için normal.
Benim BX500 78 derece oluyor daha patlamadık. Bir şey olmaz bozulana kadar devam 😂

Öyle bir şey yok.

860 Evo için söylemedim hocam su 650'lerde olan kronik bir sorun o. Herkes yaşıyor neredeyse.

Yok anladım ama bahsettiğim önbellek dolma olayı ile ilgili olabilir diye söyledim. Benimki de 300'lere kadar düşmüştü yazma hızı. Samsung o bahsettiğim kısım hızı 500, dolunca 300'e düşüyordur Adata o kısma nasıl olsa 500 MB hız verdik geri kalanı salla mantığıyla iş yaptıysa belki bir sorun değil bilinçli yapılmış bir şeydir yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı