Adında trojan geçen Wi-Fi ağı

• Konuyu başlatan HsNN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 2.101

HsNN

Kilopat
Merhaba, bugün Wi-Fi bir gitti sonra geri geldi. İnternetimin ismi SARI ama SARI 2 diye bir Wi-Fi daha geliyor ve otomatik ona bağlanıyor. Çıkıyorum ondan, trojanlı bilmem bir şeyli Wi-Fi adı gözüküyor. Onun yerine internete trojan mı bulaşmış acaba? Herhangi bir siteye vs. falan girmedim, link indirme falan olmadı. Fotoğraflarda görürsünüz, atacağım zaten. Ama Wi-Fi'ye bağlanırken Windows bu Wi-Fi'nin güvenlik teknolojisi eski gibisinden uyarıyor beni.

20210319_162734.jpg

20210319_162734.jpg

20210319_162750.jpg

Benim evimdeki internetin Wi-Fi adı da virüs. O trojan yazana pek takılmayın bence. Sizin internetinizin şifresi kaldırılmış gibi gözüküyor o yüzden uyarı alıyorsunuz gibi. İnternet ayarlarınızda problem var sanırım.

Wi-Fi yayın kanalı ayrılmış olabilir biri 2.4GHz- diğeri 5GHz frekansında yayın yapıyor olabilir kısaca modem üzerinden Wi-Fi yayın profili değiştirilmiştir büyük ihtimalle.

Biri sizi hacklemeye çalışıyor.Esaret Portalı (Capture Portal) denen bu yöntem ile amaç hedefe wi-fi şifresini girdirtmek ve wi-fi şifresini almaktır. O Wi-fi ya girmeyin. Muhtemelen önce DOS atak ile sizin wi-fi ınızı kesip fake wi-fi ya bağlatmaya çalışıyor. Virüs değil bu. Antivirüs yazılımları bir şey yapamaz.

Çok ta iyi değil. Malwarebytes, avast ile falan tarattım bi sıkıntı yok gözüküyor.
Biri sizi hacklemeye çalışıyor.Esaret Portalı (Capture Portal) denen bu yöntem ile amaç hedefe wi-fi şifresini girdirtmek ve wi-fi şifresini almaktır. O Wi-fi ya girmeyin. Muhtemelen önce DOS atak ile sizin wi-fi ınızı kesip fake wi-fi ya bağlatmaya çalışıyor. Virüs değil bu. Antivirüs yazılımları bir şey yapamaz.
Hiçbir şeye ellemedim nasıl bulamış olabilir ki? Ayrıca ne yapabilirim şifresini falan mı değişeyim?

Çok ta iyi değil. Malwarebytes, avast ile falan tarattım bi sıkıntı yok gözüküyor.

Hiçbir şeye ellemedim nasıl bulamış olabilir ki? Ayrıca ne yapabilirim şifresini falan mı değişeyim?
Yapacak bir şey yok. Böyle bir durumda kapatıp açın wi-fi yı. O şifresiz ağa da girmeyin. Hatta denemek için girebilirsiniz. Size internet şifresini isteyen fake bir ekrana yönlendirecek. Şifreyi ekrana gireyim demeyin ama.

Yapacak bir şey yok. Böyle bir durumda kapatıp açın wi-fi yı. O şifresiz ağa da girmeyin. Hatta denemek için girebilirsiniz. Size internet şifresini isteyen fake bir ekrana yönlendirecek. Şifreyi ekrana gireyim demeyin ama.
Yani yalnızca SARI ya girim SARI 2 yi görmezden mi geleyim? Ayrıca nasıl ulaşabiliyor bana indirme vesaire yapmadım bir yerden.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı