Adblocker kullanmak ahlaksızlık mıdır?

Hiç internette otel arattınız mı?

48vm9a.jpg
 
Bence değildir. Her 1 dakikada reklam çıkıyor hemde atlanmayan 30 saniyelik reklamlar. Ben kullanıyorum.
Ahlaksız reklamları görmemek adına sonuna kadar AdBlocker!
AdGuard Reklam Engelleyici hepsinden daha iyi.
1614780058419.png
 

Dosya Ekleri

  • 1614780053005.png
    1614780053005.png
    85 KB · Görüntüleme: 19
Karşılığını vermeden bir içerikten yararlanıyorsun işte. Bireysel olarak yapımcıya net bir kar/zarar yaşatmadığın korsan oyunculukla benzer bir konumda bana göre. Tek farkı, yasal olması.

Hayir, tam olarak karsiligini veriyorsun. Ad Fill Rate diye bir konsept var, reklam geliri uzerine monetize edilmis bir sistem, reklamin son kullaniciya %100 ulasamayacagi kontratiyla bu yola giriyor zaten. Kimi kullanicilar o reklami goruyor, kimisi gormuyor. Hangi kategoriye girersen gir karsiligini veriyorsun, cunku kurum zaten ( az kullanici & sabit ucret ) - (cok kullanici & reklam geliri) arasindaki kumari bu yonde tercih etmis.

Kaldi ki ben urune para verdigimde ne kadar verecegimi ve ne alacagimi biliyorum. Reklamli bir dijital urunde karsima cikacak reklamlari ben secemiyorum ve aslinda icerikten de tam faydalanamamis oluyorum. Korsanda 0 para verip tam icerik alma durumu var. Hic atlamadan reklam izledigini varsayarsak, 15 dakikalik youtube videosuna 25 dakikani vermen gerekecek ve ekstradan verdigin 10 dakikada karsina ne cikacagi konusunda hic bir bilgin yok.
 
Adblock'u neden sırf Youtube sandınız anlamadım? Şahsen YouTube'da içerik üreticilerine bir zararım olmasın diye Premium kullanıyorum ve Adblock YouTube'da devre dışı.
Premium olsa bile kullanın. Zaten Premium reklam görmüyorsunuz. Google veri toplayan hizmetlerini engellesin. Ublock Origin konusunda buna değinmiştim.

Screenshot_2.png


Ben önce site ile iletişime geçip tavsiye veriyorum. O tavsiyelere uyup reklamları rahatsız etmeyeci şekilde yaparsa, DuckDuckGo gizlilik koruması açık halde Ublock Origin kapatıyorum. Yani izleyici içermeyen reklamları görüyorum. İzleyici içeren reklam koyan her siteye de karşıyım.

Video reklamları olduğu sürece ise YouTube insanların reklam engelleyiciyi kapatacağını sanmıyorum. Reklam engelleyici kullanımın yaygınlaştıran açılan pencere reklamları ve YouTube video reklamlarıdır diye düşünüyorum.

Tabii site arayüzünün içine eden kötü yerleştirilmiş çirkin reklamları da unutmamak gerekiyor.

Screenshot_3.png
 
Bazı dosya paylaşım sitelerine normal şekilde girmek baya tehlikeli.. Özellikle başı T ile başlayan malum site ise AdBlocker olmadan girmek gözlerinize yaptığınız bir saygısızlıktır. Ekteki fotoğraf ise 2020 Kasımdan bugüne kadar görmekten kurtuldığum reklam sayısı... :)

1616507838533.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı