ADSL altyapıda VDSL olarak güncellenmesi

sezh

Centipat
Merhaba, şu anda kullandığım firmada ADSL hizmeti veriyorlarmış. Yeni geçeceğim firma ise bunu VDSL olarak güncellememi söylediler. Tam olarak ne anlatmak istediler pek anlamadım. Evime yeni hat mı çekilmesi gerekiyor? Ne kadar uzun sürer bu işlem? Bilen arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

ADSL, asimetrik bir bağlantı olduğundan download (indirme) hızı upload (yükleme) hızından daha yavaştır. VDSL ise daha yüksek bir hızda veri aktarımı sağlar. Ayrıca VDSL asimetrik olmayan bir bağlantıdır; yani download ve upload hızları daha dengelidir.

ADSL, asimetrik bir bağlantı olduğundan download (indirme) hızı upload (yükleme) hızından daha yavaştır. VDSL ise daha yüksek bir hızda veri aktarımı sağlar. Ayrıca VDSL asimetrik olmayan bir bağlantıdır; yani download ve upload hızları daha dengelidir.
Peki bunu değiştirme talebinde bulunduğumda neyi değiştirecekler kabloları falan mı yoksa sadece bir tuşamı basıcaklar?

Peki bunu değiştirme talebinde bulunduğumda neyi değiştirecekler kabloları falan mı yoksa sadece bir tuşamı basıcaklar?
ADSL'den VDSL'e geçiş işlemi saha dolabından yapılacak ufak bir sinyal değişikliği sadece. Sizin herhangi bir müdahalede bulunmanıza gerek yok.

ADSL'den VDSL'e geçiş işlemi saha dolabından yapılacak ufak bir sinyal değişikliği sadece. Sizin herhangi bir müdahalede bulunmanıza gerek yok.
Firmayı aradım bana modeminizi değiştirin bizim yapabileceğimiz bir şey yok dediler. Fakat zaten benim modemim VDSL destekliyor bu konuda ne yapacağım bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı