Wi-Fi ağı üzerinden virüs bulaşır mı?

Öncelikle böyle bir şeyin gerçekleşmesi için inanılmaz pahalı ve nadir bulunan Exploit'lerin arka arkaya (exploit chain) kullanılması gerekiyor. Arkadaşınızın tarayıcısında girdiği sayfadan PC'sine bulaşması için:

- 1 adet browser ACE, (2023 fiyatı ile $500,000 bug bounty'si var)
- Olası bir Antivirüse yakalanmaması için çok iyi FUD'lu olması (genellikle ücretsiz bulunabilir)

Sonra arkadaşınızın PC'sinden sizin macOS'unuza bulaşması için:
- 1 adet Zero-Click (user interaction'u gerektirmeyen) RCE açığı (apple bug bounty listesine göre $500, 000 bounty)

Gerekiyor. Ve bunların aynı anda kullanılması gerekiyor. Bu tür milyon dolarlık açıkları bir arada toplayıp random bir p***** sitesinden insanlara yayıp patch'lenmesi göze alarak israf edecek kimse olduğunu zannetmiyorum, çünkü bu tür açıkları genelde istihbarat servisleri, gazetecilere ve politikacılara uyguluyor.

Yani çok önemli birisi değilseniz endişelenmenize gerek yok, bu tür bir saldırının sizi vurması imkansıza yakın

Sıfır mı malware bilgisi? 😂 Hackerone profilimdeki bug Bounty'lerin ödemelerini göstersem herhalde forumu terk edersiniz.
2-3 rastgele meme virüsü test edip burada malware Analist'i gibi ego kasmanız üzücü, herhalde bilgili birisi ile tartışma şansı bulamamışsınız.
Ya dostum soru da ne diyor? "Bulaşır mı?" diye soruyor, ben de bulaştığını belirttim neden bu kadar kasıyorsun. İmkansız mı yani şimdi bulaşması onu mu diyorsun. MacOS'a bulaşır demedim genel olarak wifi üzerinden virüs yayılabilir. Arkadaş kesinlikle yayılmaz diye bir tabirde bulunmuş. Şu şekil deseydi, "Yayılan zararlılar var ama aktif olarak MacOS'a wifi bağlantısı üzerinden yayılan bir zararlı yok." deseydi, eyvallah.

Wi-Fi baglantisi uzerinden malware yayilabilir. Cesitli benzer saldirilar yapilabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
petya adli zararlinin lan uzerinden diger bilgisayarlara yayilimi.

Elma yerken de siyanürden zehirlenebilirsiniz bu durumun olası olduğu anlamına mı geliyor? İkinci yorumumu okursanız zaten bu durumun mümkün olduğunu ama normal bir insanın başına gelmeyeceginin çünkü uğraşmaya değer olmadığını söylemişim. Neyse siz millete elma yememeyi tavsiye etmeye devam edin.

Başlık bunu mu belirtiyor? kesin bir şekilde "WiFi ağı üzerinden virüs bulaşmaz" diyen elemana bulaştığını anlattım. 6 yıllık video olması ne fark yaratıyor?

0 Malware bilginiz ile insanlara mesaj kasmak için yanlış bilgi vermeye devam edin bravo.
Burada bilgiliye cahil derler. Hoşgeldin Technopatta!

Elma yerken de siyanürden zehirlenebilirsiniz bu durumun olası olduğu anlamına mı geliyor? İkinci yorumumu okursanız zaten bu durumun mümkün olduğunu ama normal bir insanın başına gelmeyeceginin çünkü uğraşmaya değer olmadığını söylemişim. Neyse siz millete elma yememeyi tavsiye etmeye devam edin.
Virüsü yayan nereden bilebilir yurttaki bir kişiye yaydığını :D Şunun cevabını verebilir misiniz acaba? Elma örneği ne alaka bu olabilecek bir durum.

Kim özellikle yurtta kalan bir çocuğun wi-fi ağına sızıp sonra bilgisayarlarına ulaşmaya çalışsın ?
Bu mesajdan bilgisizlik anlaşılıyor. Özellikle ne demek ya sen X zararlısını yayıyorsun. Yurtta kalan da indiriyor. Villa da yaşayan da.

@Turkiye anlasmasi adlı kullanıcı; sana üzücü bir haberim var ama yazdığın antivirüs en fazla 20 yıllık fosil virüsleri yakalar. Kod optimizasyonu nedir bilmiyorsun, GitHub'undaki Repo'ların karmaşık, üzerinde çalışılması imkansız ve stabil olmayan kod içeriyor, detaylı baksam onlarca güvenlik açığı bulurum. Zahmet edip de Windows'un nasıl çalıştığını öğrenme ihtiyacı duymamışsın, hala statik analiz peşinde koşuyorsun. Şans eseri 2-3 pattern match olur da malware detect ederim uğruna eklediğin esnek kurallar False Flag'den başka bir işe yaramıyor.

1703396688927.png

Bu kadar kapalı ve yeni bilgiye tok, "Ben zaten yeteri kadar biliyorum, heh" olmak yerine başka kişilerle mantıklı tartışmalara girip bilgi alış verişi yaparsan emin ol senin için daha faydalı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Turkiye anlasmasi adlı kullanıcı; sana üzücü bir haberim var ama yazdığın antivirüs en fazla 20 yıllık fosil virüsleri yakalar. Kod optimizasyonu nedir bilmiyorsun, GitHub'undaki Repo'ların karmaşık, üzerinde çalışılması imkansız ve stabil olmayan kod içeriyor, detaylı baksam onlarca güvenlik açığı bulurum. Zahmet edip de Windows'un nasıl çalıştığını öğrenme ihtiyacı duymamışsın, hala statik analiz peşinde koşuyorsun. Şans eseri 2-3 pattern match olur da malware detect ederim uğruna eklediğin esnek kurallar False Flag'den başka bir işe yaramıyor.

Eki Görüntüle 2063094

Bu kadar kapalı ve yeni bilgiye tok, "Ben zaten yeteri kadar biliyorum, heh" olmak yerine başka kişilerle mantıklı tartışmalara girip bilgi alış verişi yaparsan emin ol senin için daha faydalı olur.
Bende öyle durum yok sanırım sende var. Community Projects - ClamAV Documentation

Bu arada son projem Xylent. Yaşım 18. Hakaret ediyorsun.

Virüsü yayan nereden bilebilir yurttaki bir kişiye yaydığını :D şunun cevabını verebilir misiniz acaba? Elma örneği ne alaka bu olabilecek bir durum.

Bu mesajdan bilgisizlik anlaşılıyor. Özellikle ne demek ya sen X zararlısını yayıyorsun. Yurtta kalan da indiriyor. Villa da yaşayan da.

Canım kardeşim X zararlısını yayıyorum eyvallah da. O X zararlısını yayacak adam sence y KYK yurdunda kalan elemanı mı hedef alacak Allah'ını seviyorsan? 2023 yılında sırf gıcıklığına millete virüs yayan mı kaldı Allah'ını seviyorsan? Adamlar hedefi bulup sonra sızmaya çalışıyor, kimse artık internete rastgele virüs yükleyip "güzel kurban" bulmaya çalışmıyor. Bunu yapanlarda anca çok basit phishing taktikleri ile bilgisiz insanları dolandırmaya çalışıyor.

Tekrar söylüyorum bir şeyin mümkün olma ihtimali o olayın herkesin başına gelebileceği anlamına gelmez. Sallıyorum sen ınsomniac'da yetkili bir müdürsen senin ağına sızmak için çalışırlar ama kimse internetteki korsan oyunlar üzerinden milletin ağına sızmaya ça-lış-maz.

Canım kardeşim X zararlısını yayıyorum eyvallah da. O X zararlısını yayacak adam sence y KYK yurdunda kalan elemanı mı hedef alacak Allah'ını seviyorsan? 2023 yılında sırf gıcıklığına millete virüs yayan mı kaldı Allah'ını seviyorsan? Adamlar hedefi bulup sonra sızmaya çalışıyor, kimse artık internete rastgele virüs yükleyip "güzel kurban" bulmaya çalışmıyor. Bunu yapanlarda anca çok basit phishing taktikleri ile bilgisiz insanları dolandırmaya çalışıyor.

Tekrar söylüyorum bir şeyin mümkün olma ihtimali o olayın herkesin başına gelebileceği anlamına gelmez. Sallıyorum sen ınsomniac'da yetkili bir müdürsen senin ağına sızmak için çalışırlar ama kimse internetteki korsan oyunlar üzerinden milletin ağına sızmaya ça-lış-maz.
Kanka mesela diyelim X zararlısını yaydım bu bir android bankacılık virüsü. Ben kimseyi hedef almıyorum, dosyayı bir siteye pop-up, redirect olarak reklam verdim diyelim indiren herkese gidebilir. Gıcıklığına atmıyor zaten amaç banklogin v.s işler. Valorant hilesi için annesinin bankasını, kripto borsasını, cüzdanlarını teslim edecek bir sürü çocuk var.

Daha fazla uzatmayacağım. Cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur.

Burada bilgiliye cahil derler. Hoşgeldin Technopatta!
Bilmeyen kişiler mesaj kasmak için yazıyorlar. Öğrenirler bir gün.

Kanka mesela diyelim X zararlısını yaydım bu bir android bankacılık virüsü. Ben kimseyi hedef almıyorum, dosyayı bir siteye pop-up, redirect olarak reklam verdim diyelim indiren herkese gidebilir. Gıcıklığına atmıyor zaten amaç banklogin v.s işler. Valorant hilesi için annesinin bankasını, kripto borsasını, cüzdanlarını teslim edecek bir sürü çocuk var.

Daha fazla uzatmayacağım. Cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur.
Canım kardeşim indiren, kuran herkese bulaşabilir bunu ben de yazarım ama bu bilgisayara inecek de sonra ağdan milletin bilgisayarına geçecek ölme eşeğim ölme. Bu iş o kadar kolay olsaydı ülkedeki yurtlarda soyulmamış adam mı kalırdı ?

Ben imkansız demiyorum, normal bir kullanıcının başına gelmez olası değil diyorum. Senin dediğin olayın olma ihtimali ile elma yerken siyanürden zehirlenme ihtimalin aynı diyorum.

Kanka mesela diyelim X zararlısını yaydım bu bir Android bankacılık virüsü. Ben kimseyi hedef almıyorum, dosyayı bir siteye pop-up, redirect olarak reklam verdim diyelim indiren herkese gidebilir. Gıcıklığına atmıyor zaten amaç banklogin vs işler. Valorant hilesi için annesinin bankasını, kripto borsasını, cüzdanlarını teslim edecek bir sürü çocuk var.

X zararlısını doğaya saldığın an ilk birkaç saat içerisinde Twitter'daki rastgele reverse engieneering sayfaları programının kaynak kodunu GitHub'da yayınlayıp hangi zeroday açığını kullandıysan raporlayıp bir de üzerine beleş bug bounty alacak.

Bu tür açıkların ne kadar nadir olduğunu anlatamadım sanırım, kimse bunu patch'lenmesini göze alarak doğaya salmaz, kişiyi direkt hedef alır. Eğer doğaya salarsa zaten wannacry, petya gibi küresel Outbreak'lar yaşanır ve KYK'da yaşayan yurt arkadaşının PC'si en son saldırı kaynağı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı