Wi-Fi ağı üzerinden virüs bulaşır mı?

Telefonunuzu ele geçiren kişi kast ettiğiniz kişiyle sanki sizle konuşuyormuş gibi konuşup bilgilerini isteyebilir. WhatsApp vb. mesajlaşma uygulamaları yoluyla mümkün. Fakat bu kişi onun dışında o kastınız kişinin cihazına erişemez. Eğer dediğiniz gibi sizinle aynı ağa bağlı değil ise.

Hocam bu teledonunuzu hackleyen adamla ilişkiniz nedir? Yaptığı uygulamayı falan mı indirdiniz?
Hayir hocam bunun bi forum sitesi vardi ben orada takiliyordum uyeydim yani sitesine sonra tartismalar kufurlesmeler oldu.sonra telefonumu ele gecirdi

Teorik olarak mümkün ancak endişelenmeniz gereken konu o değil bence. Wi-Fi üzerinden diğer cihazlara virüs bulaştırmak biraz zor, çok fazla değişken var (modeminizin firmware'sinin güncel olması, kullandığınız modemin güvenlik açığı olması, virüs bulaşacak cihazların da Wi-Fi kısmında güvenlik açıkları bulunması, falan filan).

Endişelenmeniz gereken nokta hesaplarınız. Sosyal medya, mesajlaşma uygulamaları, e-mail'leriniz üzerinden çevrenize phishing üzerinden virüslü website / dosya paylaşımı yapılabilir. Bence ilk olarak onu sağlama alın. Ondan sonra isterseniz modeminizi resetlersiniz, diğer cihazlara anti-virüs kurarsınız. Wi-Fi üzerinden bulaşma riski çok olası değil.

Ayrıca eğer router admin şifresi telefonunuzda kayıtlı ise veya hâlâ stock şifreyi kullanıyorsanız modeme restart atın ne olur ne olmaz. Modem üzerinden DNS hijacking, URL redirecting, cart curt yapılabiliyor çünkü.
Cok tesekur ederim hocam cevabiniz icin 👍

Hocam bence bu kişinin telefonunuzu daha fazla karıştırmaması için modeminizi resetleyip kapatın. Resetlemenizin sebebi modeminizin şifresini hiç değiştirmediyseniz bu kişi modeminizin ayarlarıyla oynamış olabilir.
O yüzden kapatırken resetleyin. Varsa mobil verinizi kullanın. Ve eğer isterseniz bu kişiyi siber suçlarla mücadele müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz.

Hocam bence bu kişinin telefonunuzu daha fazla karıştırmaması için modeminizi resetleyip kapatın. Resetlemenizin sebebi modeminizin şifresini hiç değiştirmediyseniz bu kişi modeminizin ayarlarıyla oynamış olabilir.
O yüzden kapatırken resetleyin. Varsa mobil verinizi kullanın. Ve eğer isterseniz bu kişiyi siber suçlarla mücadele müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz.
Cok tesekur ederim cevabiniz icin👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı