Rehber Adblock Plus tavsiye edilen ayarlar

Adblock Plus, Firefox web tarayıcısı, Chrome web tarayıcısı gibi tarayıcılar için geliştirilmiş ücretsiz bir eklentidir. Temel amacı web siteleri içinde bulunan reklamların engellenmesidir. Wladimir Palant tarafından geliştirilmiştir.

Adblock Plus'u, reklam engelleyicilerin ilk zamanlarında Adblock pek bir işe yaramazken keşfetmiştim. O zamanlar daha iyi reklam engelliyordu. Daha sonrasında Adblock Plus da, Adblock yolundan gidip para karşılığı çoğu reklamı engellememeye başladı. Yani siz kabul edilebilir reklamları vb. kapatsanız da, bu uzantılar reklam engellemesi azaltılmış Easylist filtreleri kullanıyor. Yani Ublock Origin ve AdGuard üzerindenki Easy filtreleri ile bu uzantılar arasında dağlar kadar fark var.



Eki Görüntüle 1922470

Eki Görüntüle 1922469



Adblock Plus yaptığım ayarlar ile Adblock test sonuçları:

Eki Görüntüle 1922468

Privay Badger ile bu engelleme oranını 83 civarına çıkarabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1922476



Adblock Plus uzantısını uBlock Origin keşfetmeden önce kullanırdım. Şu an desteklediği filtrelere bakarak iyi bir eklenti olmadığını söyleyebilirim. Ayrıca kaynak tüketimi de yüksek. Adblock, Adblock Plus tavsiye ettiğim uzantılar değil. Kaynak tüketimi düşük, açık kaynak kodlu uBlock Origin kişisel tavsiyemdir.


 
Son düzenleme:
Şu anlık bence de en iyisi onlar. Bende AdGuard biraz daha hızlı çalışıyor gibi.

Bende uBlock Origin daha iyi.
1613065154300.png
 
Reklam engelleme uyarısını atlayamadığı siteler oluyor. Ayrıca reklamların engellendiği alanları gizlemek için kozmetik filtre barındırmıyor. Kabaca AdGuard Turkish filtresi olmayan uzantıları kullanmayın. uBlock Origin ve AdGuard dışında bu filtreleyi kullanan başka popüler ve güvenli uzantı bilmiyorum.

Screenshot_6.png


2023-02-25_15-04.png
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı