ADSL altyapımı VDSL nasıl yenilerim?

• Konuyu başlatan Clax
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 1.296
Bunun tahminini vermek çok zor. Benimki 2.5 ayda tamamlandı konuda da anlattığım üzere. Ama bazı arkadaşlarınki çok daha uzun sürebiliyor. Net bir şey söylemek mümkün değil yani.

Teşekkürler.

İnternet olarak Vodafone kullanıyorum müşteri hizmetlerini aradım bana 'saha dolabı talep üzerine değişmiyor belediye değiştiriyor' dedi doğru mu?

Son düzenleme:
İnternet olarak Vodafone kullanıyorum müşteri hizmetlerini aradım bana 'saha dolabı talep üzerine değişmiyor belediye değiştiriyor' dedi doğru mu?
Saha dolabının talep üzerine değişmesi çok zor daha önce de dediğim gibi. Sadece belediyeden ziyade altyapı sahibi firma ve belediye arasında bir işbirliği söz konusu diyebiliriz.
Dediğim gibi saha dolabı ile VDSL ile uğraşacağınıza doğrudan fiber talep etmeniz daha mantıklı. Aksi halde vakit kaybı olur çokça.

Saha dolabının talep üzerine değişmesi çok zor daha önce de dediğim gibi. Sadece belediyeden ziyade altyapı sahibi firma ve belediye arasında bir iş birliği söz konusu diyebiliriz.
Dediğim gibi saha dolabı ile VDSL ile uğraşacağınıza doğrudan fiber talep etmeniz daha mantıklı. Aksi halde vakit kaybı olur çokça.

Ama benim saha dolabım o eski demir olanlardan onlardan fiber çekilir mi?

Merhaba,

Fiber geçiş sürecim adlı konudan yola çıkarak pek çok yol denedim ancak neredeyse hiçbirisi başaralı olmadı CİMER, Açık Kapı, BTK veya Dilekçe hiçbir işe yaramayan çözümler. Öncelikle CİMER ile iletişime geçerseniz ilgilenen birime denk gelirseniz iletme ihtimalleri çok çok düşük genellikle bizim yetkimizde değil diyorlar veya BTK'ya yönlendiriyorlar. Açık Kapı bu konuda biraz daha sizinle iletişime geçiyor ancak orada şöyle bir sıkıntı mevcut Açık Kapı bulunduğunuz ilin Valiliği oluyor ve buralarda yerleşik altyapı sağlayıcısı Türk Telekom'dan birisi var ise çözüm bulabilirsiniz aksi taktirde yapılırsa sadece Türk Telekom'a resmi mailden mail atılıyor ancak sizde atsanız aynı etkiyi yaratıyor yakınım olduğu için biliyorum. BTK zaten sadece Türk Telekom ile aracı görevi görür ancak Telekom yaparız diyip geçiştirir. En etkili denilen yöntem Dilekçe ise bütün bina olarak imza topladık FTTH GPON altyapıya geçmek istediğimize dair ve bunu Telekom ofisine ilettik ardından bize cadde yenileme çalışması olacağı ve bunlarla beraber yapılacağı iletildi tabii bu sırada yan tarafımızda yeni bir apartman yapılmıştı ve doğal olarak internet bağlantısı yoktu ne olacağını merakla beklerken ADSL dolabın yanına Fiber dağıtım kutusu eklendi ve buradan yeni binaya Fiber çekildi ancak ADSL dolabına dokunulmadı böyle böyle yeni binalara Fiber çekildi diğer binalar ADSL olacak şekilde bırakıldı belirli bir süre bekledim ancak hala bir yenileme olmayınca Telekom ofisine giderek bilgi almak istedim ve bana daha Bölge Müdürlüğünden dolap gönderilmediği ve bu ay bitirilecek planın tarihinin yıl sonuna kadar olabileceği iletildi tabii bu sırada cadde yenileme çalışması biteli 1 ay olmuştu şuanda 3 ay oldu ve hala 9 Mbit internet ile devam ediyorum yan binalarım Fiber hızında biz ADSL kurbanıyız. Kısaca özeti şu yeni bir binada oturuyorsanız ve bina dilekçe vermeye niyetliyse Fiber geliyor ancak Eski bir binadaysanız ve dilekçe vermeye niyetli komşularınız olsa bile keyfe keder beklersiniz daha Fiberi bide eski kafalılarsa komşular unutun zaten..

İyi forumlar.

Merhaba,

Fiber geçiş sürecim adlı konudan yola çıkarak pek çok yol denedim ancak neredeyse hiçbirisi başaralı olmadı CİMER, Açık Kapı, BTK veya Dilekçe hiçbir işe yaramayan çözümler. Öncelikle CİMER ile iletişime geçerseniz ilgilenen birime denk gelirseniz iletme ihtimalleri çok çok düşük genellikle bizim yetkimizde değil diyorlar veya BTK'ya yönlendiriyorlar. Açık Kapı bu konuda biraz daha sizinle iletişime geçiyor ancak orada şöyle bir sıkıntı mevcut Açık Kapı bulunduğunuz ilin Valiliği oluyor ve buralarda yerleşik altyapı sağlayıcısı Türk Telekom'dan birisi var ise çözüm bulabilirsiniz aksi taktirde yapılırsa sadece Türk Telekom'a resmi mailden mail atılıyor ancak sizde atsanız aynı etkiyi yaratıyor yakınım olduğu için biliyorum. BTK zaten sadece Türk Telekom ile aracı görevi görür ancak Telekom yaparız diyip geçiştirir. En etkili denilen yöntem Dilekçe ise bütün bina olarak imza topladık FTTH GPON altyapıya geçmek istediğimize dair ve bunu Telekom ofisine ilettik ardından bize cadde yenileme çalışması olacağı ve bunlarla beraber yapılacağı iletildi tabii bu sırada yan tarafımızda yeni bir apartman yapılmıştı ve doğal olarak internet bağlantısı yoktu ne olacağını merakla beklerken ADSL dolabın yanına Fiber dağıtım kutusu eklendi ve buradan yeni binaya Fiber çekildi ancak ADSL dolabına dokunulmadı böyle böyle yeni binalara Fiber çekildi diğer binalar ADSL olacak şekilde bırakıldı belirli bir süre bekledim ancak hala bir yenileme olmayınca Telekom ofisine giderek bilgi almak istedim ve bana daha Bölge Müdürlüğünden dolap gönderilmediği ve bu ay bitirilecek planın tarihinin yıl sonuna kadar olabileceği iletildi tabii bu sırada cadde yenileme çalışması biteli 1 ay olmuştu şuanda 3 ay oldu ve hala 9 Mbit internet ile devam ediyorum yan binalarım Fiber hızında biz ADSL kurbanıyız. Kısaca özeti şu yeni bir binada oturuyorsanız ve bina dilekçe vermeye niyetliyse Fiber geliyor ancak Eski bir binadaysanız ve dilekçe vermeye niyetli komşularınız olsa bile keyfe keder beklersiniz daha Fiberi bide eski kafalılarsa komşular unutun zaten..

İyi forumlar.
Herkesin deneyimi kendine özel. Dilekçe verdiniz ama işe yaramadı diye dilekçe işe yaramaz olmuyor. Bu forumda da DH forumda da dilekçe vererek fiber altyapı sahibi olan vatandaşlar mevcut. Daha bunlar forumlarda gördüklerimiz. Bilmediğimiz niceleri vardır elbette. Hatta benim açtığım konuda bir arkadaş ile tanışmıştık. Kendisi sadece Açık Kapı'ya yazarak fiber altyapı sahibi olmuştu. Bakın dilekçe bile demiyorum yalnızca Açık Kapı'ya fiber talebini belirtti ve süresini tam hatırlamıyorum ama kısa sürede fiber altyapı çekildi binasına. Yukarıda saydığınız yöntemlerin hiçbiri hiçbir işe yaramaz değil. Evet belki nadiren işe yarıyor ama öyle bir anlatmışsınız ki sanki gerçekten hiçbir işe yaramıyor ve denemeye değmez, denemek vakit kaybı. Yazdıklarınızdan bu şekilde bir çıkarım yapmak mümkün.

Siz onca yol denediniz ama hâlâ fiber çekilmediyse maalesef o sizin şanssızlığınız. Sizin adınıza üzülürüm ve kısa sürede fibere kavuşmanızı dilerim. Dilekçe bende işe yaradı diye mesela gidip sağda solda "dilekçe verirseniz 2.5 ayda fiber çekilir garanti yöntem" yazsam ne kadar anlamsız olur değil mi? Bende 2.5 ayda bitti diye herkeste de 2.5 ayda bitecek diye bir kural yok. Aynı şekilde sizde işe yaramaması da yukarıdaki yöntemleri tamamen geçersiz kılmaz. Bizler vatandaş olarak ya parasını verip özel proje kapsamında fiber çektirebiliriz ya da bu mecralara başvuruda bulunarak fibet çektirebiliriz. Yukarıdaki yöntemler sizde işe yaramadı diye diğer vatandaşlar ne yapsın mesela? Alternatif bir çözüm öneriniz var mı? Herkesin özel projeye verecek parası yok. O zaman fiber isteyen vatandaş gitsin fiber olan bir ev alıp oraya taşınsın nasıl fikir? Birkaç bin liralık özel projeye para veremeyen vatandaş 2-3 milyonluk ev alıp oraya taşınsın, uygun mudur sizin için?

Alternatifiniz yoksa, yardımcı olamayacaksanız asılsız mesajlarla konuyu kirletmenizin bir anlamı yok. Konu sahibi arkadaşımızın yapabileceklerini elimden geldiğince yazdım. Benim de maalesef daha fazla yapabileceğim bir şey yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı