Adata SU650 kronik sorun

• Konuyu başlatan iJAWS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 254
  • Görüntüleme 32.741
Bazı yerler kargoyu yollarken siz ödersiniz biz yollarken biz öderiz diyor bu servis olaylarında falan. Ne kadar haklılar? Yani bunu demeleri normal mi?
Koşulsuz şartsız iade hakkını kullanıyorsanız kesinlikle para ödemek gibi bir yükümlülüğünüz yok. Anlaşmalı kargo ile yolladığınız sürece problem olmaz. Problem eden olursa da THH ile gerekli cevap verilir.

Bunun dışında ürünün bozulması - servise gitmesi durumunda satıcıya yönlendirme yerine, direkt olarak servise; karşı ödemeli olarak göndermeniz uygundur.
Günün sonunda servis veya cayma hakkı için kargo ücreti ödemez kullanıcı. Sadece doğru adrese yollamanız gerekli, servise gidecek ürünü boş yere satıcıya yollamaya gerek yok.

@BilgisayarKurdu hocam 8 aydır su650 120 gb kullanıyorum
Koşulsuz şartsız iade hakkını kullanıyorsanız kesinlikle para ödemek gibi bir yükümlülüğünüz yok. Anlaşmalı kargo ile yolladığınız sürece problem olmaz. Problem eden olursa da THH ile gerekli cevap verilir.

Bunun dışında ürünün bozulması - servise gitmesi durumunda satıcıya yönlendirme yerine, direkt olarak servise; karşı ödemeli olarak göndermeniz uygundur.
Günün sonunda servis veya cayma hakkı için kargo ücreti ödemez kullanıcı. Sadece doğru adrese yollamanız gerekli, servise gidecek ürünü boş yere satıcıya yollamaya gerek yok.
hocam yardımcı olur musunuz

Merhaba @BilgisayarKurdu 8 aydır 120GB ADATA SU650 kullanıyorum SATA2'de hangi performans testlerini yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz?
AHCI modda kullanıyorsan Crystal Disk Mark testinde 250MB okuma ve yazma alıyorsan iyidir.
HD Tune Pro 5.7 ile Benchmark testine sokup okuma değerinin 0MB seviyesine indiği noktalar olup olmadığını kontrol edin. Stabil olarak yukarılarda ise okuma değeri sorun yoktur.
ADATA Toolbox yazılımında da kontrol edilebilecek detaylar var, sağ alttan Smartdetail kısmını atarsanız bakabiliriz. Ama genel HD Tune yazılımı, bir aksaklık olup olmadığını büyük oranda göz önüne seriyor.

ahci modda kullanıyorum test sonucları atıyım hocam yorumlarsanız harika olur
AHCI modda kullanıyorsan Crystal Disk Mark testinde 250MB okuma ve yazma alıyorsan iyidir.
HD Tune Pro 5.7 ile Benchmark testine sokup okuma değerinin 0MB seviyesine indiği noktalar olup olmadığını kontrol edin. Stabil olarak yukarılarda ise okuma değeri sorun yoktur.
ADATA Toolbox yazılımında da kontrol edilebilecek detaylar var, sağ alttan Smartdetail kısmını atarsanız bakabiliriz. Ama genel HD Tune yazılımı, bir aksaklık olup olmadığını büyük oranda göz önüne seriyor.
evet ahci modda kullanıyorum test degerlerini atıyım yorumlayabilir misiniz
@BilgisayarKurdu hocam test sonucları bunlar.
@Kaan Atbaş hocam sizde yorumlar mısınız

Dosya Ekleri

• 10-Mayýs-2019_12-35.png
    10-Mayýs-2019_12-35.png
    14,5 KB · Görüntüleme: 74
  • ss.png
    ss.png
    257,2 KB · Görüntüleme: 76
  • sss.png
    sss.png
    220,6 KB · Görüntüleme: 64
  • ssss.png
    ssss.png
    189,6 KB · Görüntüleme: 66
  • sssss.png
    sssss.png
    191,4 KB · Görüntüleme: 74
  • ssssss.png
    ssssss.png
    219,1 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleme:
Bir başka ADATA SU650 kullanıcısı olarak ben de yorum bırakayım.

16 Ocak 2019'da 190 TL'ye almıştım 240 GB'lık versiyonunu.

Bu CrystalDiskMark sonucu.

393894

Bu da HD Tune testi sonucu.

393895

Benim de Samsung 860 EVO geldi arkadaşlar. Hiçbir kurulum yapmadan direkt olarak çalıştırdım HD Tune Pro yazılımını. ADATA'daki droplar yok, stabil şekilde okuyor. Bu da sistemde takılma yaşatmayacağı anlamına geliyor. Ek olarak tepki süresi de oldukça iyiymiş. SATA3 sistemde de test edip paylaşacağım çok yakında.

a.jpg

Benim de Samsung 860 EVO geldi arkadaşlar. Hiçbir kurulum yapmadan direkt olarak çalıştırdım HD Tune Pro yazılımını. ADATA'daki droplar yok, stabil şekilde okuyor. Bu da sistemde takılma yaşatmayacağı anlamına geliyor. Ek olarak tepki süresi de oldukça iyiymiş. SATA3 sistemde de test edip paylaşacağım çok yakında.

Eki Görüntüle 393923
hocam benim testleri de yorumlar mısınız

@BilgisayarKurdu Hepsiburada müşteri hizmetlerine olan bitenleri güzel bir şekilde anlattım ve durum bu. Bakalım ne olacak. En kötüsü de adamlar bu şekilde zarara girmiş olmadılar mı... Direkt sözde sorunsuz dedikleri benim SSD'mi geri verselerdi daha az zarara gireceklerdi. Anlaşılan bir uyanıklık yapmaya çalıştılar ancak zararlı taraf onlar gibi gözüküyor. Ama yine de fazla sevinmemek lazım bakalım bunun sonucu ne olacak.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    41,6 KB · Görüntüleme: 72
  • 222.jpg
    222.jpg
    88,7 KB · Görüntüleme: 55
@respect78 Okuma değerlerin biraz düşük ancak stabil. AHCI kullanmadığını zannettim ilk başta ancak IDE olsa Crystal Disk ile 270MB maxsimum okuma değeri göremezdin. SATA2 kullanıyorsun ancak ortalaman SATA1 düzeyinde kalmış.

Low level format deneyebilirsin, rehberler mevcut forum içerisinde. Ancak asıl performans artışını SATA3 anakarta geçtiğin zaman hissedeceksin.

ahci modda kullanıyorum test sonucları atıyım hocam yorumlarsanız harika olur

evet ahci modda kullanıyorum test degerlerini atıyım yorumlayabilir misiniz
@BilgisayarKurdu hocam test sonucları bunlar.
@Kaan Atbaş hocam sizde yorumlar mısınız
İntel işlemcili bir sisteminiz varsa Chipset Driver'ını -overall komutu ile yükleyin. Belki SATA Ahci Driver'ı yüklenmemiştir. Ayrıca Windows 10'a geçmemek için de bir sebep yok gibi, zira SSD'ler ile Windows 10 kaymak gibi akıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı