Adata SU650 ısınma ve düşük yazma hızı

MordoOfficial

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime B450M-K II
Amd Ryzen 7 5700x
MSI Radeon RX6700 XT Mech 2x 12G
32GB 3600Mhz DDR4
SSD veya HDD modeli
Adata SU650
120GB'lık Adata SU650'nin okuma hızı normalken yazma hızı çok düşük ve SSD 50 dereceden aşağıya düşmüyor. 55-57 derece civarında her zaman anormal bir ısınma var. Öncesinde 240GB'lık Adata SU630'a sahiptim o da bozuldu ve garantiden farklı marka ürün gelmişti ondan memnunum. Şimdi de bu SSD sorun çıkarmaya başladı. Adata'larda kronik bir sıkıntı sanırım, almayın aldırmayın. Çözümü olduğunu da düşünmüyorum ama yine de bir sormak istedim. Ürünün garantisi var mı yok mu onu da bilmiyorum sanırım garanti belgesi vs kayboldu. BIOS'tan bir ayar vs mi yapmam lazım bunu nasıl çözerim acaba?

Screenshot_2.png

Sıcaklıklar bu seri için normal yapacak bir şey yok. Plastik kasaya SSD yaparsan böyle oluyor. Yazma hızı için Adata SSD tool box indirin ve optimizasyon(TRIM) işlemi yapın, hatta Secure Erase de yaparsanız daha sağlam olur.

Adata SU630 ve SU650 kronik sorunlu zaten. Almanızı önermem. Sorunlarından biri de okuma yazma hızı düşmesi. Çözüm olarak ya yeni SSD alacaksınız ya da @Emir M.'nin dediklerini yapacaksınız.

Sıcaklıklar bu seri için normal yapacak bir şey yok. Plastik kasaya SSD yaparsan böyle oluyor. Yazma hızı için Adata SSD tool box indirin ve optimizasyon(TRIM) işlemi yapın, hatta Secure Erase de yaparsanız daha sağlam olur.
İndirip deneyeceğim teşekkür ederim

Videodaki gibi dışını sökebilir aslında arkadaş.
Zaten garantisi yok ısınma için bunu deneyebilirim. Teşekkür ederim

Evde netac marka 120gb bir ssd buldum ve hemen takıp windows yükledim. Şuanlık memnunum ilerde de bir sıkıntı olmaz umarım. SSD 40 derecede çalışıyor ve okuma yazma hızları da beni tatmin etti açıkçası. Bir daha bir şey alırken daha çok araştırırım :) Yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Netac ssd'nin değerlerini de ss olarak koydum.
Screenshot_1.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı